Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 13:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Poszukiwacze z Pomorskiego
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 01:56 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam
Czy jest tutaj na forum ktoś z woj. Pomorskiego :ups: ?? no ba, na pewno ktoś jest tylko kto :? ?
Poszukuję osób najlepiej z okolic powiatu człuchowskiego, którzy chętnie wybraliby się na wspólne poszukiwania

Ludziska, którzy przeczesują pomorską ziemię dajcie o sobie znać w tym wątku.

O mnie :
Imię:Piotr
staż : 0 lat
zmotoryzowany: tak

Mam nadzieje, że ktoś się znajdzie do wspólnych poszukiwań.

A na koniec taki żarcik " Zawsze raźniej uciekać we dwóch niż samemu z pola rolnika, którego nie spytano się o zgodę wejścia..." :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Poszukiwacze z Pomorskiego
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 10:09 
Generał Broni
Generał Broni

Dodaj sobie jeszcze taki żarcik
"We dwóch zawsze można zostawić więcej syfu na polu niż w pojedynkę."
:n

C.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 11:11 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

hmmm ... A Ty tak robisz??;)

To był taki sarkazm, gdyż większość "Poszukiwaczy"(przez duże "Pe") nawet nie zamierza pytać o zgodę , wchodzi i kopie. Nawet nie zadaje sobie trudu by odnaleźć właściciela i pytać się go o cokolwiek. A wystarczy minimum zaangażowania, ale po co .... ja tego nie rozumiem.

To tak jakby mieć posesję z basen wychodzisz przed dom a jacyś obcy ludzie się pluskają na Twojej posesji w Twoim basenia. What the fuck ? :ups: To nic, że to pole, ale jego pole. Należy zapytać, chcesz kopać bez to kup sobie własne pole, proste. :za

A zrobienie syfu zależy tylko i wyłącznie od kultury osobistej ;) . Jak ktoś jest niechluj to zrobi syf, a człowiek o wysokiej kulturze osobistej, nie pozostawi syfu nawet wtedy gdy syf będzie "nie jego" to posprząta. Nie przejdzie obojętnie.

Proste równanie
w domu syf = na polu również

Jak jakiś gość nie potrafi w około siebie w domu posprzątać, to myślisz, że będzie zakopywał dołki po sobie (na pewno zmęczyło już go samo wykopanie dołka , i co teraz zakopać, szkoda czasu, lepiej niech ktoś się w**ie i skręci nogę)? albo wyciągnięte śmieci z ziemi brał do reklamówki żeby potem wyrzucić do śmietnika?(lepiej zostawić widoczne na polu inny przyjdzie i weźmie je , tak myślą Ci "Poszukiwacze" Czemu w cudzysłowie i przez duże "Pe" to już chyba nie trzeba tłumaczyć i każdy wie)

Nie jestem jakimś pedancikiem lub ekologiem, ale minimum kultury osobistej tego wymaga. Żeby naturę (i nie tylko naturę) pozostawić w lepszym stanie niż się ją zastało. To tak jakby przejść obojętnie obok człowieka leżącego na ulicy, przecież to się nie da !

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 11:26 
Generał Broni
Generał Broni

A tak w ogóle to o co Ci chodzi :?

Najpierw piszesz że chcesz z kimś pokopać i że Twój "staż" w poszukiwaniach to 0 lat, teraz grubo bierzesz się za ocenianie innych, tylko nie wiem na jakiej podstawie.

A żarcik był drętwy, więc się nie dziwię Catadero, że dopisał kolejny. Wiesz, taki ... sarkazm.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 11:40 
Generał Broni
Generał Broni

A natury nie polepszaj i nie zostawiaj w lepszym stanie niż zastałeś, polepszaczom natury dziękujemy :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 11:58 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

emil napisał(a):

Najpierw piszesz że chcesz z kimś pokopać i że Twój "staż" w poszukiwaniach to 0 lat, teraz grubo bierzesz się za ocenianie innych, tylko nie wiem na jakiej podstawie.

A żarcik był drętwy, więc się nie dziwię Catadero, że dopisał kolejny. Wiesz, taki ... sarkazm.

