Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 14:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: poniedziałek, 18 maja 2015, 22:20 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Sprawdzałem w domu przed chwilą i już jest stabilny to możliwe że jakieś zakłócenia były. Dzięki wszystkim za pomoc mam nadzieje że już nie powróci ten koszmar strasznie się zdenerwowałem że coś się psuje moja Optimka. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 maja 2015, 22:28 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ja tak kiedyś miałem na LEGALNYM nocnym szukaniu :D wariowała jak szalona, już ją miałem rozłupać o kamień, kiedy podszedł do mnie kolega i zdziwiony pyta, czy mi nie wariuje pod tymi liniami :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 maja 2015, 22:32 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Proponuję sprawdzić włącznik zasilania. Ja właśnie przy włączeniu - czasem miałem takie same objawy. Dzisiaj byłem u producenta i został wymieniony na poczekaniu włącznik i wszystko wróciło do normy.
Przy okazji wielkie podziękowania dla Pana serwisanta! Szybko, sprawnie i ze zrozumieniem dla poszukiwacza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2015, 21:57 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Koledzy - szybkie pytanie:
czym poczesać miejscówkę, którą po wielokroć (kilkanaście razy) macałem już Optimą (a wcześniej Cibolą)? Optima jest bardzo dokładna ale to nie jest demon głębokości - ostatnio prawie już nic stamtąd nie wyciągam, a jestem przekonany, że jeszcze wiele radości mnie tam może spotkać. Podkreślam, ze chodzi mi o drobnicę - monety, guziki.
Myślę nad Argo ale boję się kopania metrowych dołów efektem których będzie pół podkowy. Może Deus?
Sprzęt chciał bym pożyczyć na jeden wypad od kogoś ze znajomych, nie chodzi mi o zakup nowej wykrywki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2015, 22:38 
Generał Brygady
Generał Brygady

Zaproś kogoś z super sprzętem, a docenisz optimę ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2015, 22:41 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Flaszkę wódki postaw rolnikowi żeby głęboko przeorał miejscówkę. Potem już tylko mała dd i lecisz. Na pewno będzie łatwiej i taniej :).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2015, 23:26 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nie ma opcji przeorania bo to nasadzany lasek mieszany. O jakiej małej cewce DD piszesz? 23?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 maja 2015, 23:30 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Po przeoraniu ( góry i doliny) najlepsza byłaby snajperka ale takiej dla optimy nie ma. Chodziłem po głębokiej orce z dd23 i dawała radę, ale najlepsza na takie miejsca będzie mała cc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 maja 2015, 07:55 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Odnośnie zakłóceń to też mialem taki przypadek. Wymieniłem baterie i dalej to samo. Zniechęcony rozejrzałem się i ... około 50m dalej zobaczyłem linię średniego napiecia. Po powrocie do domu sprawdziłem sprzęt i okazało się że wszystko jest ok. Producent powinien to w instrukcji zasugerować dużymi literami ;) .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 maja 2015, 08:11 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

wopaw napisał(a):
Po przeoraniu ( góry i doliny) najlepsza byłaby snajperka ale takiej dla optimy nie ma. Chodziłem po głębokiej orce z dd23 i dawała radę, ale najlepsza na takie miejsca będzie mała cc.

Też mam dylemat w postaci głębszego przeczesania miejscówki mocno zaśmieconej żelazem. Wcześniej byłem z argo- DD29 coś tam wytargał - dokupiłem elipsę cc 23 i niewiele to pomogło. Miejsce w między czasie macane przez inne wykrywki i zyskało miano "przeczesane". Zakupiłem optimę DD29 i się bardzo pozytywnie zdziwiłem, no ale nurtuje mnie pytanie czy w takim miejscu CC23 na optimie coś jeszcze pomoże, bo w argo było średnio po zmianie...?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 maja 2015, 15:08 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

.
vulpes napisał(a):
wopaw napisał(a):

Też mam dylemat w postaci głębszego przeczesania miejscówki mocno zaśmieconej żelazem. Wcześniej byłem z argo- DD29 coś tam wytargał - dokupiłem elipsę cc 23 i niewiele to pomogło. Miejsce w między czasie macane przez inne wykrywki i zyskało miano "przeczesane". Zakupiłem optimę DD29 i się bardzo pozytywnie zdziwiłem, no ale nurtuje mnie pytanie czy w takim miejscu CC23 na optimie coś jeszcze pomoże, bo w argo było średnio po zmianie...?

Mała CC nie zwiększy Ci zasięgu, jedynie może zwiększyć separację żelazo-kolor. Pisałem o użyciu małej cewki, bo taka cewka łatwiej wciska się pomiędzy skiby.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 maja 2015, 18:08 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Moja Optima dzisiaj wróciła do mnie po serwisie, miałem niedokończoną spoinę (brak około 5mm) na sondzie i zaczął mi się wzbudzać. Dokładnie 7 dni, 20 maja wysłałem wykrywacz, dzisiaj już u mnie. Sonda wymieniona na nową oraz wymiana płyty głównej. Więc jakby ktoś się jeszcze zastanawiał to serwis ogromny +!!! W niedzielę lecę na testy :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 maja 2015, 18:37 
Generał Broni
Generał Broni

Potwierdzam serwis na wysokim poziomie i przede wszystkim duża życzliwość , nie wspominając już o bardzo szybkiej naprawie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 maja 2015, 19:28 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mi mała 23 cc średnio pasuje jest podatna na żelazo które sygnalizuje wydaje mi się również że jest płytsza od 29dd . Śmigałem z nią kiedyś na mocno zaśmieconym polu i efekt był taki, że kopałem dużo żelaza....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 maja 2015, 23:26 
Kapitan
Kapitan

Witam . Czy ktoś z forumowiczów robił jakieś próby ze słuchawkami bezprzewodowymi - jeśli tak to z jakim efektem i jakie słuchawki :?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]