keniou napisał(a):
Żeby zgrać ustawienia wystarczy sparować cewkę oraz słuchawki z panelem. Dużo czytamy staram się też dużo samemu ogarnąć, nie jest to mój pierwszy oraz wymarzony wykrywacz. Żeby wykorzystać 100% możliwości deusa trzeba mieć panel a jeśli mnie nie stać na niego to chciałbym mieć choć namiastkę panela w słuchawkach.
jak chcesz powalczyć lite 1:zacznij od ustawienia dzwienków ton1 0-10 częstotliwość ja mam 100
ton2 0-10 cze 100
ton3 10-30 cze 300
ton4 30-70 cze 650
ton5 70-99 cze 800
pierwsze dwa tony ustawione dlatego tak bo jak zjedziesz z dyskryminacją do zera to deus sygnalizuje żelazo drugim tonem i staje się nieczytelny nie wiadomo co pod cewką ton trzeci to folia aluminiowa (chociaż w tym przedziale jest też bardzo cienkie złoto ale maksymalnie do 5 cm pod cewką więc w realu nie do trafienia)pozostałe dwa tony ustawiasz tak jak ci pasuje bo od 30 do 99 trzeba kopać
resztę ustawień masz w tabelce wyżej wybierając odpowiedni program bazowy można pokombinować i stworzyć program dla swoich potrzeb gruntowych
jak wgrasz programy za pomocą panelu i będą za bardzo podkęcone to na trudnym polu oszalejesz i zrazisz się do sprzętu
na początek zrób dwa podkecone 1reaktywność 1 silencer-1 i drugi reaktywność 2 silencer -1 resztę ważnych parametrów zmienisz z poziomu słuchawek
PAMIĘTAJ ŻE W WERSJI 3.2 ZMIENIONE TONY MORZNA ZAPISAĆ NA STAŁE TYLKO W PROGAMACH OD 11 DO 18