Teraz jest poniedziałek, 16 marca 2026, 18:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Garrett At Pro
PostNapisane: poniedziałek, 13 kwietnia 2015, 17:45 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Jak rozumiem numerów fabrycznych wykrywacza, który wysyłałeś do serwisu nie zapisałeś, tak?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 kwietnia 2015, 17:50 
Podporucznik
Podporucznik

Numery się zgadzają, chyba że naklejkę przekleili.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 kwietnia 2015, 18:00 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

... albo poużywał sobie go ktoś w ramach "testów poserwisowych".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 kwietnia 2015, 18:04 
Podporucznik
Podporucznik

grali nim w piłkę chyba

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 kwietnia 2015, 07:26 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

miecho napisał(a):
Dziś odebrałem z gwarancji swojego at pro, po otwarciu byłem przekonany, że to nie mój wykrywacz. Nie dość, że był uwalony cały w jakimś piasku, kurzu czy cholera wie czym to ma pełno rys i otarć, których wcześniej nie miał! Używałem go 2 tyg. i to nie codziennie, dbałem jak nowe auto, a teraz ten wykrywacz wygląda jakby miał co najmniej rok przebiegu. I co ja mam z tym zrobić? Przecież jak im to powiem to mi powiedzą, że albo taki był albo wina kuriera. No szlag mnie trafia, 2600zł...

Dlatego dobrze jest zrobić zdjęcia całego sprzętu przed naprawa gwarancją i wysłać razem z opisem usterki. Zabezpiecza to przed takimi sytuacjami.
Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 kwietnia 2015, 07:52 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Lub poszedł jako pożyczak na pare dni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 kwietnia 2015, 08:29 
kapral riese1968
kapral riese1968

matiksen napisał(a):
Dlatego dobrze jest zrobić zdjęcia całego sprzętu przed naprawa gwarancją i wysłać razem z opisem usterki. Zabezpiecza to przed takimi sytuacjami...
... przed Vikingiem nic nie zabezpiecza.

Skoro nie szanują ludzi trudno oczekiwać od nich innego zachowania wobec sprzętu... mój Gold po grubo ponad roku wyglądał chyba lepiej :(

W stopce tej strony oprócz Talcompu i Rutusa, którym naprawdę nic nie można zarzucić powinien być większy baner ostrzegający przed Vikingiem bo powszechna świadomość, że Wikingowie byli barbarzyńcami jest niestety niewystarczająca

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 kwietnia 2015, 11:37 
Podporucznik
Podporucznik

Niech to będzie ostrzeżenie dla innych przed tą firmą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 kwietnia 2015, 11:41 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A tak z ciekawości, czy można garrett zakupionego w vikingu, wysłać na naprawe gwarancją do innego autoryzowanego serwisu np do talcompu ,. Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 kwietnia 2015, 08:59 
Major
Major

Niestety wykrywacz musisz wysyłać tam gdzie go kupiłeś a jesli odmówią ci naprawy gwarancyjnej to prosisz żeby dali ci to na piśmie i dopiero wtedy mozesz próbować dogadać sie z innym serwisem żeby ci naprawili w ramach gwarancji

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 kwietnia 2015, 00:56 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

:zb Masakra z tą usterką i "gwarancją" współczuje, nie zazdroszczę, nie mniej jednak naprawili....

Dobra B+ A propos działających AT-Pro to czy nie irytuje was, a może znaleźliście sposób na bzyczenie wykrywki na leżący na polu koks lub zwykłą (jeszcze ciepła i mega mokrą) kupę gnoju?? :?

CHODZĘ NA USTAWIENIACH
PRO MONETY :D
CZUŁOŚĆ MAX
BALANS GRUNTU 81
DYSKRYMINACJA 35

KOKS(nie ten bioły w proszku, tylko ciorny w grudce)- sygnał stały z małymi wahaniami, ale wyraźny 34/36 - TAK SAMO BIJE MONETKA Z CIENKIEGO SREBRA !!
KUPA- to już wam powiem różnie, 70.../ 50... mocne wahania, ale na tyle wyraźnie i donośne, żeby wbić szpadel w ziemie. Bije jak miedziany krążek :P, tylko albo nisko położony, albo przekrzywiony.

KUPY łatwiej się domyśleć i ominąć, za to KOKS to ciężko. Kopie prawie zawsze, bo kto chciałby omijać ciekawe szelągi, półgrosze czy denarki.

Podzielcie się własnymi doświadczeniami w wykopywania tych najcieńszych i najdrobniejszych przedmiotów i mylenia ich ze śmieciami. Właśnie! Najczęściej z jakimi przedmiotami są mylone??...
Prócz Koksu typuje jeszcze zlepek folii alu lub malutkie ołowiane kulki (śr. 2/3mm)
Wiadomo że jak są na wierzchu to te przedmioty mają "swój" prawie unikatowy sygnał, ale parę cm pod ziemią sprawa się komplikuję.
Pozdrawiam i życzę właśnie tych naj,.,.,.,.,.,. fantów

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 kwietnia 2015, 09:43 
Podporucznik
Podporucznik

Kurde a ja te poniżej 45 zlewalem sygnały. Zawsze jak je kopalem to jakiś śmieć był, a to drut a to gwóźdź.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 kwietnia 2015, 17:28 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego.miecho-nie patrz na wyświetlacz,jak na wyrocznię,słuchaj dźwięku towarzyszącego,takim wskazaniom.Dżwięk daje więcej informacji,niż wyświetlacz-traktuj wyświetlacz,jako pomoc w poszukiwaniach.Na pewno,będziesz zadowolony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 kwietnia 2015, 20:31 
Podporucznik
Podporucznik

To co poradzisz? Dźwięk musi być stały ten sam? Bo czasem skacze i różne dźwięki są. Poradź coś jak to robisz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 kwietnia 2015, 01:42 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

yhym <odchrząkam> i mówie :D
Jest tak z naszym AT że gdy mamy fanta małego, srebrnego, cienkiego to on oczywiście go zlokalizuje i nas o tym poinformuje. Zrobi to jednak bez wyrazu, ale równo. Tylko na tych ustawieniach, które podałem powyżej sygnalizowane jest to jak pierdzenie, popierdywanie bardziej. ale da się zwrócić n a to uwagę i zaciekawić owym sygnałem. Nie jest to łatwe, a nawet w ch trudne, a i tak w ponad połowie przypadków okaże się to śmieć. I nie oszukujmy się, nie ma zbyt wiele takich monet. Przynajmniej na polach po których łażę. Chodź wykopałem już przez rok posiadania AT-Pro 10 denarków i z 20 srebrnych blaszek to jestem świadom, że ominąłem, olewając sygnał ze cztery razy tyle. Kiedy moniak leży płytko i równo płasko sprawa jest wręcz banalna, ale wystarczy małe odstąpienie od wzorca i jest kicha. Ale możemy się pocieszać że inni tez tak mają, albo gorzej.... :666 Ja i tak sądzę że mamy sprzęt z górnej półki i prócz zasięgu niczego mu nie brakuje.
Moj kolega ma GM1+ i targa moniaki podobnie jak ja (robiliśmy sporo testów)
Zobaczcie rozbieżność cenową, a powiem jeszcze że wykonanie jego urządzenia zakrawa na "usterke" ale co tam.. z tym zasięgiem....

Taka nasza dola, że odpuszczamy wiele słabych sygnałów żeby kopać te sączniejsze :1
Taka rzecz to broń i zguba :h
Tak to już jest i nic nie poradzimy. Zostaje nam słuchać i się nie dać oszukać :D Yoł

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]