|
Witam wszystkich poszukiwaczy. Od miesiąca jestem posiadaczem w/w wykrywacza. Przed nim miałem rutusa ultra2, White'sa Silver Eagle, Cscope R1, Fishera F5, White'sa Silver Spectrum. Z każdym z nich chodziłem po kilka sezonów, z wyjątkiem Cscope, który okazał się wielką porażką. Obok GM2 mam jeszcze Tesoro Golden uMax z sondą DD detech. Jako że mam już kilkunastoletnie doświadczenie z wykrywkami, mogę stwierdzić że GM2 jest porządnym wykrywaczem wartym swojej ceny. Co do obsługi, to z własnego doświadczenia podpowiem ,że po ustawieniu sygnału wiodącego i dostrojeniu do gruntu, należy cofnąć sygnał wiodący do jego wyciszenia, wykrywacz staje się odrobinę mniej czuły, ale za to zyskujemy na pewności dyskryminacji. Chodzę na włączonej dyskryminacji i V.C.O Popróbujcie tego w domu na gwoździach i monetkach, a zrozumiecie o co chodzi. Przez ten prosty zabieg kolosalnie zyskujemy na komforcie chodzenia z wykrywaczem. Nie mamy już całej kakofonii dźwięków z których przedtem ciężko było wyłowić te nas interesujące. Gdyby ktoś miał jakieś pytania ,chętnie odpowiem. Szkoda by było, żeby tak dobry wykrywacz nie przyjął się w naszym kraju, tylko dlatego, że ktoś nie potrafił napisać instrukcji obsługi.
|