Na jakiej ?? Poczytałem wypowiedzi forumowiczów o dołkach w lesie, które spotykałem będąc na grzybach, zawsze myślałem że to zwierzyna pozostawiała. A teraz już wiem, że to pozostawiali ludzie "Poszukiwacze", więc na takiej!!
chyba, że masz inne wytłumaczenie na skupiska dziur które znajdują się w lesie

A żarcik nie miał być śmieszny, tylko z przesłaniem :
Najpierw trzeba się zapytać o zgodę a nie ładować się z buciorami w czyjś teren, Panowie.

A tak w ogóle pytacie ?? Czy jest miejscówka to się ładujecie, z nadzieją, że nikt nie nakryje i będzie git

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 12:02 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ryjec napisał(a):
A natury nie polepszaj i nie zostawiaj w lepszym stanie niż zastałeś, polepszaczom natury dziękujemy :666

Ty tak na serio ?? To po jaką "kiłę" te wszystkie eko-organizacje to robią ??;/

Czyli jak będzie zaśmiecony teren w lesie lub pole (folia aluminium, papierki , butelki itd.)to według Ciebie nie zostawiać w lepszym stanie i nie zbierać ich żeby wyrzucić do odpowiednich pojemników śmieciowych , po prostu zostawić je , niech sobie tak leżą bo leżały , tak ??

Ps. Szczególnie urażeni moją wypowiedzią są Ci którzy nie zasypują dołków, oraz nie zbierają śmieci.

Wszystkich urażonych moimi wypowiedziami, szczerze przepraszam. Nie mam na celu nikogo urazić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 12:54 
Porucznik
Porucznik

Temat można rozwinąć delikatnie skoro już jest zgrzyt. W przypadku mojej osoby na ten przykład, zabieram wszystkie leżące śmieci metalowe typu puszki po browarach, konserwach. Wyglądają w lesie paskudnie i z daleka świecą w oczy, najczęściej jest to robota grzybiarzy ( ale nie jest to zasadą ). Podniesienie i zgniot dużo nie kosztuje wysiłku, jest czyściej a i jest to argument przemawiający na plus w razie rozmowy z np. z lesnikami :1 . Pozdrawiam wszystkich miłujących czystość lasów. :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 13:35 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Popieram taką postawę, pokłony dla Edka. :1 i innych zbieraczy ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 15:07 
Generał Broni
Generał Broni

pk96 napisał(a):
emil napisał(a):

Na jakiej ?? Poczytałem wypowiedzi forumowiczów o dołkach w lesie, które spotykałem będąc na grzybach...
:lol: :lol: :lol: to ja przepraszam, myślałem że na bazie swoich własnych pięciogodzinnych doświadczeń z poszukiwaniami...

PS. może w przerwie pomiędzy zbawianiem świata, pouczaniem kolegów, a szukaniem wpadniesz na to że istnieje PFE, gdzie z całą pewnością są osoby z Twojego rejonu.

:pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 15:26 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Hmmm... ale Ty uszczypliwy :666 , nikogo nie pouczam i nie zbawiam świata - stwierdzam fakty
Ps. ale dzięki za wskazówkę gdzie szukać i już wiem ;P Wielkie Dzięki :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 15:53 
Generał Broni
Generał Broni

Pk96 dostales 2 kartony.
Wiesz taki zarcik.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 15:58 
Generał Broni
Generał Broni

Prosze bardzo. :za

Kazdy, ktory wchodzi na forum tylko po to zeby prowokowac tego typu dyskusje, insynuowac badz nawet obrazac forumowiczow musi sie liczyc z tym, ze takie zachowanie nie jest tutaj mile widziane.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 16:03 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

:lol: :lol: Do Was tak przemawia ten żarcik ?? Czyli żaden z Was którego ruszył żarcik nie pyta o zgodę wejścia na czyjś teren ? I potem się dziwicie, że rolnicy ganiają z własnych pól

Ps. A co to te kartony ?? i po co mi one ?? A z czym one z bateriami Energizer alkaline AA? ( taki kolejny drętwy żarcik , który na pewno ruszy ziemię a zatrzyma słońce ) haha :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 16:05 
Generał Broni
Generał Broni

3 ostrzezenie i ban.
Zegnam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]