Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 13:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 690 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 46  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Whites Spectra V3i V3 VX3 - porady
PostNapisane: piątek, 12 września 2014, 01:36 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ta różnica kilku punktów w identyfikacji cyfrowej to też wynik ułożenia przedmiotu. Podobnie wygląda to w deusie. Nie jest to niczym nadzwyczajnym. W innych wykrywaczach jest znacznie większa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 września 2014, 21:43 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

mam takie dwa pytania do doświadczonych.

1. zauwazylem ze na czystym terenie, przy braku jakichkolwiek sygnalow przez dluzszy czas, spectra mi sie wyłączyła, wygrywająć dobajrze symfonię Beethovena, czy też tak macie? Zastanawiam się, czy jest to automatyczne wyłączenie które ustawiłem?

2. Jak u was wygląda sprawa ze słuchawkami? Mi się notorycznie wyłączają. czasami 5 min pracy i padają (nowiutkie baterie), włączam ponownie, nawet 30 min pracy, a później znowu wyłączenie, włączenie i za chwile znowy się wyłączają. Wie ktoś może gdzie pogrzebać w nastawach żeby coś z tym zrobić?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 września 2014, 21:48 
Pułkownik
Pułkownik

Co do nr.1 to normalne,ten typ tak ma,musisz cokolwiek zrobić co jakiś czas (cyngiel) żeby się sama nie wyłączyła automatycznie ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 września 2014, 22:31 
Generał Brygady
Generał Brygady

Pułkownik L napisał(a):
Co do nr.1 to normalne,ten typ tak ma,musisz cokolwiek zrobić co jakiś czas (cyngiel) żeby się sama nie wyłączyła automatycznie ;)

Z tego co pamiętam, to da się ustawić czas uśpienia a nawet wyłączyć.
Słuchawki są prawdopodobnie padnięte.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 września 2014, 23:31 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Pitermaster84
Co do pytania nr 1
1. zauważyłem ze na czystym terenie, przy braku jakichkolwiek sygnalow przez dluzszy czas, spectra mi sie wyłączyła, wygrywają bodajże symfonię Beethovena, czy też tak macie? Zastanawiam się, czy jest to automatyczne wyłączenie które ustawiłem?
jeśli chodzi ustawienie Spectry to
Expert menu
Battery
Auto Power Off - /pole wyboru / -samoczynne wyłączenie wykrywacza w razie bezczynności
Inactive Limit (limit bezczynności) - Ustala przedział czasu w minutach, po których wykrywacz automatycznie się wyłączy.

Jeśli nie masz zaznaczonego pola wyboru w pozycji Auto Power Off to sprawdziłbym zasilanie.

Co do słuchawek jeżeli zasilanie jest prawidłowe i styki dolegają również prawidłowo to się nie wypowiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 października 2014, 21:38 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Nabyłem NELa 12" kierując się opinią Michała. Testowałem dopiero raz na programie Coin and Jewellery z jedną i trzema częstotliwościami. Wrażenia. Po trzech godzinach machania łapę urywa. Trzeba poćwiczyć. Jedna częstotliwość na pewno daje wiekszy zasięg. Moja cewka bez problemu pracuje na dopalaczu i nie występuje przesterowanie. Wydaje się że to dobry zakup ale niestety tylko na Ebayu. Ciekawe że krajowy dystrybutor NELa nie sprzedaje tych cewek. Zakup raczej dobry.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 października 2014, 21:19 
Chorąży
Chorąży

Moj rekord machania z NELEM to 7h. Bylem zmęczony po takiej skapadzie przyznac muszę. Jednak cos za coś nie ma co narzekać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 października 2014, 18:04 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Może troszkę nie w temacie ale jak tam kolego hanss1000 porównanie Rutusa i V3.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 października 2014, 20:37 
Chorąży
Chorąży

