Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 08:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pozwolenie czy nie
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2015, 10:22 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Czyli jak kopię na swoim polu, lub działce nikt nie ma prawa mnie wygonić? A jak kopię na czyimś polu bez pozwolenia (nie robię tego oczywiście), to pretensje może mieć tylko właściciel pola, czy policja też ma coś do gadania?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2015, 14:04 
Porucznik
Porucznik

Właściciel może wezwać policję, żeby cię z pola usunęła jeśli nie będziesz reagował na jego prośby.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2015, 16:32 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

leon7733 napisał(a):
jarek12613 napisał(a):
Do tematu sie podepnę,Panowie zastanawia mnie taka sprawa,a mianowicie temat kopania po lesie uzgodniłem z leśniczym,pozwolenie ustne dał.Tylko czy straż leśna,czy policja nie dopieprzy się do mnie,w razie kontroli odpuszczą,przecież mam pozwolenie leśniczego.Leśniczy jest w tym wypadku, chyba administratorem terenu.

Jedno jest pewne ,zależy na jakiego człowieka trafisz. Tak samo jak z policją na drodze, jest policjant i policjant. Że masz pozwolenie od leśniczego to okej ,ale moim zdaniem jak już by doszło do takiego spotkania to trzeba grzecznie przeprosić , wyrównać dołek i niech się tłumaczy leśniczy że ich nie powiadomił. :D Moim zdaniem nie trzeba snuć teorii CO BY BYŁO GDYBY. W takich ekstremalnych miejscach nie można być cwaniakiem, spokojem więcej załatwisz. :)

Loen kultura przede wszystkim,wiem nie ma co kozaczyć bo mamy takie przepisy jakie mamy.Dołeczki równamy pięknie,posypujemy najlepiej ściółką lub liśćmi i jarka tu nie było :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2015, 16:37 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Stoczek napisał(a):
Czyli jak kopię na swoim polu, lub działce nikt nie ma prawa mnie wygonić? A jak kopię na czyimś polu bez pozwolenia (nie robię tego oczywiście), to pretensje może mieć tylko właściciel pola, czy policja też ma coś do gadania?

Stoczek,myślę iż :cop mogą sie przypiąć do do Ciebie choćbyś miał notarialne pozwolenie od chłopa i jeszcze w tym momencie wódke z nim na tym polu pił.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2015, 17:04 
Pułkownik
Pułkownik

Szkoda Panowie nakręcać się tym wszystkim :ups: . Jutro niedziela brać sprzęty i do przodu. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2015, 17:14 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
...jedyna taka okazja :1,
...za stówkę wydaję bezterminowe zezwolenia na poszukiwania w dowolnie wybranym rejonie naszego kraju, zapraszam wszystkich zdezorientowanych i niedoinformowanych, a bardzo zainteresowanych ciekawą przygodą i magią poszukiwań. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2015, 20:35 
Sierżant
Sierżant

leon7733 napisał(a):
jarek12613 napisał(a):
Do tematu sie podepnę,Panowie zastanawia mnie taka sprawa,a mianowicie temat kopania po lesie uzgodniłem z leśniczym,pozwolenie ustne dał.Tylko czy straż leśna,czy policja nie dopieprzy się do mnie,w razie kontroli odpuszczą,przecież mam pozwolenie leśniczego.Leśniczy jest w tym wypadku, chyba administratorem terenu.

Jedno jest pewne ,zależy na jakiego człowieka trafisz. Tak samo jak z policją na drodze, jest policjant i policjant. Że masz pozwolenie od leśniczego to okej ,ale moim zdaniem jak już by doszło do takiego spotkania to trzeba grzecznie przeprosić , wyrównać dołek i niech się tłumaczy leśniczy że ich nie powiadomił. :D Moim zdaniem nie trzeba snuć teorii CO BY BYŁO GDYBY. W takich ekstremalnych miejscach nie można być cwaniakiem, spokojem więcej załatwisz. :)

Dokładnie jak ktoś będzie człowiekiem to nie będąrobić afery jak się uprze to bedzie dym

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2015, 20:36 
Sierżant
Sierżant

frank napisał(a):
...jedyna taka okazja :1,
...za stówkę wydaję bezterminowe zezwolenia na poszukiwania w dowolnie wybranym rejonie naszego kraju, zapraszam wszystkich zdezorientowanych i niedoinformowanych, a bardzo zainteresowanych ciekawą przygodą i magią poszukiwań. :)

Na jakiej zasadzie wpłacam i to by bylo na tyle ???
Czy możeszpodać jakieś konkrety?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2015, 20:37 
Sierżant
Sierżant

Kuuba napisał(a):
Właściciel może wezwać policję, żeby cię z pola usunęła jeśli nie będziesz reagował na jego prośby.

A no może wsztsko na swoim podwórku, a kolega Leśniczy czy myśliwy tak jakoś na foto umundurowanie widać

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2015, 23:58 
Pułkownik
Pułkownik

Zawsze lepiej mieć z sobą jakiś "glejt", chociażby dla własnego lepszego samopoczucia, może w podbramkowej sytuacji ktoś się da nabrać albo odpuści. Należy jednak pamiętać, że żyjemy w kraju gdzie zasada "dajcie mi człowieka, a paragraf zawsze się znajdzie" nadal jest aktualna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 stycznia 2015, 18:30 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Mialem kiedys przykre spotkanie z panem lesniczym/chcial nawet zwonic na policje/ :cop . Powod: brak pozwolenia na szukanie wykrywaczem w lesie panstwowym.Oby jak najmniej takich przykrych spotkan. Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 26 stycznia 2015, 01:13 
Generał Broni
Generał Broni

Straż Leśna jest od tego, by pilnować. Także leśniczych.

C.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 26 stycznia 2015, 14:51 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Panowie czyli tak,dostaje pozwolenie od straży leśnej na dłubanie w lesie ,jadę na inny teren straż sie mnie czepia a ja im mówie ,że mam pozwolenie od strażników i co w tedy.Albo pozwolenie obejmuje całość Lasów Państwowych ,albo to jest takie na dwoje babka wróżyła,albo jest przepis albo go nie ma.To wszystko jest robione na granicy.Strażnik dający mi zgodę na kopanie jest współwinny mojego wykroczenia?Co to za chory kraj :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 26 stycznia 2015, 15:34 
Generał Broni
Generał Broni

Jarek, bardziej niż ten kraj jest chore Twoje biadolenie. Najpierw otrzymaj takie zezwolenie od straży leśnej, a później będziemy się martwić, co z tym zrobić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 26 stycznia 2015, 16:43 
Generał Broni
Generał Broni

Nie dostanie zezwolenia od SL. Co najwyżej popytają co, gdzie, kiedy i poczekają...
Policja też nie może dać pozwolenia na poszukiwania.
Temat poruszany wielokrotnie na tym i innych forach. Zamiast biadolić-poszukaj.

C.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]