Teraz jest poniedziałek, 15 września 2025, 04:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co po Deusie?
PostNapisane: środa, 17 czerwca 2015, 08:29 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dzięki sla1971! To znaczy, że sensowny termin zakupu takiego deusa to jesień przyszłego roku. W takim razie zostanę przy decyzji o zmianie na spectrę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 czerwca 2015, 20:19 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Wszystko wskazuje więc na to, że lepiej pozostać przy Deusie :1

Nowa wersja softu może przenieść Deusa na nowy poziom użyteczności :)
Niestety nie widzę obecnie sprzętu, który byłby "lepszy" bezmiar, zmiana na inny oznacza niemal za każdym razem rezygnację z wygody i ergonomii. Myślę, że zysk co najwyżej paru centymetrów na zasięgu nie jest wart innych wielu zalet Deusa.
Czasem warto zatoczyć takie koło myślowe aby stwierdzić, że to co najlepsze dla mnie już mam :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 czerwca 2015, 20:33 
Podporucznik
Podporucznik

Spidi napisał(a):

Niestety nie widzę obecnie sprzętu, który byłby "lepszy" bezmiar, zmiana na inny oznacza niemal za każdym razem rezygnację z wygody i ergonomii. Myślę, że zysk co najwyżej paru centymetrów na zasięgu nie jest wart innych wielu zalet Deusa.
Czasem warto zatoczyć takie koło myślowe aby stwierdzić, że to co najlepsze dla mnie już mam :D

Jakich zalet Deusa? Lekkosci?Ja widze tylko ta.Reszta to wyrzucanie pieniedzy w bloto (moim zdaniem).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 czerwca 2015, 21:08 
Major
Major

sla1971 napisał(a):
Jakich zalet Deusa? Lekkosci?Ja widze tylko ta.Reszta to wyrzucanie pieniedzy w bloto (moim zdaniem).

Jakoś wysypu sprzedaży Deusa nie widać - co świadczy że jednak pieniądze są ulokowane przez większość kolegów w tym co im odpowiada a nie jak twierdzisz ,,w błoto"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 czerwca 2015, 21:31 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Szanuję zdanie Kolegi sla1971; znajduje się w innym kraju na innej ziemi i być może tam Deus się nie sprawdza...
Dla mnie ważne jest, że Deus sprawdza się na naszych glebach, jest lekki wygodny, słuchawki bez opóźnień, szybko się rozkłada i składa, zasięgami też potrafi zadziwić, jak ktoś lubi to ma mnóstwo wariantów ustawień do przestudiowania więc szybko się nie znudzi, taki po prostu fajny przyjaciel do zabawy. Zapewne do profesjonalnych poszukiwań w szczególnych warunkach znajdzie się cała gama lepszych sprzętów ale co z tego?
Do rekreacyjnego biegania po łąkach i polach nie widzę nic wygodniejszego (celowo nie piszę tutaj "lepszego"). Jestem wygodny i nie chcę aby mnie bolała ręka po godzinie machania, moim celem jest machać przez kilka godzin i oddychać świeżym powietrzem :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 czerwca 2015, 21:38 
Moderator
Moderator

sla1971 napisał(a):
Spidi napisał(a):

ja rozumiem że każdy ma prawo mieć własne zdanie jednak takie kategorycznie powtarzanie negatywnej opinii do niczego dobrego nie prowadzi a jedynie prowokuje jakąś niepotrzebną pyskówkę która tematu nie pociągnie we właściwym kierunku . Bezgraniczny zachwyt deusem dobry nie jest bo to wykrywacz jak każdy inny ale również negowanie jego niewątpliwych zalet i wyjątkowości jest złe .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 czerwca 2015, 22:09 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Nie zgadzam się z tym iż Deus jest jak każdy inny ;) gdyby tak było XP i ci inni byliby już w sądzie ;) za prawa autorskie. Z drugiej strony szkoda, że przez najbliższe "kilka" lat nie będzie tego typu konstrukcji i komunikacji w innych detektorach innych firm ;) Oczywiste byłoby to gdyby minelab zrobił takiego ctxa z panelem i słuchawkami bezprzewodowymi z zachowaniem w 100% zgodności działania pierwowzoru ctxa i wagi, ergonomii deusa, że na pewno bym go kupił zamiast deusa :D ..technicznie jest to możliwe (i nie będę tu skromny - myślę, że minelab nawet lepiej by to zrobił), niestety ograniczenia spowodowane petentem XP na tego typu konstrukcję uniemożliwiają tego typu działania :D

Swoją drogą mi osobiście Deus się podoba :1 ..kto za, rączka w górę :)

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 czerwca 2015, 00:15 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ja za :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 czerwca 2015, 00:22 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

@ sla1971 nie podobają mi się twoje wypowiedzi na temat Deusa,miałeś go Ok , ale może nie potrafiłeś go ogarnąć...
No i nie podoba mi się twój awatar... :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 czerwca 2015, 08:15 
Podporucznik
Podporucznik

sylwek22 napisał(a):
@ sla1971 nie podobają mi się twoje wypowiedzi na temat Deusa,miałeś go Ok , ale może nie potrafiłeś go ogarnąć...
No i nie podoba mi się twój awatar... :ups:

Moze ja nie ogarnalem Deusa przez dwa lata (i kilkunastu jego uzytkownikow z mojego grona),a moze ty (i inni) nie ogarneli wykrywaczy ktore mieli przed Deusem? Faktem jest ze tutaj na wloskiej zmineralizowanej ziemi ustepuje duzo tanszym wykrywaczom,trafiaja sie cale serie zle dzialajacych cewek.Obserwuje ludzi ktorzy kupuja Deusa,zachwycaja sie nim na wszystkich forach i po miesiacu go sprzedaja.Kilka dni temu w dziale SPRZEDAM tego forum byly dwa.

P.S Nie podobasz mi sie bo nie masz avataru. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 czerwca 2015, 08:58 
Moderator
Moderator

Ja myślę że temat się wyczerpał więc wątek zamykam .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]