morfeusz27 napisał(a):
Witam po przerwie, masę dokumentów do wypełnienia, ale dokumentacja przeszła w KRSie :))))) Teraz konto, regon NIP i do pracy hehe. Jakby co służę pomocą, prześlę komplet dokumetów potrzebnych do założenia stowarzyszenia. Teraz przygotowuję dokumenty dla muzeum :)
Wczorajszy smutny epizod - wracam z pracy po 23:00 przejeżdżam koło mojej miejscówki i widzę nn samochód no i końcu gostka w oddali z wykrywaczem - poprosiłem go grzecznie do siebie i mówię mu, że miejscówka jest zaklepana w trakcie badania, dlaczego chodzi w nocy no i proszę o pokazanie zgody właściciela - on na to,że był w dzień pytać się o zgodę lecz właściciel grzecznie ale stanowczo odmówił ! - no i co ? szabrowanie w nocy olewając wszystko i wszystkich - dzięki takiemu podejściu wyrabiamy sobie zaczepistą opinię, niezdrowe podejrzenia ludzi że złoto wykopujemy i dlatego kopiemy w nocy. Nasz wspólny nocny kolega jest na tym forum również........... :(
Apel szanujmy się nawzajem
Pomijając kwestię zgody właściciela cała reszta pachnie poszukiwawczym ORMO.
Jak widzę nie tylko na dokumentach innego stowarzyszenia się wzorujecie :n
Nie odpisałeś Lipkowi skąd jesteście.
Nie pytam czym chcecie się zajmować bo to widać po "zaklepywaniu"
Zainteresowanych założeniem taiego stowarzyszenia odsyłam do Ustawy o Stowarzyszeniach, która jest dość przejrzysta.
Dodam, że sprawę ułatwi kontakt z jakąkolwiek kancelarią prawną, która za niewielkie pieniądze pomoże skompletować dokumenty.
http://prawo.legeo.pl/prawo/ustawa-z-dn ... yszeniach/