sieni napisał(a):
Testy na pewno rozjasnilyby sytuacje. Saper to dobry kolega Rutusa więc raczej ciężko aby wytykal słabe strony tego wykrywacza stąd wg mnie jego opinia jako testera jest mało obiektywna. Śledzę ten ciekawy wątek od początku i nie zauważyłem aby alter posiadał jakieś choćby małe wady, same superlatywy. Ale mnie to nie dziwi z Wyżnej wymienionych względów. Zbyt szybki niezależny test wykrywacza mógłby bardzo zaszkodzic jakby się okazało, że nie oferuje nic więcej niż to co obecnie mamy na rynku w podobnej cenie.
Wysłane ze smartphone
Witaj sieni.
Oczywiście że jesteśmy dobrymi z Arkiem kolegami.
Arek już w życiu "stworzył" wiele wykrywaczy, jak by nie liczyć ok 10 typów modeli wyszło z pod jego ręki.
Miałem możliwość mieć je w ręce i testowania, lecz nigdy uczciwie mi nie podeszły, po prostu nie spełniały moich oczekiwań, tak po prostu było, fajne wykrywacze, ba coraz ciekawsze, ale dla mnie nigdy nie było to to czego oczekiwałem. ( czy ktoś znajdzie jakikolwiek mój wpis gloryfikujący poprzednie modele Rutusa ) ?? ;)
A brakowało mi w końcu przestać jeździć na poszukiwania min. z dwoma wykrywaczami.
Teraz mam możliwość testowania Altera, mam również możliwość sprawdzania i porównywania go z wieloma użytkownikami innych wykrywaczy.
Czy Alter ma wady ? zapewne ma, toż to nie "święty wykrywacz", ale by uczciwie zrozumieć wady Altera71 i je jakoś nazwać, wpierw muszę go jeszcze lepiej poznać.
Na ten czas widzę jego wielkie zalety nad sprzętami których używałem przez lata i już wiem że jest MOC no i przede wszystkim imponuje mi jego czułość w powiązaniu ze stabilnością pracy.
W Alterze 71 zmienił bym kilka rzeczy, ale zmiany by te polegały na ułożeniu wykrywacza pod siebie i zapewne jak bym Arka wybłagał zrobił by taki sprzęt dla mnie, z tym że Arek nie robi go z myślą o mnie lecz z myślą o Was.
A sprostać wymaganiom tak wielkiej rzeszy "odmieńców poszukiwań" ( w pozytywnym znaczeniu tego słowa) to prawdziwe inżynierskie wyzwanie.