Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 14:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: wtorek, 29 września 2015, 23:06 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

SirRaf napisał(a):
Witam kolegów, pytanie z innej serii, jaka sztyca nieoryginalna będzie pasować do deusa??

ja zrobiłem podobny dolna sztyca od argo 29dd węglowa

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 września 2015, 19:26 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

tak wygląda mój

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 września 2015, 22:00 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

. Cześć panowie mam pytanko byłem dzisiaj na wykopkach Jako amator generalnie chodziłem po polu mam deusa z słuchawkami bez panela kolega podał mi ustawienia na pole czułość 99 grunt 85 12k h z 2 tony i miałem straszą dyskotekę dopiero jak dałem czułość na 75 w miarę spokojnie czy czułość 75 może być czy to za mało jutro wybieram się na wykopki do lasu szykuję się na ewentualnie sprzączkę od pasa jaki bagnet generalnie militaria ustawienia dam 8 khz a jak z czułością gruntem proszę bardzo o pomoc i podanie ewentualnie jakiś ustawne las i militaria dodam że dzisiaj chodziłem około 3 godziny po polu przeszedłem może 200 metrów wykopałem kapsle puszki może grunt zabardzo zasmiecony ? Czy ktoś może miał tak ? A i od jakiś wartości kopać ? Od 40 w zwyz ? Bo czasami jest mocny sygnał a na panelu tym od słuchawek pokazuje 0 albo 1 dyskryminacją e mam na 1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 września 2015, 23:24 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

salque napisał(a):
. Cześć panowie mam pytanko byłem dzisiaj na wykopkach Jako amator generalnie chodziłem po polu mam deusa z słuchawkami bez panela kolega podał mi ustawienia na pole czułość 99 grunt 85 12k h z 2 tony i miałem straszą dyskotekę dopiero jak dałem czułość na 75 w miarę spokojnie czy czułość 75 może być czy to za mało jutro wybieram się na wykopki do lasu szykuję się na ewentualnie sprzączkę od pasa jaki bagnet generalnie militaria ustawienia dam 8 khz a jak z czułością gruntem proszę bardzo o pomoc i podanie ewentualnie jakiś ustawne las i militaria dodam że dzisiaj chodziłem około 3 godziny po polu przeszedłem może 200 metrów wykopałem kapsle puszki może grunt zabardzo zasmiecony ? Czy ktoś może miał tak ? A i od jakiś wartości kopać ? Od 40 w zwyz ? Bo czasami jest mocny sygnał a na panelu tym od słuchawek pokazuje 0 albo 1 dyskryminacją e mam na 1

Za wiele Ci nie pomogę ale czułość 75 to zdecydowanie za mało chodzę z deusem kilka miesięcy ale poniżej 90 nigdy nie zszedłem.Na 2-ch tonach nie chodziłem zaczynałem na 4-ech ale zaraz wbiłem fultony i tak mi zostało.
Kopiesz od 15, nie wiem niestety jak to na słuchawkach wygląda chodzę z panelem.
Za militarką nie chodzę ale raczej dyskryminację musisz dać na 0 a częstotliwość chyba 4khz, choć klamra to już nie jest typowa militarka a i bagnet na wyższej też wyciągniesz tak że 8/12 i 18 też się nada.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 11:11 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

jeszcze pytanko jedno do wersji lite
programy autorskie od 1 do 10 / własne o 11 do 18 ustawienia okrojone ale np czy w programach od 1 do 10 są dodatkowo ustawienia specjalne których ja nie mogę ustawić i np nie widzę(w wersji ze słuchawkami) ? bo jak wbije np od razu p 11 to mogę ustawić tylko ustawie KHZ, cułość, grunt i dyskryminacje,vol, tones ? czy lepiej przerobić program, ? chodzi mi o to ciagłe pipkanie np wczoraj wyciągałem puszki po browarach i kapsle a pod tym samym sygnałem obicie z puga :D disko jest wkurzające ;/ będę próbował dzisiaj w lesie to ustawie z programu jakiegoś autorskiego 8khz dyskryminację 1 ( bo w tym na słuchawkach jest tak można ustawić dyskryminacje -0-1 i przeskok 20 ....
a co do człości i gruntu powiedz mi co dają konkretnie te wartośći -> bo np czułość poniżej 80 to kaszana ;/ szkoda ,że nie pokazuje mi ile jest grntu na danym terenie bo tak to strzela się w ślepo... ale chyba od 90 do 82 są te wartości co ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 13:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dziwi mnie dlaczego większość stosuje ślepo ustawienia podawane przez innych użytkowników. Przeciez każdy z nas szuka w innych warunkach, każdy powinien ustawić wykrywacz pod siebie a przedewdzystkim zapoznać sie z instrukcja. Wydając taka kasę na wykrywacz jest sie juz raczej świadomym użytkownikiem. Jesli ktos kupuje deusa i zadaje pytanie jaki najlepszy program na monetki to raczej nie jest to jeszcze wykrywacz dla niego. Sa przeciez inne prostsze konstrukcje ktore nie wymagają za wiele od użytkownika. W deusie moim zdaniem piękne jest to ze można go ustawić POD SIEBIE. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 14:33 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

