Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 17:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: niedziela, 8 marca 2015, 15:37 
Starszy Sierżant Sztabowy

Matys5 napisał(a):
na jutro Ci je zrobię wymagają udoskonalenia ale i tak swoją robotę robią tzw wersja testowa

Zapodaj foty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 marca 2015, 22:32 
Plutonowy
Plutonowy

Zdjęcia poszły na pw z racji tego że zapomniałem się. Bardzo przepraszam ale mam nawał pracy i się nie ogarniam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 02:40 

Matys5 napisał(a):
Zdjęcia poszły na pw z racji tego że zapomniałem się. Bardzo przepraszam ale mam nawał pracy i się nie ogarniam

Dzięki za fotki, w jakim celu potraktowałeś cewkę matą?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 21:43 
Plutonowy
Plutonowy

Z racji tego że Argo mi popiskuje jak przy przemiataniu jakiś twardszy kawałek gałązki uderzy mi w otwory w cewce.Zrobiłem to na początku mojej historii z Argo. Minęło trochę czasu i potrafię tak go ustawić aby bardzo mało popiskiwał (Filtr relict) taka jego natura na tym filtrze. Było to dość dawno a i tak pozostało do dziś. Cewka jest cała zaklejona od spodu natomiast na górze tylko otwory.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 18:58 
Generał Broni
Generał Broni

No po kilku wypadach z Opti lite mogę śmiało polecić wyprostowanie stelaża jako idealny sposób na jej odchudzenie. Trzeba poświęcić wędkę, myślę że Rutus mógłby też dolną żerdź sprzedawać dłuższą, a już każdy indywidualnie by sobie ją dociął. Zysk na wadze i idealne wyważenie. Teraz pod środkiem uchwytu kładąc palec mam wykrywacz nie leci na cewkę. Poza tym odniosłem wrażenie, że po maluchu Solarisie Rutus przesadził w drugą stronę i stelaż Optimy i pochodnych jest za duży. Tak wygląda w terenie. Ta podkowa na szczęście znaczy, że będziemy razem jeszcze długo :)

Jakby komuś się chciało, a nie jest do końca przekonany to zapewniam, że warto :D :1 :idea

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 20:18 
Generał Broni
Generał Broni

Ciekawy patent! Gratulacje!
Możesz dać dokładniejsze zdjęcia jak to razem ze sobą pożeniłeś ??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 20:35 
Generał Broni
Generał Broni

Na 114 stronie masz zdjęcia jak próbowałem najpierw wyważenia przez dociążenie i nie wyszło, a późnień wyważenia przez odciążenie i i jest ok.

Z oryginalnej sztycy trzymającej uchwyt cewki wyciągasz te cztery piny i odkładasz oryginalną rurkę do szafy. Jest to zrobione tylko na wcisk, dobre kombinerki i wychodzą. Środkową rurę aluminiową też odkładasz, wcześniej wyciągasz te kulki do blokowania. Jest to blaszka w kształt spinki z dwóch stron ma takie trzpienie wychodzące na zewnątrz. Bałem się czy to się nie pogubi, ale to jest jedna rzecz. Następnie dopasowujesz rurkę od wędki (z jednej strony jest węższa a z drugiej szersza) do rurki z elektroniką. Po wsunięciu wiercisz dziurki i wsuwasz tą blaszkę. Jak pasuje to sprawdzasz długość i docinasz z dołu. Wklejasz uchwyt do cewki. Na wszelki wypadek klejem epoksydowym Poxipol okleiłem końcówki z użyciem siatki wzmacniającej. I cała filozofia. Dokładam jeszcze dwa zdjęcia:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 21:14 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki! Na prawdę fajnie to wyszło tylko szkoda że nie możesz regulować długości ale to szczegół.
A teraz pytanie ostatnie jaką wędkę zastosowałeś ?? Jakiś konkretny model czy długość ?? "Teleskop" rozebrałeś ??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 21:24 
Generał Broni
Generał Broni

Miałem bolonkę węglówkę z połamaną szczytówką. Taka teleskopowa właśnie. Nie podeszła mi, leżała kopę czasu na szafie. Możesz najtańszego szklaka użyć, popytaj kolegów czy nie mają jakieś starej na zbyciu. Weź suwmiarkę i zmierz średnicę rurki i wędki, zobaczy czy przypasi. Jak to zrobiłem na oko i wyszło. Regulacja by się przydała, na polu chciało by się szerzej machać, a drobisz jak gejsza. Chodzi pod samymi nogami, ale nie robisz mijanek. A na okopy, krzaczory idealna :) A tam szczególnie ciężar przeszkadza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 18:33 
Kapitan
Kapitan

Witam - po kilku wypadach mogę się w końcu wypowiedzieć na temat Optimy. Po przeżyciach z Euro ACE 350 teraz wydaje mi się że to była zabawka :ups: przy wsparciu wielu osób poszedłem za radami jakie tu usłyszałem i opti zamilkła :666 sporadyczne pierdnięcia się zdarzają ale bardzo mało .Na zaśmieconych polach to normalne , ale nareszcie zaczęły wychodzić monetki z ziemi :1 Porównując z Garrettem myślę że jakieś 60-70 % wzrosła efektywność .wcześniej miałem jakieś 2-3 monetki teraz w ciągu 2 godz. na plu przeszukanym już kilkakrotnie (dołków nie starszych niż 2 dni od groma ) wyszło 9 monetek + zapalniczka + medalik ( o śmieciach typu łuski i druty nie wspomnę) Jest dobrze :D Coraz lepiej się ze sprzętem dogadujemy . i pomyśleć że zmieniłem zdanie właśnie z powodu rad jakie udzielono mi na forum (miało być AT Pro) w ostatniej chwili :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 marca 2015, 22:29 

Jakich słuchawek, używacie do Optimy?

Żeby co niektóre sygnały głowy nie rozwaliły?
Mam zamiar kupić sobie słuchawki, ale żeby też otoczenie słyszeć.
W granicach 100-150zł. Nie-chcę takich za 20zł.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 marca 2015, 23:02 
Sierżant
Sierżant

Używam Słuchawki stereofoniczne Koss MAC 5, są na allegro po 50 zł. Na tą chwile nie chcę innych ale to moja opinia. Są to słuchawki półotwarte, słychać co się dzieje w około.
Dodawane były kiedyś do zestawów hi-fi w starych fordach, nie do zamordowania mechanicznie.
Mają 60 ohm impedancji, nie mają regulacji głośności (w Rutusie masz regulacje).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2015, 00:02 
Chorąży
Chorąży

koss UR30 ale przewód fabryczny jest jak dla mnie za krótki wymieniłem na dłuższy i teraz jest rewelacja innych nie chce kossy polecam :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2015, 17:05 
Kapitan
Kapitan

Już gdzieś było o tym pisane . Ja używam Słuchawki master sound stereo GARRETT PROFESSIONAL - maja przełącznik mono - stereo i regulację osobno na lewe i osobno na prawe ucho. trochę za bardzo tłumią otoczenie ale za to nie ściskają tak mocno jak inne i kabel jest ok

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2015, 17:47 
Generał Broni
Generał Broni

melchior71 napisał(a):
Już gdzieś było o tym pisane . Ja używam Słuchawki master sound stereo GARRETT PROFESSIONAL - maja przełącznik mono - stereo i regulację osobno na lewe i osobno na prawe ucho. trochę za bardzo tłumią otoczenie ale za to nie ściskają tak mocno jak inne i kabel jest ok

Dla mnie są ok, na takich chodzę ,ale często się zsuwają się z głowy przy kopaniu .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]