Witam,
Będzie krótko, bo nie ma mnie w tej chwili w firmie i nie mam czasu na formowe dysputy. Na sprawy formalne będzie odpowiedź formalna.
Jeśli chodzi o URD-1. Nie ma żadnego problemu z pinpointem, nie ma problemu z dostrajaniem się detektora do gruntu. Wcześniej oczywiście była opcja procedury, w której użytkownik musiał wejść w podprogram, dokonać korekcji i wyjść z podprogramu, żeby sprawdzić jak detektor reaguje na grunt – teraz jest w Real time. W przyszłości będzie również automat na bieżąco śledzący grunt.
Detektor nie gubi ustawień gruntu. Nie ma takiej możliwości. Przy jakiejkolwiek zmianie, jak to było wcześniej sugerowane. Bzdury, bzdury, bzdury... Współczynnik korekcji jest zapisywany jak każda inna zmienna w pamięci ram a później w eeprom. Wyłączenie detektora i ponowne włączenie zapisuje dane ponownie w pamięci eeprom do ram , czyli współczynnik gruntu jest ponownie wczytywany i wykorzystany przez program.
Działa poprawnie we wszystkich detektorach, w których oprogramowanie zostało wymienione z ver 1.0 do 2.0.
Pinpoint jest ruchowy z V.C.O podobnie jak w większości detektorów ruchowych. Oczywiście można zrobić żeby był statyczny ale wg. mnie tak jest ok.Stała czasowa nie jest duża. Natomiast namierzanie sondą DD zawsze będzie powodowało pewne problemy, i będzie mniej skuteczne niż w przypadku namierzania sondą koncentryczną. To jest rzecz normalna i dotyczy każdego detektora z sondą typu DD..
Teraz do Pana Andrzeja. Otrzyma Pan odpowiedź drogą formalną, nie na forum. Natomiast odesłał Pan detektor za pobraniem i firma TAKTYK nie będzie za to płacić. Proszę przesłać detektor na serwis gwarancyjny, wcześniej jednak proszę wypełnić formularz zgłoszenia do serwisu, który jest dostępny na stronie www. Pokrywa Pan koszt przesyłki w jedną stronę, do nas. W drugą my. Takie są zasady :)
Teraz w temacie kosmicznych zasięgów URD-1 w powietrzu i żadnych w gruncie. Poniżej zdjęcie Sms od Pana Andrzeja, które pozostawię bez komentarza. Mam tylko pytanie, kiedy Pan kłamał, wtedy czy teraz?
Czy to może jakaś schizofrenia? Wcześniej URD-1 wykrywał szklankę na 1m, a na filmie mówi Pan, że zasięgi jego w gruncie są żadne :)
Załącznik:
psc_today.jpg
Do Shelton. Rozumiem, że wykorzystasz każdą okazję, żeby prowadzić swoją nieuczciwą konkurencje. Uważam, że Pan Andrzej i każdy inny klient może zrobić nawet 10 filmów dziennie i je opublikować ale Ty, sprzedając głównie bułgarskie wykrywacze nie masz do tego prawa, żeby publikować cokolwiek na temat innych detektorów, których nie sprzedajesz, na swoim komercyjnym kanale YT. Aczkolwiek nie wiem czy jest komercyjny ale za chwilę od YT się tego się dowiem. Skoro więc postanowiłeś prowadzić nieuczciwą konkurencje nie mogę być wobec tego faktu obojętny.
I sorry. Ale masz poważny problem wzrokowy jeśli twierdzisz, że sztyca URD-1 jest identyczna do tej, którą zastosowano w GM. Popatrz chłopie jeszcze raz i oceń czy włókno węglowe, pierścienie zaciskowe są identyczne. Zanim GM zastosowało sztyce teleskopową było 10 innych firm, które to zrobiły ponieważ jest to samo narzucające się kompaktowe rozwiązanie. I jeśli jeszcze raz dojdziesz do tych samych wniosków to się poważnie zastanów, bo najprawdopodobniej masz poważną wadę wzroku..
Dziękuje za uwagę i bez odbioru....
TAKTYK