Witam kolego, domyślam się że będzie problem z pożyczeniem słuchawek, po mimo to napisałem posta. Może komuś leża w szafie i zalegają. A znasz jakieś serwisy które zajmują się jeszcze naprawą cewek? cewka była na gwarancji we francji, niestety stwierdzili że uszkodzenie mechaniczne, ponadto ich specjaliści nie byli w stanie jej naprawić. Tak twierdzili, co prawda bardziej wydaje mi się że nie zajmują się tego typu naprawami jak klejenie i uszczelnianie;) więc dlatego chcę wysłać gdzieś w polskę do magików. Cewka została uszkodzona z mojej winy ( oczywiście nie podałem tego kiedy odsyłałem na gwarancję ) jak do tego doszło? Wracałem z samochodu z rzeczami, gdzie w każdej ręce coś niosłem, nie schowałem do końca sztyncy, przy otwieraniu drzwi blokowych użyłem za dużo siły i cewka przywaliłem w mur, a ramię niezłożonej sztyncy zrobiło swoje... ( siła razy ramię ) Wstępnie nie widziaiłem żadnych uszkodzeń, jak obejrzałem w kaltce, żadnych połamań ani wgnieceń itp. W domu umyłem cewkę i podłączyłem do ładowania. Niestety usłyszałem bzyczenie że robi się zwora;/ Później dopiero ściągnąłem osłonę i okazało się że jest bardzo duże pęknięcie. Cewka ani nie ładuje się ani nie działa. Potrzebny konkretny specjalista elektronik żeby coś takiego ogarnąć, jeśli w ogóle cewka jest do uratowania...
|