Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 15:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacze powyżej 3500 zł
PostNapisane: środa, 13 maja 2015, 17:03 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Skibens napisał(a):
Kolego anndrzej co ty palisz, weź się za robotę i zarób na tego wymarzonego deusa.
Czepiasz się jakiś bzdur, przecież każda firma ma jakieś wpadki. To że dużo osób pisze o niedoładowujących się akumulatorach to nie znaczy że to jakiś pomór wystąpił. U mnie wysłanie na naprawę gwarancyjną 3 tyg czekania i problem znikł. 5 lat gwarancji to chyba tez coś. Co nie znaczy że nawet z takim akumulatorkiem nie da się chodzić, właśnie że się da i to wykorzystując całą dostępna moc Deusa, spokojnie 8 h.
Teraz zalety tego badziewia
- nie latają żadne przewody- ile to razy np: mi z poprzednią piszczałką w ferworze walki w lesie zerwało słuchawki przez kabelek zaplątany o drzewo, ileż to się słyszy w innych wykrywaczach , jak wtyczka do panelu szwankuje, lub przewód w miejscu mocowania cewki się wyrobił lub luźny przewód daje fałszywe sygnały itp tego to już kolega nie zauważa?
- mobilność sprzętu to tez coś: bez głupich pytań sąsiadów , typu znowu na rybki czy może jakieś strzelanko, Deusa wkładam w średni plecaczek + mała składana saperka lub digger i już mogę lecieć uprawiać swój ulubiony sport :1
- dla 18 nastolatków wykrywka może ważyć nawet i 3 kg aby była głęboka, ale jest taki wiek, że każdy gram się liczy i tu Deus z 9 cali nie ma sobie równych.
- możliwość używania kilku częstotliwości i zapisywania sobie swoich własnych programów w zależności w jakich warunkach kopiemy, dostępnych paroma klikami to też pikuś?
- dostępność do aktualizacji oprogramowania ?
- a czułość sprzętu ja pinpointa chyba użyłem z dwa razy z ciekawości, namierzanie jest perfekcyjne w punkt, czasami kret garret nie może namierzyć kawałeczka kolorku a Deus uparcie pokazuje że tam jest.
Dobra jeszcze mógłbym wymieniać, ale żeby było sprawiedliwie to napisze co mnie najbardziej denerwuje:
- wyświetlacz: z moim troszkę słabym wzrokiem nie jest super czytelny ( np nie widzę dobrze która jest godzina, ale ta jest napisana akurat tą najdrobniejszą czcionką).
- Id powyżej powiedzmy np 15 cm wariuje, oczywiście w zależności od wielkości fanta ( ale i tak wiadomo że trzeba kopać każdy ładny sygnał).
- i największa wada to głębokość ( przynajmniej ja mam takie odczucia po prawie 1.5 rocznym użytkowaniu). W testach wychodzi że grosza współczesnego złapie z 25 cm a w praktyce jest gorzej.
Mój aktualny rekord monetkowy to, 23mm miedziana moneta 3 pfenning 1844, wykopana z ok 24 cm.
Pozdrawiam użytkowników Deusa

wszystko co opisałeś prócz wysyłania do serwisu i wytrzymałości na jednym ładowaniu 10-12 h oraz słabych zasięgów masz w golden mask - taniutki leciutki wytrzymały bez kabli zasięgi porażające - kumpel wyciągał 5 zł wspołczesne na plaży z 47 cm !!! żaden wykrywacz tego nie potrafi ! a szybkośc reakcji procesora i separacja żelaza porażająca oraz czułośc tego sprzętu ...ale golden mask nie ma takich bajerów dizajnerskich reklamy i szpanu ....podkreślam jak kto lubi ale cena deusa to jest "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! robienie z ludzi wałów

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 maja 2015, 17:04 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

