Teraz jest środa, 18 marca 2026, 00:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Garrett ACE 250
PostNapisane: czwartek, 11 czerwca 2015, 16:46 
Sierżant
Sierżant

lamina napisał(a):
już było wiele razy....
reset nic nie psuje, po prostu przywraca ustawienia fabryczne,
COINS w europie nie działa dobrze,, w USA są inne monety,
jeśli musi Pan korzystać z dyskryminacji..... (choć nie wiem po co?) to proponuje allmetal (lub zero zależnie od modelu) i wyciąć 1-2 pierwsze segmenty.... ale osobiście bym nie wycinał nic a sam weryfikował na ekranie co detektor pokazuje.
czułość ile się, przy czym między 7 a 8 różnicy w zasięgu praktycznie nie ma, a różnica w stabilności jest ogromna w zasadzie od 6-8 zasięg jest bardzo podobny.

Zauważyłem właśnie że na allmetal znalazłem nasz polskie teraźniejsze pieniądze.
Czyli włączyć allmetal czułość na maksa i obserwować czy sygnał nie przeskakuje tylko jest stabilny?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 czerwca 2015, 16:54 
Pułkownik
Pułkownik

Zacznij od trybu all i czułość na maxa.,jak się będzie wzbudzał zjeć kreskę lub dwie,na trybie all metal najszybciej nauczysz się rozpoznawać co sprzęt do Ciebie gada,za jakiś czas będziesz już wiedział czy masz stalucha czy kolor pod cewką,praktyka miszczu i tylko praktyka :pap
Ps.i nie korzystaj z żadnych fabrycznych programów(ustawień typu Jewelly itp.) bo można je sobie w buty wsadzić,nie potrzebne wycinanie dobrych elementów,pozdrawiam ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 czerwca 2015, 21:03 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

A ja wymyśliłem taką rzecz tylko nie wiem czy w praktyce da się to zrobić.
Podobno w trybie all metal siega się glębięj kij jest czulszy, ale denerwuje mnie częsty gong na metal.
Więc cZy nie dało by się wyłaczyć jakoś tego gongu sygnalizującego żelazo w ustawieniu na all metal

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 czerwca 2015, 21:25 
Pułkownik
Pułkownik

willow napisał(a):
A ja wymyśliłem taką rzecz tylko nie wiem czy w praktyce da się to zrobić.
Podobno w trybie all metal siega się glębięj kij jest czulszy, ale denerwuje mnie częsty gong na metal.
Więc cZy nie dało by się wyłaczyć jakoś tego gongu sygnalizującego żelazo w ustawieniu na all metal

1 Czy jest głębszy?> NIE,po prostu w trybie dyskryminacji wycina i nie sygnalizuje dzwiękiem( a ikona pokazuje),2 wyłączyć się nie da, jeżeli masz tryb all metal a nie wytniesz żelaza,to jest ze sobą powiązane automatycznie ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 czerwca 2015, 21:35 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Dużo już o tym było na forum że właczona dyskryminacja trochę ogranicza zasięg też to przetestowałem w praktyce tak że będe sie przy tym upierał.
Szukam tylko koloru więc elektronikę ustawiam na all metal nie wycinam nic a wyłączam dzwięk żelaza uff idealne rozwiązanie tylko czy da się tak w praktyce ZAGADKA
Jakiś dobry elektronik pewnie by z tym poradził :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 czerwca 2015, 21:58 
Pułkownik
Pułkownik

willow napisał(a):
Dużo już o tym było na forum że właczona dyskryminacja trochę ogranicza zasięg też to przetestowałem w praktyce tak że będe sie przy tym upierał.
Szukam tylko koloru więc elektronikę ustawiam na all metal nie wycinam nic a wyłączam dzwięk żelaza uff idealne rozwiązanie tylko czy da się tak w praktyce ZAGADKA
Jakiś dobry elektronik pewnie by z tym poradził :)

