Teraz jest sobota, 27 grudnia 2025, 12:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GoldenMask 5....
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2015, 20:38 
Generał Broni
Generał Broni

Powiem tak z wyłączonym wyświetlaczem zapowiadało się dobrze po włączeniu czar prysł. :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2015, 22:06 
Generał Brygady
Generał Brygady

Co do monety to macie rację. Występuje w 2 odmianach. Nie wpadł bym na taki patent.
http://colnect.com/en/coins/coin/30387- ... n-Bulgaria
http://colnect.com/en/coins/coin/3314-5 ... n-Bulgaria

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 marca 2015, 10:04 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Widać również na początku filmu, że jest to żelazna monetka. Gość przykłada magnes

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 marca 2015, 12:29 
Porucznik
Porucznik

a ta śruba to nie jest z nierdzewki czasem ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 marca 2015, 13:29 
Podporucznik
Podporucznik

Czepiacie się koledzy szukając "dziury w całym" - nikt jeszcze nie miał tego sprzętu w ręku, ani nie widział całej struktury MENU :)
Więcej pozytywnego myślenia :lol:
Trzeba być dobrej myśli, zaczekajmy jeszcze troszeczkę a być może okaże się że konstruktorzy GM w nowym GM5 przygotowali "dla każdego coś dobrego" i oprócz bargrafu z histogramem będzie możliwość włączenia numerycznego ID :)
:pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 marca 2015, 13:40 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Moim skromnym zdaniem będzie to ciekawa alternatywa dla deusa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 marca 2015, 14:48 
Kapitan
Kapitan

Dla mnie ta charakterystyka graficzna zalegającego metalu wygląda lepiej niż ID cyfrowe. Widzimy w jakim zakresie metal wchodzi w zakres żelaza i innych metali kolorowych. To że układ graficzny działa wolno to w zasadzie zaleta - analiza struktury zalegającego metalu pod cewką przekładana jest na wykres - możemy określić strukturę metalu, czy jest to czysty metal lub stop metali kolorowych, czy jak w przypadku kapsla jest sygnał jednoczesny mieszany - wchodzi w zakres żelaza i metalu kolorowego. Na pewno będzie to pomocne przy namierzaniu skorodowanych metali żelaznych - graficzne widmo będzie ładnie obrazowało zakres żelaza i metali kolorowych. Wykres graficzny i tak będzie dodatkiem do dźwięków generowanych przez wykrywacz - to jest dodatkowa opcja bardziej lub mniej pomocna w czasie poszukiwań. Mi osobiście się to rozwiązanie podoba. Do tych scyfryzowanych dźwięków trzeba będzie się przyzwyczaić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 marca 2015, 15:30 
Podporucznik
Podporucznik

Pomysl z wykresem jest bardzo dobry, jego realizacja w postaci opoznien juz gorsza. Id pewnie nie bedzie, bo jakby mialo byc, to by to pokazali. O podswietlaniu ekranu zero informacji...oby poprawili sluchawki bezprzewodowe. Cena w granicach 650 euro wydaje sie byc wygorowana, biorac pod uwage, ze np. Makro zrobilo rowniez ciekawego Racera w cenie ok 100 euro taniej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 marca 2015, 15:36 
Generał Broni
Generał Broni

Ja jednak bym wolał starego poczciwego Xlt o wiele tańszy a mamy signal graph jak i id numeryczne no i żadnych problemów z naprawą.A opóźnienie jest widzę o wiele większe jak w Xlt na którym za to psy wieszano a teraz ma być zaleta no proszę koledzy bez jaj :lol:Teraz widać jak zamula się ten wykres przy przemiataniu w powietrzu jednym przedmiotem a jak się zachowa na zaśmieconym polu? :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 marca 2015, 15:58 
Kapitan
Kapitan

Wykres jest uśrednieniem charakterystyki metalu - dla mnie szybkość reakcji powinna objawiać się szybkością generowanych dźwięków. Nie wyobrażam sobie by na zaśmieconym miejscu wykres szalał i był nieczytelny. Zwłoka w graficznym zobrazowaniu metalu w mojej ocenie jest atutem nie wadą. Jest czas na analizę wykresu. To jedynie moja opinia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 marca 2015, 20:12 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam

Te egzemplarze GM 5 z filmów to wersje testowe, nie ostateczne. Jak wszystko pójdzie dobrze to produkcja zacznie się na przełomie kwiecień/maj

Pozdrawiam

Marcin

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 marca 2015, 20:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

Czemu GM jako chyba jedyne z Bułgarskich wykrywaczy są u nas popularne? Oczywiście w dużej mierze to robota filmów Prymka :lol: , ale nie tylko. GM to przede wszystkim prostota, dobra cena i szybkość. Dobry wyrywacz przedziale 1500-2000zł. Uważam, że najlepszy stosunek jakości do ceny miał Coin Killer, jak jeszcze żył. Gdybym łaził po polach to pewnie byłby zapasowy. Cały "rozwój" tej firmy to tylko dodawanie kolejnych funkcji to tego co było wcześniej. Kolejno- strojenie gruntu, inna częstotliwość, dopalacz, dodatkowa częstotliwość, inne cewki, słuchawki bezprzewodowe, nowe pudełko itp. Może to i słuszne marketingowo, ale czy nr5 to jakiś inny nowy model to bym polemizował. Nakładka cyfrowa na znanego dułala, nic więcej bym się nie spodziewał. Może i pokaże więcej, ale czy znajdzie więcej?? Raczej nie... W przedziale cenowym 2500-3000zł jest już bardzo ciasno. Może jakiś zupełnie rewolucyjny nowy pomysł mógł by tu namieszać, ale odgrzewany kotlet i to na dodatek wolny... hmm, nie wiem.
Raczej powinni się zająć dbaniem o kontrole jakości i dystrybucję, niż silić się na nowość, która nowością nie jest, a pomysły już chyba wszelkie wyczerpali. Wycisnęli z tej płytki już chyba totalne maximum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 marca 2015, 21:01 
Moderator
Moderator

Mogę całkowicie szczerze powiedzieć że Coin Killer był najlepszym wykrywaczem Golden Mask jaki miałem ( miałem cztery różne ) . Co do GM5 może faktycznie to jakaś wersja testowa jednak po tym co zobaczyłem to raczej nie kupię ( stracił analogową duszę ) choć z drugiej strony coś mnie ciągnie żeby do Deusa wrócić :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 marca 2015, 22:07 
Kapitan
Kapitan

benekpe napisał(a):
To że układ graficzny działa wolno to w zasadzie zaleta
benekpe napisał(a):
Zwłoka w graficznym zobrazowaniu metalu w mojej ocenie jest atutem nie wadą. Jest czas na analizę wykresu.
Ciekawe podejście. Trzeba mieć sporo czasu, żeby stać i analizować wykres przez kilka sekund przy każdym pierdnięciu wykrywacza. Benek czyżbyś był skłonny przeprosić się z telewizorkiem? :D

prymek napisał(a):
Mogę całkowicie szczerze powiedzieć że Coin Killer był najlepszym wykrywaczem Golden Mask jaki miałem ( miałem cztery różne ).
Prymek, piszesz tak na podstawie testów na Twoim poletku czy wyników osiąganych w terenie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 kwietnia 2015, 06:32 
Moderator
Moderator

Piszę na temat "całokształtu"

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]