tara napisał(a):
Na filmach Prymka ma już z tym problemy. Może dlatego, że test jest ziemny. Może dla tego, że żelazo bardziej skorodowane lub większe, nie wiem...
Robiłem taki test z GM4 i GMP , gwóźdź i złamana srebrna monetka o wymiarach 14mm na 7mm zakopana na 14cm , uważam że gm4 wyszedł bardzo dobrze ( porównywalnie z GMP ) , może deus ma szybszą reakcje ale monetka musiała by być płycej . To czy złapie zależy od proporcji wielkości żelaza do koloru , głębokości zakopania , wielkości cewki , ułożenie celi względem siebie - czyli jak położysz talara i gwoździa 1cm obok siebie to wiadomo co wykryje - jednak zakop talara na powiedzmy 38cm ( powiedzmy że będzie to na granicy zasięgu ) a następnie połóż tego samego gwoździa na miejscu zakopania - gwarantuję że wynik będzie całkowicie odmienny .
Co do zakupu gm1 , brak dostrojenia do gruntu to wg. mnie duży spadek zasięgu można go trochę zrównoważyć dużą cewką ( sef lub spider ) no ale to się wiąże z dopłatą - więc moja opinia to kupić GM4 a jeszcze lepiej Coin Killera ( tylko chyba aktualnie nie ma ) .
Widzę że twórca wątku ma g2 + ultimate - wybacz ale nie widzę tu sensu kombinować z gm1+