benekpe napisał(a):
W końcu dłuższy wypad na totalnie zaśmiecone militarne pole z dużą cewką 13-tką, gdzie na dynamiku w zasadzie szukanie to męka. Rewelacyjnie sprawdził się program PITCH ze zmniejszoną dyskryminacją - kilkanaście monetek i guzików wyłuskanych wśród żelaznych i kolorowych wszechobecnych drobinek. Jestem pod naprawdę dużym wrażeniem tej cewki. Niesamowicie czuła na kolorową drobnicę, rewelacyjna separacja. Tak naprawdę wiele w tej kwestii nie ustępuje małej 9-ce. Statyk z niewielką dyskryminacją niesamowicie stabilny i jednocześnie czuły. Mały kolor wielkości średniej monety, guziki, małe łuski, wszelkiej maści blaszki pięknie sygnalizuje krótkim lecz pewnym sygnałem - przy kolorowej drobnicy wymagane wolniejsze przemiatanie. Czytelna i wyczuwalna dźwiękowa identyfikacja wielkościowa. Wyciszone przez dyskryminację żelazo powoduje, że szukanie guzików, nieśmiertelników czy innej kolorowej drobnej militarki to bajka - błoga niczym nie zakłócona cisza i tylko piękne sygnały na kolor, krótsze bądź dłuższe. Dzisiaj na statyku nie wykopałem żadnego żelastwa.
Jak pisałem wcześniej - jestem pod wielkim wrażeniem dużej cewki. Nawet w dynamiku pięknie wyłapuje wśród śmieci małe kolorki. Nie ma problemu z poprawnym namierzeniem fanta - trochę ćwiczeń i poprawne namierzenie to pikuś. Coś mi się wydaje, ze na pola i nawet śmietniki duża 13-tka będzie podstawową cewką. Co do głębokości detekcji - trafiłem dzisiaj na kilka naprawdę mocnych sygnałów od głęboko zalegających przedmiotów - dziwne, bo na tym polu pełno jest kraterów po wykopkach miłośników głębokiej militarki, a te sygnały ominęli...naprawdę dziwne, bo sygnały mocne jak dzwon...
Kolejne wypady to testy statyka z dźwiękową identyfikacją - muszę rozgryźć ten tryb, bo wydaje się ciekawym uzupełnieniem trybu z dyskryminacją.
Super opis, ale fajnie byłoby zobaczyć to na choćby krótkim filmiku, bo ludziska nie czają jak nie widzą :1 :h
Dziękujemy Benekpe