sieni napisał(a):
Dziwi mnie dlaczego większość stosuje ślepo ustawienia podawane przez innych użytkowników. Przeciez każdy z nas szuka w innych warunkach, każdy powinien ustawić wykrywacz pod siebie a przedewdzystkim zapoznać sie z instrukcja. Wydając taka kasę na wykrywacz jest sie juz raczej świadomym użytkownikiem. Jesli ktos kupuje deusa i zadaje pytanie jaki najlepszy program na monetki to raczej nie jest to jeszcze wykrywacz dla niego. Sa przeciez inne prostsze konstrukcje ktore nie wymagają za wiele od użytkownika. W deusie moim zdaniem piękne jest to ze można go ustawić POD SIEBIE. Pozdrawiam

W instrukcji nie jest wszystko opisane (wersja lite) chociaż instrukcja dotyczy również tej wersji. W wersji lite ustawisz tylko podstawowe parametry wiec chcąc korzystać z bardziej rozbudowanych funkcji trzeba wspomóc się kolegami z panelem i ich ustawianiami. W wersji lite można pod siebie ustawić figurkę z brązu nie własne ustawienia a deus jak piszczał tak będzie piszczał taki to już urok tego sprzętu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 15:36 
Chorąży
Chorąży

keniou napisał(a):
sieni napisał(a):

W instrukcji nie jest wszystko opisane (wersja lite) chociaż instrukcja dotyczy również tej wersji. W wersji lite ustawisz tylko podstawowe parametry wiec chcąc korzystać z bardziej rozbudowanych funkcji trzeba wspomóc się kolegami z panelem i ich ustawianiami. W wersji lite można pod siebie ustawić figurkę z brązu nie własne ustawienia a deus jak piszczał tak będzie piszczał taki to już urok tego sprzętu.

Jak chcesz się wspomagać ustawieniami kolegów i ich bardziej rozbudowanych funkcji skoro nie masz panela ? Jak to wprowadzisz nawet jak ktoś poda ci ustawienia na tacy. Podstawowym błędem wielu użytkowników jest brak zrozumienia do czego służy dany element w menu i co on zmienia i jakie daje korzyści i co można stracić, a co zyskać .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 18:39 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Żeby zgrać ustawienia wystarczy sparować cewkę oraz słuchawki z panelem. Dużo czytamy staram się też dużo samemu ogarnąć, nie jest to mój pierwszy oraz wymarzony wykrywacz. Żeby wykorzystać 100% możliwości deusa trzeba mieć panel a jeśli mnie nie stać na niego to chciałbym mieć choć namiastkę panela w słuchawkach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 19:34 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

hej byłem dzisiaj w lasku ale bardziej testowo ustawiłem 8KHZ - program relict - dyskryminacja zjechałem do 1 , czułość 98 grunt 90 i było ok sygnały 4-do 20 nie kopałem powyżej 30 ryłem :)
wykopałem siekierę, łuskę z sygnatura B-T-3- 34 oraz zardzewiałą brzytwę , moneciaka starego 5 gr :) i gwoździa ok 2 poł XVIIIw :P heh

ps. jak jutro jadę w okolice gdzie podobno rozbroiła się armia ok 80 tyś niemców teren las - ustawienia da podobne nie wiem czy nie dać 4 kHz - ale myślę ze 8 bd optymalnie - ps co do dyskryminacji dobrze ,że dałem 1 ? bo standardowo była ustawiona na ok 60...
wyszło trochę aluminium, puszek :) do ile CM mogę się nastawić ,że bd mi wskazywał ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 20:07 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

keniou napisał(a):
Żeby zgrać ustawienia wystarczy sparować cewkę oraz słuchawki z panelem. Dużo czytamy staram się też dużo samemu ogarnąć, nie jest to mój pierwszy oraz wymarzony wykrywacz. Żeby wykorzystać 100% możliwości deusa trzeba mieć panel a jeśli mnie nie stać na niego to chciałbym mieć choć namiastkę panela w słuchawkach.

