Teraz jest sobota, 27 grudnia 2025, 10:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GoldenMask 5....
PostNapisane: czwartek, 25 grudnia 2014, 21:00 
Moderator
Moderator

krzysiekb321 napisał(a):
kgrl napisał(a):
Aliens napisał(a):
kgrl napisał(a):
Jesli dadza jakies ciekawe mozliwosci ustawien i rozsadna cene, to Rutus moze miec bardzo mocnego przeciwnika, szczegolnie, ze nasza rodzima marka od dawna sie nie rozwija jesli chodzi o innowacyjnosc, design itd.

a co bys ty chciał jeszcze zeby jak wyglądał ??? chyba spełnia swoje zadanie wiec ...??

A no widzisz do nawet nisko pojmowanego idealu Rutusom brakuje tyle, co naszym szynom do obsluzenia Pendolino. Rutusy z cewka, ktora daje dobre zasiegi czyli dd29 to wykrywacze slabo wywazone i ciezkie, szybkosc dzialania tez nie jest idealna. Z cewkami standardowymi wywazenie dobre, ale zasiegi jak u Ace350 lub gorzej, czyli nie warto czegos takiego kupowac.

Kolego miałeś rutusa w ogóle? Trochę mnie rozbawiłeś teoria o zasięgu i porównaniu do ACE.
To prawda że kilka lat rutusy stoją w miejscu. I sam myślę nad zmiana na coś innego. Ale jak na razie do 2 tys. nie znalazłem wykrywacza który by im dorównał. Wyświetlacz i menu może i stare. Ale wszystkie funkcje są rzeczowe i użyteczne.
Myślę nad GM4 bo mam nadzieję, że będzie to pierwszy wykrywacz jaki znam w tym przedziale cenowym który będzie miał realnie większy zasięg. Ale już widzę że będzie brakowało kilku podstawowych funkcji które znacznie ułatwiają poszukiwania.

Czemu się tak uparłeś na tego GM4 ? nie lepiej pozostać z proximą czy optimą ? jeśli się sprawdzają i nie odstajesz wynikami od współkopaczy to po cholerę kombinować ? a jak już koniecznie chcesz coś nowego to za 2 tysiące można kupić fajna używkę :minelaba explorera , MXT , xlt itp ( mają znacznie więcej funkcji ułatwiających poszukiwania xlt chyba 49 ustawień ) no i zbytnio się nie sugeruj tym co piszą użytkownicy bo coś co komuś się bardzo podoba tobie może nie pasować

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 grudnia 2014, 22:08 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

prymek napisał(a):

Czemu się tak uparłeś na tego GM4 ? nie lepiej pozostać z proximą czy optimą ? jeśli się sprawdzają i nie odstajesz wynikami od współkopaczy to po cholerę kombinować ? a jak już koniecznie chcesz coś nowego to za 2 tysiące można kupić fajna używkę :minelaba explorera , MXT , xlt itp ( mają znacznie więcej funkcji ułatwiających poszukiwania xlt chyba 49 ustawień ) no i zbytnio się nie sugeruj tym co piszą użytkownicy bo coś co komuś się bardzo podoba tobie może nie pasować

Zasięg. Z Twoich i innych testów wynika że ma bardzo dobry. Bezprzewodowe słuchawki też są dla mnie ważne. No i cena na którą mogę sobie jeszcze pozwolić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 grudnia 2014, 22:20 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

kgrl napisał(a):
A no widzisz mialem i np. Proxima ma zasiegi porownywalne do Euroace i nawet mnie nie denerwuj, ze jest inaczej, a do tego Proxima jest drozsza i z gorsza cewka...

Sprawdzałem z kolegą na wypadzie. Proxima ma lepszy zasięg od EuroAce. Cewka??? Nie rozumiem. W Proximie standardowa cewka jest bardzo dobra. Namierzanie jest na przykład jak w mało którym sprzęcie. Łatwo ją można umyć Nie wiem po czym sądzisz że jest gorsza. Albo to takiego ma cewka Euro że uważasz ja za lepszą. Na pewno nie namierzanie. Wygląd? Może wagę? Tego akurat nie wiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 grudnia 2014, 22:40 
Podporucznik
Podporucznik

Kazdy ma swoje zdanie, co do zasiegow, to wiele zalezy od ustawien, cewka standard ma male pokrycie terenu i jest z tego co pamietam koncentrykiem, a dla mnie kazdy koncentryk jest gorszy od dd, tylko wez poprawke na te slowa jak dla mnie. Wolalbym jednak Euroace niz Proximie. Calkowicie odbiegamy od tematu czyli GM5. Tak sie zastanawiam jak sie sprawdzi ta sztyca, bo jest dziwna, znacie jakies wykrywacze majace taka kijowata sztyce? Chodzi mi o to, ze jest prosta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 00:36 
Podporucznik
Podporucznik

