Teraz jest piątek, 20 marca 2026, 11:51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: ACE 350 vs Teknetics Eurotek PRO 11
PostNapisane: poniedziałek, 12 stycznia 2015, 17:43 
Porucznik
Porucznik

Witam po pierwsze jeśli chodzi o sprzedaż, zarówno jeden jak i drugi po zakupie i roku użytkowania tracą jakieś 200 zika i na tym poziomie się utrzymują i idą na pniu wystarczy poobserwować giełdę i alledrogo, ceny typu 900 lub 950 mniej już nie schodzą, oczywiście mowa jeśli chodzi o ET 11DD.
Po drugie koledzy nie ma czegoś takiego w Polsce jak Ace 350. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 stycznia 2015, 17:53 
Kapitan
Kapitan

Nie miejsce i pora na takie porównania :-) Nie chcę być zlinczowany publicznie :-)

Nie oszukujmy się. Wykrywacz to w gruncie rzeczy prosta konstrukcja. Tutaj zastosowanie ma prosta elektrotechnika - żaden czarodziej tego nie przeskoczy :-)

Jak ktoś już wcześniej wielokrotnie zauważył. To co miało być wymyślone w technologii amatorskich detektorów, jest już wdrożone dawno... Zmiany idą w innym kieruknku - bezprzewodowość, skomplikowane menu, wodotryski na telewizorkach.
A potem z wypiekami na twarzy czytamy setną stonę poświęconą optymalnym ustawieniom takiego czy innego wykrywacza :-)
I do końca nie wiemy, czy są już optymalne, czy jeszcze nie...
Tak mi się przynajmniej wydaje :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 stycznia 2015, 22:00 
Kapitan
Kapitan

Mała poprawka 10 ogniw 1,2V o pojemności 2700mAh połączonych szeregowo dają napięcie 12V ale pojemność jedynie 2,7Ah... To i tak wieksza wydajność niż bateria 9V...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 13 stycznia 2015, 10:24 
Kapitan
Kapitan

benekpe napisał(a):
Abaqus - ja bardzo cenię sobie Twoje wypowiedzi.
Miło mi.

benekpe napisał(a):
Miałeś je równocześnie?
Nie, ale przez jakiś czas miałem równocześnie EA i zwykłego ET z okrągłą cewką 8".

benekpe napisał(a):
Te same przedmioty identyfikowałeś?
Tak, ale moje "pomiary" robione były w powietrzu. Abstrahując od tego, że nie ma wpływu gleby na wynik, to do celów porównawczych chyba można takie testy przeprowadzić. Utrata zasięgu w ziemi dla jednego i drugiego nie będzie się przecież znacząco różnić (mówimy li tylko o zasięgu - nie o jakości ID).

benekpe napisał(a):
Dlaczego zmieniłeś ACE na ET?
Tutaj zacytuję sam siebie z wypowiedzi z forum rutusowiec.com.pl:

Cytuj:
Opinii w sieci jest do syta na temat wykrywek, których wcześniej używałem. Dlatego też napiszę co powodowało zmiany jednego na drugi.

Otóż zacząłem de facto od EuroACE'a. Jak to na początku, z zerową wiedzą co w wykrywaczu ważne, a co mniej, zachwycony zasięgiem, kopałem z nim coś ponad 2 lata. Tuż po kupnie Garrett'a dokupiłem Saper'a Trapera, którego miałem "na grubszego zwierza". W zasadzie przez ten okres nie miałem większych uwag do obydwu wykrywaczy dopóki pewnego razu nie miałem okazji użyć... zwykłego Teknetics'a Eurotek z cewką 8". Sprzęt był pożyczony na kilka tygodni. I ta zabaweczka za 6 stówek zrobiła na mnie niezłe wrażenie. Fajne audio oraz ID, które w moim przekonaniu, lepiej dawało radę niż w kanarku. Oczywiście zauważalny był niedostatek zasięgu tego wykrywacza. Zapragnąłem zmiany. Poczytałem o Eurotek'u Pro z cewką 11DD, pooglądałem filmy na YT i zadzwoniłem do znanego sklepu z wykrywaczami (niech to będzie moja tajemnica którego) z pytaniem o opinię właśnie o tej wykrywce. Usłyszałem od człowieka, którego miałem za poważnego handlowca, że wykrywacz jest wart swej ceny i, że do kwoty 1500 zł w zasadzie nie ma lepszego na monetki, łuseczki itp. Uwierzyłem.

W terenie generalnie byłem z niego zadowolony. Podobał mi się wskaźnik IRON przy niepewnym sygnale koloru. Kilka razy kopnąłem dla sprawdzenia i za każdym razem rzeczywiście był to jakiś stalowy śmieć. Na + względem Garrett'a również regulacja głośności. Nie zawsze miałem potrzebę chodzenia ze słuchawkami. Niemniej dźwięk znośny dopiero po zaklejeniu głośnika i ustawieniu VOL na minimum. O niebo lepiej niż w kanarku. Kolejny + to fakt, że częstotliwość dźwięku jest funkcją odległości od celu. Garrett już mnie trochę męczył tym gongiem. Kolejny baaardzo duży punkt "in plus" dla Eurotek'a to masa i wyważenie! Wyczuwalna różnica między nim, a kanarkiem. Niewątpliwy minus Teknetics'a to zasięg. Np. współczesne 5 zł w powietrzu widziane z max. 25 cm.

Podaję link do wątku, gdzie Kolega woziu117 uzyskiwał w zasadzie te same wyniki co ja (+/- 1cm):
http://www.poszukiwanieskarbow.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=128238&hilit=teknetics+Eurotek&start=0

Benek, z Twoich wpisów wynikałoby, że skoro nie ma mowy o zauważalnym niedostatku zasięgu to przy wszystkich zaletach ET PRO 11DD, byłby to wykrywacz porównywalny np. z Garrett'em AT PRO i jemu podobnymi, a tak raczej nie jest. A co Ciebie skłoniło aby dokupić 2x droższego kija do tego mega fajnego ET?
Poza tym dlaczego miałbym chodzić na czułości 7 i skąd opinia, że wtedy jest "niepotykanie" stabilny? Czy nie będzie jeszcze bardziej niespotykanie stabilny na czułości 6, 5 i tak do 1? Wtedy jeszcze trudniej wyprowadzić go z równowagi :)
Praktycznie w każdym terenie gdzie ja chodziłem, spokojnie dało się chodzić na max. czyli na 10. Czyt Twój egzemplarz na to nie pozwala?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 13 stycznia 2015, 12:57 
Kapitan
Kapitan

W mojej ocenie to mimo wszystko fajny tani uniwersalny wykrywacz wart swojej ceny. Może i nie jest głęboki ale nadrabia te braki szybkością i prostota. Mój jest tez bardzo stabilny, ustawienie czułości ma przełożenie na osiągi i w tym kontekście o tym wspomniałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 13 stycznia 2015, 13:29 
Kapitan
Kapitan

benekpe napisał(a):
W mojej ocenie to mimo wszystko fajny tani uniwersalny wykrywacz wart swojej ceny.

Benek, w mojej także, ale nie przesadzajmy z jego komplementowaniem :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 13 stycznia 2015, 14:38 
Kapitan
Kapitan

Masz całkowitą rację.
W gruncie rzeczy, każdy sprzęt ma jakieś wady i zalety. Tylko umiejętna ich obsługa gwarantuje sukces.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2015, 10:11 
Chorąży
Chorąży

Oglądając rano tv rozbawiłem się do łez , oto co potrafi kanarek. Mega separacja. https://www.youtube.com/watch?v=9M3bwSgEpWc

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]