Teraz jest czwartek, 13 listopada 2025, 15:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: MINELAB X-TERRA 705 czy rutus Argo ?
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 15:36 
Kapitan
Kapitan

krzysiekb321 napisał(a):
W X terze z tego co mówił kolega i inni z tymi cewkami to też jest różnie. Jak jedne fanty widzi głęboko to znowu inne słabo i trzeba drugą sondę. A za X terrę z dodatkową sondą można kupić i Optimę i Argo na gwarancji co na pewno bym wolał. Jeszcze do nie dawna X terra była tańsza. A jak pojawiło się kilka pochlebnych opinii to pogłupieli z tymi cenami.

wzrost cen to niestety nie popularność.... tylko bardzo duży wzrost kursu dolara w ostatnich miesiącach.
zawsze jest jeszcze X-Terra 505 , jeśli nie potrzeba sprzętu na słone plaże to wtedy dużej różnicy miedzy 505 i 705 nie ma

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 16:02 
Generał Broni
Generał Broni

Dolar poszedł ostro to i sprzęt norma , xterka już jest na rynku parę latek tak że nie trzeba jej jakoś zbytnio zachwalać jest mnóstwo informacji na jej temat.A różnica miedzy 705 a 505 nie dotyczy tylko trybu plaża.Tu np taka tabelka poglądowa http://www.findmall.com/file.php?55,file=122644

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 16:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

Będąc na wakacjach nad naszym Bałtyku zabrałem z ciekawości optime byłem tylko na jednej nocce :D (z przyzwyczajenia) ;) optima zachowuje się stabilnie czy na suchym czy mokrym piasku kapsle słychać pięknie wykopałem 3 żeby się upewnić ;) Co do teresy to jak mówicie że ceny poszły w górę to dokupując dodatkowe cewki wyjdzie prawie 4 tyś ;) czyli optima + argo ale czy ja bym wybrał taki zestaw..... raczej nie bo chodzę tylko za monetami a optima jest bardzo dobra. moi 4 znajomi poprzesiadali się z różnych wykrywek na optimy i są bardzo zadowoleni ale my tu mamy cały przekrój monetarny ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 16:23 
Generał Broni
Generał Broni

A czytał kolega tytuł wątku?optima to optima tamto,prawie w każdym wątku nie związanym z optimą w trąci się jakiś optymista .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 16:37 
Generał Brygady
Generał Brygady

tur napisał(a):
A czytał kolega tytuł wątku?optima to optima tamto,prawie w każdym wątku nie związanym z optimą w trąci się jakiś optymista .

Czytał czytał , i doczytał też, że autor szuka czegoś na drobnicę .....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 17:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

barera napisał(a):
;) Co do teresy to jak mówicie że ceny poszły w górę to dokupując dodatkowe cewki wyjdzie prawie 4 tyś ;)

No może całe 4 to nie ale nie dużo braknie.
Jak bym miał tyle wydać to już bym poszukał Deusa z większą cewka i panelem na gwarancji. Opinie ma różne. Ale po kumplu widzę, że nawet z ta zwykłą cewką robotę robi. Poza tym rozmawiałem z ludźmi co chodzą kilkanaście lat z rożnymi sprzętami. A teraz twierdzą, że Deus i nic innego. Nawet rozmawiałem z gościem co handluje Tekneticsem, Garettem i Rutusem i też kilkanaście lat chodzi. Też jak na ironie stwierdził że Deus to jest to. Tylko trzeba go poznać i przede wszystkim mieć wersję z panelem. Ale z taka ceną jak na razie dla mnie nie osiągalny.
Ja ci dobrze poradzę. Znajdź Argo z gwarancją używkę, tylko z DD29. Jak dobrze poszperasz to trafisz za 1650zł lub taniej. Jak Ci nie podpasuje to zawsze go za te pieniądze sprzedasz(albo i drożej) i kupisz X terrę. Tylko X terra to już większa kasa, słaby serwis i drogi. I jak kupisz za większe pieniądze i Ci nie przypasi to stracisz na tym interesie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 17:45 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

dziękuje wszystkim za opinie i porady myślę że zacznę z argo i czas pokaże co i jak
pozdrawiam wszystkich i życzę udanych wykopków w 2015roku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 20:50 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Miałem Argo z cewką standardową bo tych 29 jeszcze nie było w sprzedaży. Po nim kupiłem 705 z cewką DD 7,5 kHz i na 100% do Argo nie wrócę. Teresą z tą cewką co mam trzeba w miarę wolno przemiatać bo inaczej głupieje. Zasięgi ok, znajduje sreberka, miedziaki i trafiły się też złotka, tak że dla mnie jest OK. Miałem Nell Huntera 18,75 kHz, ale nie pod pasowała mi, choć ergonomia o niebo lepsza niż z cewką standardową. Jeżeli można to radził bym sprawdzić jeden i drugi wykrywacz przed zakupem i wtedy podjąć decyzje, która jak Wszyscy wiemy zawsze nie jest prosta.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 lutego 2015, 00:50 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

dzięki Astra chyba właśnie tak zrobię i kupię x terrę a przetestować nie mam skąd wcześniej miałem euroace 350 to wariat a kolega który chodzi z argo już długi czas kopał trzy razy tyle co ja chyba wezmę tereskę i może dokupię cewkę o dwóch częstotliwościach
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 lutego 2015, 14:53 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kolego to jak chcesz walić już tyle kasy to zastanów się nad czymś takim.
http://olx.pl/oferta/xp-deus-lite-rc28- ... 5b5be769a6
Jak mówiłem opinie ma różne. Ale sporo poszukiwaczy z ogromnym doświadczeniem twierdzi ze to sprzęt którego nie trzeba już zmieniać. Widziałem i po 3500zł się sprzedawały. Kosi i drobinki i grube. Z cewkami też nie trzeba już kombinować. A waga i ergonomia nie do porównania z żadnym innym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 lutego 2015, 21:10 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

krzysiek a co powiesz o minelab e-trac ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 lutego 2015, 21:14 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

albo safari ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 lutego 2015, 21:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nie znam w ogóle E traca. Ale uważaj bo na aukcjach krąży gdzieś używka, która nie wiadomo z jakich przyczyn już kilka razy zmieniała szybko właściciela.
Safari wolny strasznie. Miał kolega. Nie zachwycił go i zamienił najpierw na spectre a potem na Deusa. Poza tym jak już to bierz sprzęt sprawdzony , popularny i taki który w razie jak Ci nie przypadnie szybko się sprzedaje bez znacznej straty kasy. Dlatego mówiłem o Argo. Bo zawsze jest na niego kupiec i pieniędzy nie tracisz. Dla mnie przynajmniej to bardzo ważne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 lutego 2015, 22:08 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

bo miałem już wymarzony zestaw x-terra 705 + cewka tornado co ty na to ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 lutego 2015, 22:38 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No ma to dużo zwolenników. Ale do Deusa na gwarancji z cewką 11 niedaleko już. Wybrałbym raczej Deusa. Nawet z tego względu że już wtedy koniec dokupywania. I jak pisałem wcześniej dużo bardzo doświadczonych poszukiwaczy go chwali. Poza tym w ręku bajka... .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]