Teraz jest poniedziałek, 15 września 2025, 11:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Szukam kogoś z Deusem z Poznania ze słuchawkami
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 22:05 
Porucznik
Porucznik

Witam serdecznie mam trochę nietypową sprawę. Mianowicie uszkodziłem swoją cewkę 11stkę do deusa, i mam jeszcze 9tke. 11stka leży i czeka na naprawę ale niestety nie mogę wysłać jej do pro scanu bo musiałbym wysłać swój panel, gdyż Panowie z gliwic nie mają niestety ani panela ani słuchawek. ( wysłał bym swój panel ale latam bardzo często ze sprzętem ) Moja prośba jest skierowana do osoby z Poznania która posiada słuchawki i posiada Panel. Chciałbym pożyczyć słuchawki jeśli są zbędnę i wysłać do naprawy wraz z Cewką. Oczywiście nie za freeko, mogę po prostu albo zapłacić komuś, albo dać coś w zastaw żeby nie myślał że tzw. "wyjebka" Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Szukam kogoś z Deusem z Poznania ze słuchawkami
PostNapisane: wtorek, 26 maja 2015, 11:50 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam,
Szczerze wątpię, że znajdziesz kogoś kto pożyczy słuchawek bo po pierwsze słuchawki jak ktoś ma (nawet z panelem) to nie są mu zbędne ;) a po drugie raczej nikomu się nie uśmiecha dawać sprzęt o który dba do jakiegoś serwisu który może dorobić jakąś ryskę. Za to masz kilka innych wyjść z sytuacji.. kupić sobie słuchawki, wysłać swój panel razem z cewką i darować sobie poszukiwania na ten czas (od tego się nie umiera ;) a wieki trwać też nie będzie) lub możesz też poszukać serwisu w którym mają możliwość komunikowania się z cewką deusa ;) ..ale mimo wszystko ode mnie masz plusa za to, że jesteś szczery ;) mianowicie nie ukrywasz, że wyślesz razem z cewką pożyczone słuchawki.

Jeszcze wyskoczę z taką propozycją > może napisz nam co i jak uszkodziłeś przy cewce, może uda się nam coś poradzić, a jeśli nie to może będzie to przestroga dla innych jak nie używać lub nie traktować deusa. Na forum są fachowcy którzy wiele mogą zrobić, nawet naprawić ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 maja 2015, 15:09 
Porucznik
Porucznik

Witam kolego, domyślam się że będzie problem z pożyczeniem słuchawek, po mimo to napisałem posta. Może komuś leża w szafie i zalegają. A znasz jakieś serwisy które zajmują się jeszcze naprawą cewek? cewka była na gwarancji we francji, niestety stwierdzili że uszkodzenie mechaniczne, ponadto ich specjaliści nie byli w stanie jej naprawić. Tak twierdzili, co prawda bardziej wydaje mi się że nie zajmują się tego typu naprawami jak klejenie i uszczelnianie;) więc dlatego chcę wysłać gdzieś w polskę do magików.
Cewka została uszkodzona z mojej winy ( oczywiście nie podałem tego kiedy odsyłałem na gwarancję ) jak do tego doszło? Wracałem z samochodu z rzeczami, gdzie w każdej ręce coś niosłem, nie schowałem do końca sztyncy, przy otwieraniu drzwi blokowych użyłem za dużo siły i cewka przywaliłem w mur, a ramię niezłożonej sztyncy zrobiło swoje... ( siła razy ramię ) Wstępnie nie widziaiłem żadnych uszkodzeń, jak obejrzałem w kaltce, żadnych połamań ani wgnieceń itp. W domu umyłem cewkę i podłączyłem do ładowania. Niestety usłyszałem bzyczenie że robi się zwora;/ Później dopiero ściągnąłem osłonę i okazało się że jest bardzo duże pęknięcie. Cewka ani nie ładuje się ani nie działa. Potrzebny konkretny specjalista elektronik żeby coś takiego ogarnąć, jeśli w ogóle cewka jest do uratowania...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 maja 2015, 07:31 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Wg mnie nawet jej nie widząc jedynie Twój opis śmiem stwierdzić, że będzie to złom nie do uratowania :( ..o jakim bzyczeniu piszesz kiedy podłączyłeś ładowarkę? ..i gdzie znajduje się to pęknięcie? Najlepiej wstaw fotkę.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]