|
I teraz do losowania kwalifikują się (według kolejności zgłoszeń, osoby z wszystkimi prawidłowymi odpowiedziami):
1. kruger (mail z 16 września 21:54), jego liczba to 17
2. Taz (PW z 17 września 11:04), jego liczba 25
3. Argonauta (PW z 21 września 13:42), jego liczba 7
4. Partyzant (PW z 24 września 01:07), jego liczba 7
5. Bolek (mail z 25 września 13:16), jego liczba 100.
Suma liczb to 156, czyli po pierwszym odliczeniu wypadnie na krugera. Skreślamy krugera z listy, mamy sumę 139 i cztery osoby - wyliczanie wskaże na Partyzanta. Potem skreślimy Partyzanta (i jego liczbę), suma to 132 i wyliczamy wśród 3 osób, co nam wskaże Bolka.
Alternatywnie zastanawiałem się nad wyliczaniem za każdym razem liczby 156 - sprawdźcie sami, wyjdzie to samo, tylko że najpierw wylosowany będzie Bolek, a potem Partyzant. :) Liczb podanych przez osoby, które odpowiedziały nie prawidłowo nie brałem do losowania.
Gratuluję wygranych! Mam nadzieję, że się nie pomyliłem w wyliczeniach, nie pominąłem żadnej osoby (może czyjś mail lub PW nie doszedł?) i wszystko gra. Do jutra czekam na reklamacje, a od jutra czekam na kontakt z osobami wygranymi. Prześlę lub oddam osobiście książkę.
I podsumowanie: udział wzięło 10 osób (pozostałe 5 to kamil.wwo, kondor, Jacoby, johny40 i elpas), rozlosowałem 3 książki - 30% szans było... :1
|