Teraz jest czwartek, 17 lipca 2025, 17:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Teknetics T2 / T2 SE - wyłącznie
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 08:23 
Generał Broni
Generał Broni

Rozumiem. Wskaźnik, dyskryminacja plus słuchawki, to rozwiązanie problemu zardzewiałego żelaza. Nie ma takiej wykrywki, która nie próbuje sygnalizować w jakiś sposób takich obiektów. Ja bardziej słucham sygnałów, niż patrzę na w wyświetlacz, jeśli już mam wątpliwości, to wskaźnik jeszcze się nie pomylił. W T2 taki żelazny sygnał jest charakterystyczny, albo krótki chrapliwy, albo wyraźny i długi ale tylko w jedną stronę. Bardzo rzadko zdarza się, że muszę zdjąć trochę ziemi z góry, żeby "dostać się" do wyraźniejszego sygnału i dalej nie kopać.
Powiem tak, ja nie wykopuję żelaza prawie w ogóle. Nie wiem tylko, czy to wyłącznie zasługa identyfikacji wykrywacza, czy też moje osłuchanie się ze sprzętem, bo w Argo czy Deusie też nie kopałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 17:19 
Major
Major

tedinho13 napisał(a):
staregraty napisał(a):
Zawsze mówiłem, że omega to świetny sprzęt ale po zmianie na T2 sam byłem zły na siebie, że zrobiłem to tak późno.

;-)Jakieś konkretne różnice?Co najbardziej przemawia za T2 Twoim zdaniem?

Różnice najbardziej są widoczne w tym wątku, przypominam, że prawie cały czas czeszę stare miejscówki
viewtopic.php?f=126&t=131476

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 18:33 
Porucznik
Porucznik

staregraty napisał(a):
Zawsze mówiłem, że omega to świetny sprzęt ale po zmianie na T2 sam byłem zły na siebie, że zrobiłem to tak późno.

Mogę się śmiało podpisać pod tymi słowami i to zaledwie po jednym wyjściu z T2 :1 A dla kolegi Emila duże :piwo :zdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 21:03 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

tedinho13 napisał(a):
staregraty napisał(a):

Mogę się śmiało podpisać pod tymi słowami i to zaledwie po jednym wyjściu z T2 :1 A dla kolegi Emila duże :piwo :zdr

bylem na tym wypadzie z tedinho powiem ze t2 wymiata choc wiele tez od szczescia zalezy no nie tedinho :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 21:15 
Porucznik
Porucznik

korzen2828 napisał(a):
tedinho13 napisał(a):
staregraty napisał(a):

bylem na tym wypadzie z tedinho powiem ze t2 wymiata choc wiele tez od szczescia zalezy no nie tedinho :)

Święte słowa Korzen2828 :swiety

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2014, 11:44 
Generał Broni
Generał Broni

To się cieszę, że koledze się podoba :1 Ja niewątpliwie do T2 powrócę.

W innym wątku dotyczącym f75 kolega lamina podał informację o możliwej aktualizacji oprogramowania T2. Pozwolę sobie tutaj skopiować, żeby później nie szukać po innych wątkach, mam nnadzieję że nie będzie miał nic przeciwko.

" ...juz wiadomo http://www.tekneticst2.com/upgrade.htm Każdy wysyła detektor do USA SAMEMU... ale ..... oni płacą za przesyłke w OBIE STRONY, klienci płacą za aktualizację i za telefon do kuriera po odbior paczki..."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 13:27 
Podporucznik
Podporucznik

To jest malo rozsadne. Za darmo powinni miec wszyscy, ktorzy maja gwarancje na wykrywacz. Dlaczego jesli mam wykrywacz z marca, to musze placic a ci z lipca juz nie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 listopada 2014, 10:18 
Plutonowy
Plutonowy

To proste, życie nie jest sprawiedliwe. Zabrakło Ci szczęścia i tyle :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 grudnia 2014, 15:56 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Lokalizacja: "Płynie się zawsze do źródeł pod prąd, z prądem płyną śmiecie"...
Witam

