Teraz jest środa, 17 września 2025, 22:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Deus Xp na Allegro
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 17:15 
Pułkownik
Pułkownik

wopaw napisał(a):
Kolego - dlaczego piętnujesz człowieka, który znalazł nowe, interesujące zastosowanie dla tego uchwytu?

...kolego Pawle a skąd wiesz że pomysł jest jego? hmm, np. to zdjęcie mam już ponad rok i jest z Amerykańskiej grupy na FB. Tak że pomysł na pewno nie jest jego! A cwaniactwo internetowe należy napiętnować.

pozdr.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 17:24 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Co za ludzie! Aby tylko zajrzeć drugiemu do kieszeni.
Jakie cwaniactwo internetowe?
Kupił taniej, sprzedaje drożej - podstawowa zasada w handlu. Nie musisz przecież kupować.
Do sklepów też chodzisz po to, żeby piętnować właściciela, że dolicza marżę do towaru który sprzedaje?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 19:37 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kolego Thomas71 - być może nie jest to jego oryginalny pomysł, ale zapewne nie złamał żadnego patentu , więc może sprzedawać. Problem wyższej ceny w dziale z detektorami wytłumaczyłem w pierwszym poście i nie jest to cwaniactwo a jedynie rachunek ekonomiczny.
Pozdrawiam,
Paweł

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 20:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

Brw. Z jakiego sklepu polecacie kupić deusa ? Chodzi mi o full zestaw z cewką 11 lub 9

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 21:34 
Podporucznik
Podporucznik

Ja kupiłem u Denara i wszystko przebiegło pomyślnie. Dogadałem się przez telefon po za allegro i dostałem upust (zawsze odejdzie sprzedającemu marżą allegro).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 22:22 
Moderator
Moderator

pajda : zadzwon do Konrada Talara , mysle,ze sie dogadacie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 22:33 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

mario123 napisał(a):
Szkoda że serwis allegro zlikwidował możliwość kontaktu z licytującymi tak jak było to możliwe wcześniej.Można wtedy byłoby ostrzec przed ewentualnym zakupem w tak podejrzanej aukcji , np.podesłać im taki sam link jak wstawił tu kolega ryzyk68. :cop

Taka opcja to pewnie był poligon dla konkurencji, więc musieli to zlikwidować. A podejrzane aukcje można zawsze zgłosić do supportu allegro? Przynajmniej tak to powinno działać

A w temacie świąt to w okresie przedświątecznym przybywa podejrzanych ofert. Oszuści żerują na manii zakupów. A ludzie są bardziej rozkojarzeni i łatwiej im popełnić błąd. Przekonałem się o tym na własnej skórze kilka lat temu, jednak ochrona kupujących allegro wywiązała się ze swojego zadania należycie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 22:50 
Generał Broni
Generał Broni

Wcześniej jak była taka możliwość to można było podpytać się o towar ,o jego jakość itp a teraz niestety nie ma już takiej możliwości.Trzeba uważać nie tylko na aukcjach bo i złodziei po sklepach i bazarach kręci się więcej

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 23:03 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

zobaczcie to:

trwająca: http://allegro.pl/wykrywacz-minelab-e-t ... 69533.html
poprzednia, która zakończyła się sprzedażą: http://allegro.pl/minelab-e-trac-super- ... 70551.html

różnica to jedynie brak nru telefonu w tej świeżej :D opis nawet ten sam... oszuści grasują. Uważajcie!

przykładowe komentarze sprzedawcy...

super_taniocha (3610) (Sprzedający) Pozytywny 23 lip 2008, 17:39 245905547 Pokaż

ZNAKOMITA TRANSAKCJA ,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.,_,KONKRETNY I RZECZOWY ALLEGROWICZ ,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.,_, GORĄCO POLECAM ,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.,_, WSZYSTKIM ALLEGROWICZOM

JTD1 (9110) (Sprzedający) Pozytywny 14 lip 2008, 12:45 188273721 Pokaż

ZNAKOMITA TRANSAKCJA ,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.,_,KONKRETNY I RZECZOWY ALLEGROWICZ ,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.,_, GORĄCO POLECAM ,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.,_, WSZYSTKIM ALLEGROWICZOM

od 2ch różnych sprzedawców a identyczne treści ;) nie dziwne?

Konto które sprzedaje teraz etraca dawno temu było spreparowane na to wychodzi... albo sam nie wiem ;) o co biega.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2014, 23:32 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Dropek napisał(a):
Konto które sprzedaje teraz etraca dawno temu było spreparowane na to wychodzi... albo sam nie wiem ;) o co biega.

Dla mnie już nie dziwne. Są ludzie którym nie chce się wymyślać nowych treści tylko żywcem kopiują opisy i zdjęcia i wstawiają do swoich aukcji. Nie pochwalam tego ale tego się nie da zabronić ani uniknąć. Wiele zdjęć z moich aukcji też krąży po Allegro. Nawet są używane te znakiem wodnym z nazwą użytkownika :) - ludzie idą całkowicie na bezczelnego. A jeśli komuś tam zwróciłem uwagę to dostałem w odpowiedzi takie soczyste "Spier....aj", że od razu poczułem dreszczyk emocji związany ze zbliżającą się wyprawą. :)

A co do bezpieczeństwa takich transakcji? Każdy ma swój rozum. Jeśli są wątpliwości to pytasz o odbiór osobisty albo paczka pobraniowa ze sprawdzeniem zawartości i tyle. Jesli Sprzedający nie ma nic do ukrycia to bez problemu się zgodzi na którąś z opcji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 grudnia 2014, 14:10 
Porucznik
Porucznik

masteo (Chomik) napisał(a):
Kradną foty tylko po co :? Fisher F75LTD ten sam teraz na 3 różnych aukcjach jest na all , u innych osób z innych miast.
dokładnie kolego to samo zauwazylem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 grudnia 2014, 18:53 
Porucznik
Porucznik

Dropek napisał(a):
zobaczcie to:

trwająca: http://allegro.pl/wykrywacz-minelab-e-t ... 69533.html
poprzednia, która zakończyła się sprzedażą: http://allegro.pl/minelab-e-trac-super- ... 70551.html

różnica to jedynie brak nru telefonu w tej świeżej :D opis nawet ten sam... oszuści grasują. Uważajcie!

przykładowe komentarze sprzedawcy...

super_taniocha (3610) (Sprzedający) Pozytywny 23 lip 2008, 17:39 245905547 Pokaż

JTD1 (9110) (Sprzedający) Pozytywny 14 lip 2008, 12:45 188273721 Pokaż

Pierwszy link:,,Strona przedmiotu została usunięta przez pracownika Allegro''. Czyli coś musiało być jednak na rzeczy :1 .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 grudnia 2014, 08:16 
Chorąży
Chorąży

http://allegro.pl/wykrywacz-metali-xp-d ... 53547.html
a to złodziej

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 grudnia 2014, 22:13 
Podporucznik
Podporucznik

Ciekawe co wyjdzie z tymi Fisherami F75 pisałem do gosci że jak zakupię to odbiorę tylko i wyłącznie za pobraniem z wglądem w paczkę i czy im to pasuje ale się nie odzywali. Jeden poszedł za 2375zł drugi i to z lepszym wyposażeniem za 2075zł pewnie ludzie bali się ryzykować i odpuscili sobie aukcję. Ale jak transakcja była ok. To kupującym trafiły się okazje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 grudnia 2014, 22:29 
Chorąży
Chorąży

http://allegro.pl/wykrywacz-metali-xp-d ... tabsAnchor
i dotego bardzo pazerny złodziej juz 3 aukcja

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]