jak chcesz powalczyć lite 1:zacznij od ustawienia dzwienków ton1 0-10 częstotliwość ja mam 100
ton2 0-10 cze 100
ton3 10-30 cze 300
ton4 30-70 cze 650
ton5 70-99 cze 800
pierwsze dwa tony ustawione dlatego tak bo jak zjedziesz z dyskryminacją do zera to deus sygnalizuje żelazo drugim tonem i staje się nieczytelny nie wiadomo co pod cewką ton trzeci to folia aluminiowa (chociaż w tym przedziale jest też bardzo cienkie złoto ale maksymalnie do 5 cm pod cewką więc w realu nie do trafienia)pozostałe dwa tony ustawiasz tak jak ci pasuje bo od 30 do 99 trzeba kopać
resztę ustawień masz w tabelce wyżej wybierając odpowiedni program bazowy można pokombinować i stworzyć program dla swoich potrzeb gruntowych
jak wgrasz programy za pomocą panelu i będą za bardzo podkęcone to na trudnym polu oszalejesz i zrazisz się do sprzętu
na początek zrób dwa podkecone 1reaktywność 1 silencer-1 i drugi reaktywność 2 silencer -1 resztę ważnych parametrów zmienisz z poziomu słuchawek
PAMIĘTAJ ŻE W WERSJI 3.2 ZMIENIONE TONY MORZNA ZAPISAĆ NA STAŁE TYLKO W PROGAMACH OD 11 DO 18

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 20:25 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

salque napisał(a):
jeszcze pytanko jedno do wersji lite
programy autorskie od 1 do 10 / własne o 11 do 18 ustawienia okrojone ale np czy w programach od 1 do 10 są dodatkowo ustawienia specjalne których ja nie mogę ustawić i np nie widzę(w wersji ze słuchawkami) ? bo jak wbije np od razu p 11 to mogę ustawić tylko ustawie KHZ, cułość, grunt i dyskryminacje,vol, tones ? czy lepiej przerobić program, ? chodzi mi o to ciagłe pipkanie np wczoraj wyciągałem puszki po browarach i kapsle a pod tym samym sygnałem obicie z puga :D disko jest wkurzające ;/ będę próbował dzisiaj w lesie to ustawie z programu jakiegoś autorskiego 8khz dyskryminację 1 ( bo w tym na słuchawkach jest tak można ustawić dyskryminacje -0-1 i przeskok 20 ....
a co do człości i gruntu powiedz mi co dają konkretnie te wartośći -> bo np czułość poniżej 80 to kaszana ;/ szkoda ,że nie pokazuje mi ile jest grntu na danym terenie bo tak to strzela się w ślepo... ale chyba od 90 do 82 są te wartości co ?

POCZYTAJ OD 104 STRONY SPORO NAPISANE O LILE

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 21:56 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

ok mam tylko na koniec pytanko na relikcie ide w miejscowe gdzie rozbroiła się armia niemiecka - bagnecik - mauser , odznaka , i podkręce czułośc na 99 a dyskryminacje zostawić na 6.0 czy zmniejszyć ? od 6.0 jak to wygląda na poziomie dyskryminacji 6.0 czego mogę sie spodziewać ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 22:49 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

na takie fanty dys. na 3 żeby nie kopać odłamków jak będziesz kopał większy złom (bagnety)to ustaw 2tony i ryj wszystko
na relikcie trzeba chodzić bardzo wolno żeby nie minąć drobnych kolorów proponowałbym program 5 z podciągniętą czułością

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 października 2015, 08:33 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

a dyskryminacje na 5 zostawić czy zmijszać? bo w relikcie jest standart 6 ... to ew. zmiejszyc tak ?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]