W sumie CTX tez ma podobna, to pewnie bedzie dobrze. Cofam pytanie;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 01:27 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No w sumie masz rację. Można ciągnąć w nieskończoność i coś tam wychwalać albo ganić a to nie o tym temat.
Składanie właśnie bardzo fajnie wygląda. Ciekawi mnie czy jak to będzie w praktyce jak wykrywacz będzie wybłocony czy nie będzie sprawiało problemu składanie.
Już nawet widzę ciekawą przeróbkę. :) Można by zastosować kabel jak w słuchawce tel i wpuścić go w stelaż.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 21:39 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Jeśli chodzi o drobnicowca z cewką 9 18khz to dla mnie Gm4 nie ma sobie równych, jeśli chodzi o cienkie sreberka. Jest nawet szybszy od Gmp, przy najmniej mi się tak wydaje. Testuję teraz Gmp i jak na razie po za słuchawkami bezprzewodowymi nic mi w nim nie imponuje, w Gm4 czarne to żelazo a białe to kolor, w Gmp te średnie dżwięki troszkę przerażają jak na początek ale niski ton żelaza odzywający się w tle może dużo nam powiedzieć. Gm4 dużo lżejszy od gmp a i cena mówi sama za siebie. Jeśli chodzi o rutusa to mogę się wypowiedzieć na temat Proximy, którą posiadam od 2009 roku, świetny uniwersalny sprzęt, jak operator go dobrze pozna to potrafi znaleźć nawet małe cienkie sreberka ale płytko zalegające na terenie mało za śmiecionym żelazstwem. Od maja chodzę z GM4 jeśli chodzi o cienkie sreberka i złoto to mega sprzęt a i talara Władka pociągnął! Nie powiem ma i swoje wady, wydaje mi się,że na czystym piaszczystyożwirowatym terenie jest płytki ale to moje odczucie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 21:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

miałem GM4 Pro i powiem ze wrociłem do Argo jakos nie lezał mi zelastwa za duzo trachał...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 01:43 
Podporucznik
Podporucznik

Ja musze z kolei przyznac, ze chyba najwiecej zelastwa dawal mi Argo, ale to tylko takie wspomnienia...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 10:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

kgrl napisał(a):
Ja musze z kolei przyznac, ze chyba najwiecej zelastwa dawal mi Argo, ale to tylko takie wspomnienia...

kolego przed GM miałem Argo zmieniłem na GMask i pozniej znowu wrociłem do argo wiec cos jest na rzeczy nie twierdze ze jest zły napisałem ze jakos mi nie lezał... wiec

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 11:21 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Aliens a jak głęboki jest na monety w porównaniu do rutusa ? Rzeczywiście jest taki dobry na cienkie monety i głęboko je łapie. Jakie miałeś odczucia po rutusie? Sam mam chęć się przesiąść z Optimy. Warto Twoim zdaniem? Dodam że głownie chodzi mi o zasięg.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 12:50 
Podporucznik
Podporucznik

Aliens napisał(a):
kgrl napisał(a):

kolego przed GM miałem Argo zmieniłem na GMask i pozniej znowu wrociłem do argo wiec cos jest na rzeczy nie twierdze ze jest zły napisałem ze jakos mi nie lezał... wiec

Gm4 chyba bedzie plytszy od Argo, a raczej na pewno plytszy na monety niesrebrne i pewnie to jakas przyczyna. Ja Argo tez kopalem chyba jedne z najglebszych dolkow, ale w moich fantach malo bylyo srebrnych i sporo zelaza jak pisalem wczesniej i chcialem cos udoskonalic. Argo wspominam barfzo dobrze. Co do Optimy to patrzac na testy kolegi prymka i jakies inne na internecie, to GM4 wydaje sie byc glebszy.

Ostatnio edytowano sobota, 27 grudnia 2014, 12:52 przez kgrl, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 12:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

krzysiekb321 napisał(a):
Aliens a jak głęboki jest na monety w porównaniu do rutusa ? Rzeczywiście jest taki dobry na cienkie monety i głęboko je łapie. Jakie miałeś odczucia po rutusie? Sam mam chęć się przesiąść z Optimy. Warto Twoim zdaniem? Dodam że głownie chodzi mi o zasięg.

powiem tak ,robiłem przypadkowo test Goldenmaskiem bedąc w terenie zakopałem kawałek łyzeczki od herbaty oczywiscie kolor bo akurat trafiłem łyzeczka czesc ta ktora nabieramy czyli kawałek metalo spory wzgledem monety.Zakopałem na głebokosci szpadla zasysapałem ubiłem ziemie i powiem ze mizerny efekt cos tam popierdywało wiec to mnie rozczarowało.. natomiast w Argo zasiegi sa o wiele lepsze.. ale to moje zdanie bo na pewno znajda sie przeciwnicy ... jak zawsze kazdy chwali swoje.. ja po prostu napisałem jak to jest w moim odczuciu.. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 12:52 
Generał Brygady
Generał Brygady

kgrl napisał(a):
Aliens napisał(a):
kgrl napisał(a):

Gm4 chyba bedzie plytszy od Argo, a raczej na pewno plytszy na monety niesrebrne i pewnie to jakas przyczyna. Ja Argo tez kopalem chyba jedne z najglebszych dolkow, ale w moich fantach malo bylyo srebrnych i chcialem cos udoskonalic. Argo wspominam barfzo dobrze. Co do Optimy to patrzac na testy kolegi prymka i jakies inne na internecie, to GM4 wwydaje sie byc glebszy.

a nie pszyszło ci do głowy ze moze nie ma tych srebrnych akurat w ziemi.. jezeli jakas jest nie ma problemu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 13:26 
Podporucznik
Podporucznik

Przyszlo, przyszlo nie jestem niemota, mowie o miejscach gdzie Argo ich nie widzial lub pokazywal jak folie i byc moze wtedy cos pominalem.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]