slawek napisał(a):
... teraz to tylko identyfikacja monet, medalików, który wykrywacz lepszy itp, a nawet zaczyna się moment geoportali i innych dziwnych map ...
A dla mnie to (między innymi) jest właśnie kwintesencja forum (net), ludzie spotykają się na żywo, śmigają po terenie, testują nowe sprzęty, znajdują fajne "fanty", cykają fotki, kręcą filmiki i dzielą się wrażeniami, doświadczeniem oraz wiedzą (choć nie całą ;) ) z innymi. Dzięki temu, np. taki szaraczek jak ja, kupił sobie normalny (bo już sprawdzony przez innych) pierwszy wykrywacz (nie marnując kasy na samym początku "przygody" na jakiś tam szajs). Natrafiłem na genialne narzędzia dla poszukiwacza, jakimi są MAPSTER, Federacja Bibliotek Cyfrowych, Geoportal i mnóstwo innych dobroci, dzięki którym zaczynam doceniać "swoje" pobliskie ziemie, odkrywam ich tajemnice i znajduję wiele ciekawostek, nie błądząc (jak wcześniej) bezsensownie. A dział identyfikacji pozwala na wspólne odgadnięcie bujnej (lub nijakiej) historii znalezionych zabawek.
Wszystko (no prawie wszystko :D ) jak najbardziej mi odpowiada i ciągle jestem głodny na więcej... :h
slawek napisał(a):
... może jestem już za stary na te wszystkie nowości? ...
To nie starość, tylko kiepskie podejście... :usta ;)