Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 12:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 34  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacze od 1000zł do 2000 zł
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2014, 19:53 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

ALNAR napisał(a):
Ja osobiście wolałbym żeby Imć R. ugiął się w innym kierunku,łącząc dwie częstotliwości w jednym detektorze.Mając 6,6khz i 16khz oraz statyka w jednym ,,patyczku",wymieniłbym tylko cewkę w zależności czego bym poszukiwał.
Z punktu widzenia producenta takie rozwiązanie jest nieuzasadnione marketingowo. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 grudnia 2014, 11:36 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Garett At Pro czy Rutus Optima 2

Proszę doradźcie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 grudnia 2014, 12:32 
Generał Broni
Generał Broni

Nie ma czegoś takiego jak Optima 2 :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 grudnia 2014, 13:35 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

BRAT_MIH napisał(a):
Nie ma czegoś takiego jak Optima 2 :)

http://www.rutus.com.pl/detektory.php

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 grudnia 2014, 17:25 
Generał Broni
Generał Broni

Hehe, ładnie sam nie wiem co mam :) Już to gdziem pisałem, biorąc pod uwagę, że At pro zdrożał ostatnio o 100 zł, a Opti w promocji do końca grudnia kosztuje 1700 zł, daje to różnicę 700 zł. Czyli masz wypasionego krecika w komplecie i pełen bak. Jak nie potrzebujesz wykrywacza do wody, to po co przepłacać ? Ciężarem podobne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 grudnia 2014, 20:31 
Pułkownik
Pułkownik

Ciężarem nie są podobne.At pro jest lżejszy,ale wyważenie ma koszmarne.Miałem AT,obecnie jestem ,,optymistą".Obydwa sprzęty są dobre,ale ja zdecydowanie opowiem się po stronie optimy.Zapytacie dlaczego,choć jest niby cięższa.Jest kilka powodów.Optima jest lepiej wyważona i nie męczy ręki tak mocno jak At(zwłaszcza przy kilkugodzinnych wypadach),pracuje się z nią zdecydowanie lepiej,masz większy wpływ na nastawy no i tryb mix.W testach na tym samym polu,ten sam operator i dodatkowo At znałem lepiej,wygrała optima(testowałem na tym samym polu kilkukrotnie).Nie jest ona sprzętem idealnym i przydałoby jej się odrobinę udoskonaleń,ale moim zdaniem ma przewagę nad At(chyba,że ktoś zamierza szukać w wodzie).At będzie też wygodniejszy w bardziej zarośniętym terenie.Biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw (cena,ergonomia,możliwości,serwis),ja osobiście wolę optimę.Ale,każdy powinien sam dokonać wyboru.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 grudnia 2014, 01:34 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam Panowie.Szukam informacji na temat TESORO EURO SABRE II.Bardzo mało o tym wykrywaczu w internecie.Znam Tesoro Tejona i wiem że to dobra maszynka.Ale mam do kupienia Euro sabre II i chciałbym się cokolwiek o tej wykrywce dowiedzieć.Czy ktoś na niej pracował?Jakie jest jej kluczowe przeznaczenie i czy ma lepsze osiągi od Tejona.Czy choćby porównywalne.Będę wdzięczny za jakiekolwiek info.Pozdro :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 stycznia 2015, 23:10 
Szeregowy
Szeregowy

A co jest dobre na militarię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 stycznia 2015, 23:24 
Specjalista
Specjalista

ALNAR napisał(a):
Ciężarem nie są podobne.At pro jest lżejszy,ale wyważenie ma koszmarne.Miałem AT,obecnie jestem ,,optymistą".Obydwa sprzęty są dobre,ale ja zdecydowanie opowiem się po stronie optimy.Zapytacie dlaczego,choć jest niby cięższa.Jest kilka powodów.Optima jest lepiej wyważona i nie męczy ręki tak mocno jak At(zwłaszcza przy kilkugodzinnych wypadach),pracuje się z nią zdecydowanie lepiej,masz większy wpływ na nastawy no i tryb mix.

Przyznam, że nie rozumiem takich wypowiedzi. Przesiadłem się na AT Pro z Ace250 i nie czuję żadnego dyskomfortu. W weekendy wielokrotnie chodzę z wykrywaczem po czasem i pół dnia non stop i fakt, ręka nieco boli, ale myślę, że to absolutna normalka przy ciągłym machaniu. I nie jestem wcale osiłkiem, wręcz przeciwnie, moje rączki zawsze były i są dość wątłe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2015, 08:45 
Generał Broni
Generał Broni

Ja miałem ciężkie wykrywacze Eagla xlt,tez super wyważone ręka nie bolała ale po latach kręgosłup siadł,wszystko idzie na splot barkowy.Teraz muszę latać z dużo lżejszym sprzętem z tego powodu a lubiłem białasy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2015, 14:46 
Pułkownik
Pułkownik

u mnie miłość do whitesów trwa gdy zmieniłem na t2se nie potrafiłem się odnaleźć, wykonanie inne (delikatniejsze ,numerki nawet przy pewnym sygnale nie są stałe tylko zawsze trochę skaczą) - wytrzymałem miesiąc i nowy t2se został zmieniony na xlt e-series .Teraz planuję zmienić ale na mxt all pro. tur miałeś fisherka co się z nim stało i na jaki sprzęcik wymieniłeś? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2015, 15:29 
Szeregowy
Szeregowy

Ja polecam Optimę :-) Może doczekamy się kolejnej wiosennej promocji?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2015, 17:30 
Generał Broni
Generał Broni

czarny07 napisał(a):
u mnie miłość do whitesów trwa gdy zmieniłem na t2se nie potrafiłem się odnaleźć, wykonanie inne (delikatniejsze ,numerki nawet przy pewnym sygnale nie są stałe tylko zawsze trochę skaczą) - wytrzymałem miesiąc i nowy t2se został zmieniony na xlt e-series .Teraz planuję zmienić ale na mxt all pro. tur miałeś fisherka co się z nim stało i na jaki sprzęcik wymieniłeś? ;)

Tak miałem fisherka Cz 3d dobry sprzęt ale pucha wielka ciągnął do przodu,teraz latam z xterką z cewką 9 koncentryk można machać cały dzień bez uszczerbku na zdrowiu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 21:06 
Szeregowy
Szeregowy

Jaki najlepszy wykrywacz na monetki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 21:36 
Generał Broni
Generał Broni

syn11 napisał(a):
Jaki najlepszy wykrywacz na monetki

Czlowieku, wez sie ogarnij. Zbanowalem Tobie jedno konto za spam, powiedz mi po co mam to zrobic z kolejnym? Naprawde myslisz, ze nie jestem w stanie wychwycic Twojego kolejnego konta tylko dlatego, ze uzywasz zmiennego IP? Korzystaj z zasobow forum, zawieraj znajomosci, ciesz sie zyciem. Jesli przyjemnosc sprawia Tobie tzw. "trollowanie" na forach internetowych mi pozostaje tylko wspolczuc.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 34  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]