Nie wyłączysz,(wyłącz dwie pierwsze ikony a zobaczysz że dzwięku nie ma a wskazuje stalucha),nie ma opcji że wykrywacz głębiej działa w trybie all metal,ma swój sygnał stały który dochodzi do pewnej głębokości i koniec kropka,piszesz tak jakby włączając tryb all wykrywacz dostawał funkcji boost ( mało który model posiada) więc różnica może być tylko jedna:wykrywacz traci na szybkości obróbki sygnału w trybie dyskryminacji ale są to milisekundy w czasie reakcji,innej opcji nie ma ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 czerwca 2015, 23:25 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Wiem że jak wylacze 2 pierwsze ikony na all dźwięku nie będzie ale równocześnie włączę dyskryminację.
Przed chwilą sprawdziłem ta sama czułość z włączoną dyskryminacja a all metall kopiejka 1900 rok 2 cm roznicy :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2015, 02:31 
Pułkownik
Pułkownik

willow napisał(a):
Wiem że jak wylacze 2 pierwsze ikony na all dźwięku nie będzie ale równocześnie włączę dyskryminację.
Przed chwilą sprawdziłem ta sama czułość z włączoną dyskryminacja a all metall kopiejka 1900 rok 2 cm roznicy :)

Rób sobie testy jakie chcesz :8) ale powiadam Ci :ang że testy powietrzne można sobie w buty wsadzić bo to co jest w zasięgu cewki w GRUNCIE to jest,nie ważne czy elektronika wytnie zaznaczone Vdi bo i tak będzie wykrywacz je widział,tyle że bez dzwieku,poczytaj sobie na początek jak bardzo musi być wzmocniony sygnał na każdy dodatkowy centymetr zasięgu(setki,tysiące razy),to tylko złudzenie że jest lepiej przetestowane już naście lat temu, ale rób jak uważasz,każdy kiedyś zaczynał ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2015, 09:19 
Sierżant
Sierżant

Witajcie Panowie wczoraj byłem troszkę pokopać i wypróbować nową cewkę.
To co się działo to był czysty "MEKSYK" szukałem na all-metal z czułością na maksa wszędzie sygnały różnego rodzaju nie dało się pracować. Nie wiem czy pole taki zmineralizowane czy tak bardzo zaśmiecone? zmniejszyłem czułość o trzy kreseczki no i wtedy coś tam pokopałem. Znalazłem kawałek jakiegoś żołnierzyka na koniu najprawdopodobniej to ołów, łuskę , gwoździe i 5 gr współczesne.
Żołnierzyk , łuska i 5gr pokazywało mi na wyświetlaczu zawleczkę od puszki na obrazku poniżej zaznaczone na czerwono.
Reszta złomu oczywiście pierwszy drugi kwadracik na wyświetlaczu na zdjęciu zaznaczono na kolor niebieski.
Najbardziej zastanawia mnie czemu łuskę pokazywało na tej "zawleczce" skoro to mosiądz i chyba nawet to łuska z mausera a 5gr to miedzionikiel.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2015, 11:14 
Pułkownik
Pułkownik

Temat poruszany wielokrotnie na wszelkiej maści Forach,sprzęt działa tylko domyślnie z dozą tolerancji bo nie wszystkie fanty zalegają na płasko,zresztą mieści się w przedziale gold bronze i tu nie ma co gdybać,łopatologicznie:połóż łuskę na płasko i sprawdz,potem na sztorc,a potem jeszcze obok połóż kawałek innego śmiecia,za każdym razem wskazanie będzie inne ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2015, 12:47 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dodatkowo - kolego BigBearPL, nasi sąsiedzi ( pewnie aby nam utrudnić życie ;) ) ze wschodu i z zachodu wymyślili łuski bimetalowe, które były tylko powleczone metalem kolorowym a wewnętrzna część była stalowa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2015, 13:39 
Sierżant
Sierżant

Czyli jednym słowem kopać wszystko co daje nam stabilny i mocny sygnał.

Dziękuję Panowie pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 czerwca 2015, 14:44 
Sierżant
Sierżant

Witam Panowie czy to normalne dla Garretta ace 250 z cewka Detech 13'?
https://youtu.be/fnGPLGgjBrw

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]