anndrzej napisał(a):
Skibens napisał(a):
Kolego anndrzej co ty palisz, weź się za robotę i zarób na tego wymarzonego deusa.
Czepiasz się jakiś bzdur, przecież każda firma ma jakieś wpadki. To że dużo osób pisze o niedoładowujących się akumulatorach to nie znaczy że to jakiś pomór wystąpił. U mnie wysłanie na naprawę gwarancyjną 3 tyg czekania i problem znikł. 5 lat gwarancji to chyba tez coś. Co nie znaczy że nawet z takim akumulatorkiem nie da się chodzić, właśnie że się da i to wykorzystując całą dostępna moc Deusa, spokojnie 8 h.
- nie latają żadne przewody- ile to razy np: mi z poprzednią piszczałką w ferworze walki w lesie zerwało słuchawki przez kabelek zaplątany o drzewo, ileż to się słyszy w innych wykrywaczach , jak wtyczka do panelu szwankuje, lub przewód w miejscu mocowania cewki się wyrobił lub luźny przewód daje fałszywe sygnały itp tego to już kolega nie zauważa?
- mobilność sprzętu to tez coś: bez głupich pytań sąsiadów , typu znowu na rybki czy może jakieś strzelanko, Deusa wkładam w średni plecaczek + mała składana saperka lub digger i już mogę lecieć uprawiać swój ulubiony sport :1
- dla 18 nastolatków wykrywka może ważyć nawet i 3 kg aby była głęboka, ale jest taki wiek, że każdy gram się liczy i tu Deus z 9 cali nie ma sobie równych.
- możliwość używania kilku częstotliwości i zapisywania sobie swoich własnych programów w zależności w jakich warunkach kopiemy, dostępnych paroma klikami to też pikuś?
- a czułość sprzętu ja pinpointa chyba użyłem z dwa razy z ciekawości, namierzanie jest perfekcyjne w punkt, czasami kret garret nie może namierzyć kawałeczka kolorku a Deus uparcie pokazuje że tam jest.
Dobra jeszcze mógłbym wymieniać, ale żeby było sprawiedliwie to napisze co mnie najbardziej denerwuje:
- wyświetlacz: z moim troszkę słabym wzrokiem nie jest super czytelny ( np nie widzę dobrze która jest godzina, ale ta jest napisana akurat tą najdrobniejszą czcionką).
- Id powyżej powiedzmy np 15 cm wariuje, oczywiście w zależności od wielkości fanta ( ale i tak wiadomo że trzeba kopać każdy ładny sygnał).
- i największa wada to głębokość ( przynajmniej ja mam takie odczucia po prawie 1.5 rocznym użytkowaniu). W testach wychodzi że grosza współczesnego złapie z 25 cm a w praktyce jest gorzej.
Mój aktualny rekord monetkowy to, 23mm miedziana moneta 3 pfenning 1844, wykopana z ok 24 cm.

wszystko co opisałeś prócz wysyłania do serwisu i wytrzymałości na jednym ładowaniu 10-12 h oraz słabych zasięgów masz w golden mask - taniutki leciutki wytrzymały bez kabli zasięgi porażające - kumpel wyciągał 5 zł wspołczesne na plaży z 47 cm !!! żaden wykrywacz tego nie potrafi ! a szybkośc reakcji procesora i separacja żelaza porażająca oraz czułośc tego sprzętu ...ale golden mask nie ma takich bajerów dizajnerskich reklamy i szpanu ....podkreślam jak kto lubi ale cena deusa to jest po prostu robienie ludzi w wała

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 maja 2015, 18:04 
Podporucznik
Podporucznik

Anndrzeju uwazaj, zebys sie nie dokopal Golden Maskiem do jakiegos gornika...bo skoro monety ciagnie na pół metra, to gornika moze pociagnac z kilkudziesieciu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 maja 2015, 18:18 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

No a czołg to pociągnie lepiej niż rama :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 maja 2015, 10:22 
Chorąży
Chorąży

BRAT_MIH napisał(a):
... ale baterie, a raczej akumulatory się zawsze zużywają. Jak moje eneloopy po kilku latach padną to mam pisać, że wykrywacz to badziew ? ...

Z tym, że Eneloopki wymienisz sobie sam, w swoim domku, szybko - "od ręki" i prawie za grosze, a jak Ci padnie (lub kiepsko będzie "trzymał") aku. w Deusie (oby tylko 1), to siądziesz i zapłaczesz, jak długo będziesz "wyłączony" z zabawy, gdzie u kogo szukać "łaski" - kto wymieni i ile to kasy wyfrunie z kieszeni za tą jakże super przyjemność. :usta :h

fiszer5 napisał(a):
... policz sobie ile Cię pieniędzy wyniesie zakup w ciągu tych trzech lub czyterech lat zakup zwykłych bateri paluszków :-) ...

A kto normalny (w dobie tak nowoczesnych aku.), używa wykrywki, marnując kasę na zwykłe paluszki? :ups: :lol:

Co nie zmienia faktu, że jak wygram w totka, to kupię tego XP-ka. :ang Może do tego czasu, będzie już w logicznej cenie z większym wyborem cewek i z możliwością używania normalnych aku. AA? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 maja 2015, 19:55 
Major
Major

Faktycznie z ładowanie lub raczej naładowaniem na polu w przypadku gapiostwa przed wyjazdem jest problem i trzeba się ratować ładowarką sam lub power bankiem zamiast po prostu wymienić paluszki
Ale aku zamontowany org jest całkiem wydajny i spoko dwa wypady po 5 godz w cewce wyrobi a dwa pozostałe dużo dłużej a podładowanie nie trwa kilka godz tylko spoko pół godzinki i dalej w teren