Z Rutusa byłem bardzo zadowolony i szczerze mogę polecic. Prosty, dobry wykrywacz. Podobno serwis rewelacja chociaz osobiscie nie korzystałem. Spectra jest o wiele bardziej zaawansowana co daje o wiele wieksze mozliwosci.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 listopada 2014, 01:09 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Po przeczytaniu prawie wszystkich postów w tym wątku, mam kilka pytań, szczególnie do byłych właścicieli rutusów.
Dodam, że szukam tylko i wyłącznie monet, nie interesuje mnie nawet cała kolorowa drobnica, o militarce zapomnijmy w ogóle. Tereny to kaszubskie piachy i czasami delta Wisły. Czy po nauczeniu się Whites'a z tematu, zauważę znaczący spadek ilości kopanego śmiecia, oczywiście przy założeniu nie pozbywania się nawet skrawków monet tzw siekańców. I czy dla włączonych trzech częstotliwości Whites Spectra V3i będzie widział cele przynajmniej tak głęboko ( w ziemiach, które opisałem na wstępie) jak moja optima.
Pozdrawiam,
Paweł

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 listopada 2014, 13:03 
Chorąży
Chorąży

Nie wiem jaka bedzie różnica pomiędzy spectra a optima ponieważ mialem argo. Argo to z koleji inaczej ukierunkowany detektor niż optima. Jednak podsumowując widzę znaczne różnicę w ilości znajdowanych obiektów na plus dla spectry. Chciałbym jednak zaznaczyc ze spectra to nie jest łatwy temat :666 i jezeli sie zdecydujesz na zmianę to czeka Cię sporo nauki. Jak zwykle chodzi o godziny spędzone w terenie ale i przygotowanie teoretyczne ze wzgledu na mnogość ustawień. Wszystko jest jednak do wyuczenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 listopada 2014, 13:43 
Chorąży
Chorąży

Jezeli chodzi o odrzucanie śmieci bylbym mocno ostrożny. Przykład taki: Kolega znalazł denarka Jagiełły gdy sprawdziłem jego sygnał to spectra pokazala sygnał ktorego bym nie kopał na pierwszy rzut oka, jednak po trzech sezonach sprwawa się zmieniła. Na ten temat tez pewnie czytałeś w wątku o spectrze. Czyli kopac czy nie kopać poniżej +10 VDI?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 listopada 2014, 14:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dziękuję za odpowiedź. Trudności w zrozumieniu spectry się nie boję. Nauka nie boli a jeśli jeszcze uczysz się tego co jest twoją pasją - to czysta przyjemność. Nawet jeśli przez rok będę miał gorsze wyniki - to mówi się trudno i kopie dalej.
Napisz proszę, czy po zaznajomieniu się ze V3i jesteś w stanie świadomie nie kopać krótkich kawałków miedzianego lub aluminiowego drutu, mając poczucie, że nie rezygnujesz z małych monet? I czy na małe solidy XVII wieczne, zalegające powiedzmy na głębokości około 20 cm, jest w dobrze ustawionym white'sie stabilny i rozpoznawalny sygnał, albo czy jesteś w stanie rozpoznać, że to jest moneta, przy użyciu dostępnych w spektrze wykresów?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 listopada 2014, 16:10 
Podporucznik
Podporucznik

Panowie, po załadowaniu akumulatorka (tego pomarańczowego) do pełna, jakie wam wskazuje napięcie na wyświetlaczu? Gdzie kupić nowy akumulatorek? czy ten zielony (od dfx itd) będzie pasował do V3? pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 listopada 2014, 16:11 
Chorąży
Chorąży

Taką pewność stosuję wyłącznie podczas spacerów po plaży bo spectra doskonale sobie radzi z ID a wiedzac czego szukam schylam się wyłącznie po to co jest na 100%. Jednak w polu takiej polityki już nie stosuję, oczywiscie majac pewne sygnały jestem w stanie powiedzieć ze jest to np. moneta. Nigdy jednak w ciemno nie zawierzam tylko wyświetlaczowi a kieruję się posiadanym doświadczeniem bo już nie raz pozostawił bym jakieś cuda jezeli kierowalbym sie jedynie nim. Zresztą już tez pewnie o tym czytałeś. Spectra ma dobre ID i z dodatkowymi wykresami sporo pomaga.

Ostatnio edytowano niedziela, 30 listopada 2014, 16:17 przez hanss1000, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 690 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 46  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]