vulpes napisał(a):
Prymek, zależy mi na skuteczności i jeśli miałyby to być grabki bez możliwości doczepienia bron to też bym używał:) Dlatego obstawiam golden maska i do tego na twoich testach widać, że ten jest skuteczniejszy od deusa, ale martwi mnie tylko szybkość na śmietnisku i nie chciał bym pogorszyć sprawy w stosunku do posiadanej optimy. Mam nadzieje, że sprawę załatwi cewka 7 lub 5 cali, której deus ani optima nie ma.
Jeszcze się zastanawiam czy nie poczekać na lepsze słuchawki do maska?
Absolutnie deusa nie przekreślaj bo to wyjątkowy wykrywacz a skuteczność zależy od miejsca i użytkownika - może tylko wysoka "wydajność" w polu jest łatwiej osiągalna z GM4 .Ja im więcej miałem wykrywaczy tym bardziej jestem ostrożny w kategorycznych stwierdzeniach lepszy - gorszy - bo to zależy od wielu czynników . Może GM4 to będzie dobra odmiana po Optimie dlatego że się rożni ? i zawsze warto spróbować czegoś innego . GM4 to bardzo szybki wykrywacz w żelazie i bez problemu sobie poradzi ,jednak nawet na zero czułości ma zbyt dużo mocy i na początku jak wejdziesz w śmietnik to się pewnie przestraszysz ,jednak po pewnym czasie i osłuchaniu się będziesz zadowolony - tak jak z każdym wykrywaczem potrzeba trochę chęci i praktyki. Wiem że jest wielu zadowolonych użytkowników GM4 ale nie zawsze udzielają się na forach i tych użytkowników będzie przybywać .