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 maja 2015, 20:07 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Nie warto obrażać się na rzeczywistość. Telefony, tablety czy laptopy też nie mają baterii tylko akumulatory. Ciekawe też jest że to nie deusowcy uskarżają się na wymyślone mankamenty. A cena? Być może jest jak z Hammerem-podobno najczęściej kupują ci których na to nie stać :) W moim przypadku jak i kolegów dokładnie tak jest ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 maja 2015, 19:17 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
anndrzej napisał(a):
Skibens napisał(a):

wszystko co opisałeś prócz wysyłania do serwisu i wytrzymałości na jednym ładowaniu 10-12 h oraz słabych zasięgów masz w golden mask - taniutki leciutki wytrzymały bez kabli zasięgi porażające - kumpel wyciągał 5 zł wspołczesne na plaży z 47 cm !!! żaden wykrywacz tego nie potrafi ! a szybkośc reakcji procesora i separacja żelaza porażająca oraz czułośc tego sprzętu ...ale golden mask nie ma takich bajerów dizajnerskich reklamy i szpanu ....podkreślam jak kto lubi ale cena deusa to jest <b><font color=red>"po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!!</font></b> robienie z ludzi wałów

Nie tylko cena deusa jest kosmiczna :)
Wystarczy popatrzec na inne produkty z innych dziedzin i poczytac troszkę o marketingu i innych sprawach z tym związanych , srednio dana ceana to 60% jest to marża a 40 % to koszt wyprodukowania danego produktu :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 maja 2015, 21:06 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
W moim przypadku tylko raz się zdarzyło, że cewka była niedoładowana. Długo się nie nachodziłem, z godzinę tylko i koniec. Ale podobnie miałem z akumulatorkami - też były niedoładowane i klops. Także co byś nie miał, zawsze możesz trafić na niespodziewane przypadki. Dlatego warto wozić powerbank.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 maja 2015, 21:28 
Major
Major

opi napisał(a):
Dlatego warto wozić powerbank.

Oby był naładowany :lol: :lol: :lol:
A tak serio to co polecasz i ew używasz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 4 czerwca 2015, 09:44 
Starszy Sierżant Sztabowy

Witam. Też stoję przed dylematem co kupić w cenię ok. 4000zł. Prawdopodobnie będzie to deus z panelem za 3900zł. Od jakiegoś czasu śledzę wpisy dotyczące deusa i faktycznie nawet w pewnym momencie zraziłem się do niego po wypowiedziach ludzi z różnych forów czy to u nas czy na Odkrywcy. Po jakimś czasie zdałem sobie sprawę, że najbardziej narzekają ludzie którzy nie mieli z nim styczności dłużej niż jeden wypad lub nawet w ogóle.

Teraz chodzę z minelabem x-terra 705 z elipsą i potrzebuję czegoś trochę głębszego z większą cewką abym mógł zwiększyć pole przemiatania. Wiem, że można zmienić cewkę w teresce, ale chcę ją zostawić dla żony (zestaw z elipsą jest bardzo lekki). Też się przyzwyczaiłem do małej wagi, a żaden detektor nie waży tak mało co deus.

Myślałem o Minelabie Safari, ale ma nieciekawe opinię wśród użytkowników. Znacie jakiś sprzęt godny polecenia do 4 tysiaków z parametrami które mnie interesują? Chodzę głównie po polach, łąkach, mniej po lasach. Szukam głównie drobnicy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 4 czerwca 2015, 10:44 

Deus ma rozpiętość cenową, i to dość sporą.
Tu skopiowane z aukcji:
[ img ]

Można coś wybrać dla siebie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 września 2015, 15:42 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Dość długo zastanawiałem się jaki nowy sprzęt zakupić, a dzisiaj już padł wybór na Deusa. Co człowiek to opinia i było ciężko się zdecydować. Ale postawiłem na Deusa. Myślałem o GMP, później właśnie o Deusie, w międzyczasie myślałem to o Spectrze, to znowu coś innego i tak w kółko. Dziś rano pomyślałem jeszcze o E-Trac'u. Ale decyzja zapadła. W tygodniu już Deus powinien być u mnie, i piątek-sobota pierwszy wypad :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 9 stycznia 2016, 18:58 
Kapral
Kapral

Witam wszystkich.chcialbym zmienic wykrywacz na cos lepszego.posiadam AT PRO.wykrywacz ma być nie droższy niż 5 koła.
Dzieki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 11 czerwca 2016, 16:41 
Kapral
Kapral

GTI2500
Taniej niż u nas:
http://www.voelkner.de/products/149152/ ... ckage.html

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]