Od ponad miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem T2,
Opowiem wam o zamiataniu pewnego pola trzema wykrywaczami, na początku jakieś 4 lata temu zakupiłem sobie deltę 4000 z cewką 11” DD błąkając się po miejscówkach napotkałem świetne pole na którym jednego popołudnia wyjąłem z ziemi ponad dwadzieścia srebrnych monetek głównie carskie imperiały, oprócz srebra dwa razy tyle miedziaków, później kilka razy w różnych sezonach bywałem na tym poletku ze swoją delciną ale jakieś pojedyncze moniaki tylko wychodziły w przewadze boratynki, dwa lata temu zakupiłem Omegę 8000, dla sprawdzenia różnicy w wykrywkach udałem się na owe pole, szczęście znów mi dopisało znalazłem trzy grube carskie imperiały i kilka miedziaków, po kolejnym razie z omegą już nic nie znajdowałem, miesiąc temu zakupiłem T2 no i że jako dla sprawdzenia wybrałem się na owo pole, nie ukrywam swojego zaskoczenia jak T2 zacząłem wyciągać srebrne małe blaszki i trafiły się znów carskie imperiały ( o wiele wiecej wyszło niż Omegą) a myślałem ze pole przerobiłem wszerz i wzdłuż ( nawet myślałem że już tam ziemia na nim świeci od tych fal z wykrywek.

Powiem szczerze że jestem mile zaskoczony współpracą z T2,

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 grudnia 2014, 20:32 
Porucznik
Porucznik

Różnica w sprzęcie faktycznie jest,też przeszedłem praktycznie taką samą drogę jak kolega od delty do T2,ale jeżeli mowa o polu to piszesz,że szukałeś jedno pole kilka razy w różnych sezonach,pytanie tylko jaka była w tym zasługa sprzętu a jaka traktora z pługiem,który sprawiał że za każdym razem monetki wychodziły ku górze...Chodzisz pewnie w trybie BP,który jest mniej stabilny ale dużo głębszy.Mam rację? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2014, 01:05 
Generał Broni
Generał Broni

haki51 napisał(a):
... Powiem szczerze że jestem mile zaskoczony współpracą z T2,
dla mnie akurat to nie zaskoczenie, T2 we wprawnej ręce to kiler. Prosta, skuteczna wykrywka bez zbędnych wodotrysków i robi co ma robić. Tutaj nie ma lansu, trzeba tylko dać dla wykrywacza dobre miejsce, resztę sam załatwi ... do ostatniego drobiazgu ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2014, 01:35 
Podporucznik
Podporucznik

Ma ktos jakies opinie, testy itp na temat tego nowego softu do T2?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2014, 10:56 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

tedinho13 napisał(a):
Różnica w sprzęcie faktycznie jest,też przeszedłem praktycznie taką samą drogę jak kolega od delty do T2,ale jeżeli mowa o polu to piszesz,że szukałeś jedno pole kilka razy w różnych sezonach,pytanie tylko jaka była w tym zasługa sprzętu a jaka traktora z pługiem,który sprawiał że za każdym razem monetki wychodziły ku górze...Chodzisz pewnie w trybie BP,który jest mniej stabilny ale dużo głębszy.Mam rację? ;)

Tak chodzę w trybie BP 90 na 40, a co chodzi o traktor i pług to chyba mała w tym zasługa bo pole należy do takiego typu rolnika który woli raczej stać pod sklepem z butelka piwa niż orać ziemię hehe ( pole zaliczyć trzeba chyba jednak do ugorów bo przez te wszystkie lata chodzenia po nim to raz tylko było zaorane :-) a od dwóch bodajże lat zrobiła się na nim łączka na której wypasa się zwierzyna leśna, pole piaskowe dlatego chyba nie chce mu się orać bo i plony marne :-P, choć szczerze mówiąc jak by zaorał ja miałbym chyba lepsze plony) pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2014, 18:34 
Porucznik
Porucznik

haki51 napisał(a):
tedinho13 napisał(a):

Tak chodzę w trybie BP 90 na 40, a co chodzi o traktor i pług to chyba mała w tym zasługa bo pole należy do takiego typu rolnika który woli raczej stać pod sklepem z butelka piwa niż orać ziemię hehe ( pole zaliczyć trzeba chyba jednak do ugorów bo przez te wszystkie lata chodzenia po nim to raz tylko było zaorane :-) a od dwóch bodajże lat zrobiła się na nim łączka na której wypasa się zwierzyna leśna, pole piaskowe dlatego chyba nie chce mu się orać bo i plony marne :-P, choć szczerze mówiąc jak by zaorał ja miałbym chyba lepsze plony) pozdrawiam

Chodzisz na dyskryminacji od 40?Próbowałeś od 15-16?Ja chodzę tylko od 15 bo od 40 to jest dużo pierdnięć na kolor mimo,że jest to żelazo(jest to chyba największy mankament T2).Oczywiście każdy ma swój styl ale radziłbym Ci chociaż spróbować,będziesz wtedy miał lepiej rozdzielone żelazo od kolorku ;) Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2014, 20:20 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Dzięki za radę dopiero T2 się uczę, koleś który chodził z T2 już 3 lata poradził mi te ustawienia ale spróbuję na Twoich pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]