Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 14:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 00:03 
Specjalista
Specjalista

melchior ja uzivam na Argo bezprevodove sennheisery rs 160 ,,-sybky kleer audio,bez opoznen ,komfortove -sprobuj znalezcz v dobrej cene,,

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 09:18 
Kapitan
Kapitan

Dzięki za radę :1 A czy ten nadajnik który masz przyczepiony do optimy jest w komplecie ? Nigdzie go na zdjęciach nie widać :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 10:40 
Generał Brygady
Generał Brygady

To jest Argo ;) nie ma rutus takich nadajników... kolega coś kombinował z nadajnikiem i z tego co pamiętam teresa chodziła a optima się gryzła z nadajnikiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 11:44 
Kapitan
Kapitan

Że Rutus nie ma nadajnika to wiem ale na fotce jest dopięty nadajnik ze słuchawek . Na all ..ro są takie słuchawki ale tylko niektóre maja w komplecie nadajnik . Do pozostałych trzeba dokupić osobno - tyle się zorientowałem . Te nadajniki są wielokanałowe więc nie powinno być "zgryzu" - chyba że :? Jeśli przy opti faktycznie jest problem no to szkoda . :n trochę denerwuje mnie kabel kiedy odkładam wykrywke przy kopaniu itd.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 12:15 
Specjalista
Specjalista

tak sluchawky sennheiser rs 160 y kompaktovy nadajnik tr160 jest razem ze sluchawkamy v komplece... vydajnosc na 2 AA baterie okolo 100 godzin. u luchavek kolo 25godzin na dva AAA baterie,, ale ja uzivam akku... sluchawky ozaj fajne....y audio detailne y nemennci ....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 12:33 
Generał Brygady
Generał Brygady

El nino macie tam optimę ? możesz sprawdzić czy działa opti z tym zestawem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 12:57 
Kapitan
Kapitan

Zdecydowanie słuchawki blaupunkt comfort 112.
Używam w innym wykrywaczu, są rewelacyjne - jakość dźwięku powalająca.
Mały kompaktowy lekki nadajnik z wbudowanym akumulatorkiem ładowanym przez port USB.
Co najważniejsze żadnych opóźnień - w innych zestawach bywa z tym różnie.
Optima nie jest jakimś wyjątkowym tworem, w zasadzie każde słuchawki obsłużą wyjście słuchawkowe - w razie przesterowania można na przewodzie zastosować dzielnik napięcia albo potencjometr.

https://www.youtube.com/watch?v=XYaprhFyMU8

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 14:06 
Kapitan
Kapitan

No fajnie ale - właśnie o ten wbudowany akumulatorek się rozbija sprawa bo on ma też swoją żywotność . Lepiej jak jest AA lub AAA i wtedy można stosować i aku i baterie a nie po jakimś czasie kombinować . Ale działanie super :1 Cena też bardziej przystępna :D Co do zakłóceń to może być różnie bo każdy wykrywacz reaguje inaczej nawet na linie wysokiego napięcia . Więc fajnie by było gdyby odezwał się ktoś z Optimą , kto ma coś takiego zamontowane i sprawdzone . W tym wypadku Optima i Argo raczej będą chyba podobnie działać ale cena Sennheiser RS160 powala - znalazłem powystawowe za 425 zł bez gwarancji w innym przypadku od 550 do 600 zł :ups: Sporo jak na słuchawki w teren :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 15:08 
Specjalista
Specjalista

zacekaj na okazje.. casami mozna za 350..., y kupujes na lata...., y rozvaz tez tego blaupunkta,, tez mysle ze to ten sam system Kleer,jak bym nemal senny rs 160 to bym sproboval- kupil blaupunkta...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 16:06 
Kapitan
Kapitan

Właśnie o tym myślę ale zniechęca mnie ten akumulator wbudowany . Myślę że będzie można jakiś dopasować z jakiegoś telefonu i przełożyć elektronikę z oryginału . Powinno działać . Za 350 te sennheisery rs 160 będzie chyba ciężko . Najtańsze jakie widziałem na necie były bez nadajnika .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 17:15 
Kapitan
Kapitan

W nadajniku są zastosowane popularne i tanie ogniwa akumulatorowe. Zawsze ze sobą zabieram power bank za pomocą którego można naładować smartfona, gps'a i każde inne urządzenie zasilane przez port USB. W przypadku optimy zastosowanie ciężkiego nadajnika to nieporozumienie. Waga nadajnika blaupunkta jest niewielka. Przystępna cena pozwala na zmianę słuchawek co kilka sezonów jeśli będzie taka potrzeba. Jakość wykonania jest bardzo dobra, komfort użytkowania też.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 maja 2015, 17:21 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Mam od jesieni przy optimie blaupunkt comfort 112 i sprawuje się ok. Jedynie przy liniach wysokiego napięcia trochę wariują. I dodatkowo te hełmofony mnie wkurzają. Jednak po pół roku wróciłem do swojego sprawdzonego zestawu: Thomson EAR5030 + kabel spiralny z dużym jackiem. Ponieważ kabel jest ciężki stosuję w miejscu łączenia z kablem od słuchawek taki klips do papierów, który przyczepiam do kurtki. Próbowałem już z kilkunastu zestawów słuchawek przez ostatnie 7-8 lat i zawsze wracam do Thomsonów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 31 maja 2015, 13:10 
Kapitan
Kapitan

benekpe - możesz napisać jakiej pojemności jest ten akumulatorek z nadajnika (mAh) ? i jakiego power-banc-u używasz do podładowania (mAh)
no i na jak długo starcza nadajnik i słuchawki ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 31 maja 2015, 18:28 
Kapitan
Kapitan

Producent zapewnia czas pracy nadajnika na min 6h ciągłego słuchania. W przypadku wykrywacza ten czas znacznie się wydłuży, gdyż nie ma ciągłego nadawania sygnału, wiadomo wykrywka od czasu do czasu coś pierdnie a to wydłuża czas pracy nadajnika. Same słuchawki na bateriach według producenta wytrzymują 20h - i analogicznie używając w wykrywaczu ten czas znacznie się wydłuży.
Ja noszę maleńki power bank 2000mAh - w zupełności starczy do pełnego naładowania smartfona, nawigacji itp. Widziałem już niedrogie power banki 10Ah - zabudowane w kieszeni małego dysku zewnętrznego 2,5calowego. Mały płaski power bank o pojemności 10Ah to niezłe źródło zasilania w terenie.
Ciekawą alternatywą jest power bank z solarem, który można ładować z portu USB ale i też ma na obudowie solar, który na słońcu ładuje urządzenie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 31 maja 2015, 21:54 
Kapitan
Kapitan

No to całkiem sporo ;) Może faktycznie będzie trzeba zwalczyć obawy - w ostateczności takie słuchawki i tak przydają się w domu :D
A jak z nausznikami ? B.dobrze , dobrze czy do zniesienia ? Wiadomo że to zależy od gatunku łepetyny :666 ale jakiś uniwersalny standard można określić :lol:
Chodzi o wielkość , przyleganie i zsuwanie się ( czy fajnie się trzymają na łbie :D - ewentualna regulacja ?)
Coraz bardziej te blaupunkty do mnie przemawiają :ups:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]