Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 23:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TAKTYK URD-1
PostNapisane: wtorek, 6 czerwca 2017, 18:27 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Swoją drogą postawa godna Janusza biznesu......

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 czerwca 2017, 19:00 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Żenada po 14 dniach i pobycie w serwisie nie móc ,zwrócić towaru z powodu wad i nie móc odzyskać własnych pieniędzy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 czerwca 2017, 19:53 
Szeregowy
Szeregowy

Trochę teraz pomarudzę na sam detektor

Użytkowałem wiele innych marek z ręcznym strojeniem do gruntu i z tą procedurą raczej problemów nigdy nie miałem. Osobiście wybierałem zawsze wykrywacze, co wymagają trochę więcej od użytkownika niż tylko włącz i szukaj

Od jakiś już paru lat sporadycznie się zdarza ze kopie gdzieś na śmietnikach pod Warszawą Głównie ganiam za reliktami na pobojowiskach i kotłach obu wojen światowych i pod tym kątem poszukiwałem nowego wykrywacza. Pracowałem z Deusem i Hs-3 .Przewinęły mi się przez ręczę wiele innych marek i nagle trafił się taki oto wynalazek pot tytułem URD-1

Detektor URD-1 i jego opis wydawał się spełniać moje oczekiwania, co do sprzętu. Poszukiwałem statyka z identyfikacją tonową, co jeszcze będzie wstanie wytrzymać trudy parodniowego bytowania w terenie
Kontaktowałem się z Taktykiem zamówiłem i po ponad 10 dniach odeprałem paczkę

Pierwsze wrażenie samego zapakowania wykrywacza nie było pozytywne. Urd przyjechał w zwykłym kartonie a sam wykrywacz był zabezpieczony białą pianką i nic po za tym Papiery ładowarka i detektor
Przejdziemy do konkretów
Wykrywacz wykonany pierwszoligowo dwa detale, co rażą po oczach to klozetowa śruba do cewki i ordynarnie nawiercone otwory głośnika. Co do reszty wykonania nie ma, co cie przyczepić? Zwarta sztywna konstrukcja

Pierwsze odpalenie w przydomowym ogródku już zgasiło mój entuzjazm nowym sprzętem.

Wertowanie instrukcji i strojenie do gruntu i ciągle coś jest nie tak sygnały rwane niepowtarzalne sygnał wiodący raz jest raz go nie ma, O co chodzi????????

Po paru h męki i wracania do instrukcji doszedłem, o co chodzi. Strojenie do gruntu, jakie dokonywałem było totalnie złe i w trakcie pompowania było słychać jednostajny sygnał wiodący a dopiero po wyjściu z całej procedury i resecie było słychać czy mamy prawidłowo zbalansowany wykrywacz. Ok rzecz do ogarnięcia, ale trudna do zaakceptowania w detektorze w tym przedziale cenowym!!

Jak już opanowałem podstawy tego sprzętu to pora na szybki test w terenie. Gdzie wybrałem się z znajomym na poletko pod lasem by osłuchać się z piszczałką. Nastawienie miałem takie by kopać wszystkie sygnały i testować każdy z trybów pracy na danym sygnale przed jego wykopaniem
Pierwsze, co mnie zaniepokoiło to ze wykrywacz mimo dostrojenia do gruntu dryfuje. Dźwięki audio nie są czyste i klarowne raz przebija się ton wysoki w momencie, kiedy mam włączony zwykły ton i na odwrót z podbiciem audio trochę lepiej to działało
Dość często korygowałem ustawienia gruntu, bo ciągle miałem wrażenie ze coś jest źle. Uspokajał się na chwile i po paru minutach znowu dyskoteka gra. Na trafiam na sygnał w trybie pseudo statycznym szybkim wciskam PP i usiłuje namierzyć cel wyłączam PP i kopie wyjmuje żelazo wielkości baterii AA w trybie audio z rozróżnianiem tonowym dał mi dźwięk jak bym miał Polmosa pod nogami. Kładę odłamek na glebie macham nad nim cewką i słyszę teraz normalny ton a wykrywacz zachowuje się jak statyk. Patrzę na wyświetlacz i oczom nie wierze URD po powrocie z PP przeskakiwał w tryb statyczny z normalnym trybem audio .Powtarzam to wielo krotnie i za każdym razem to samo.
Zatrzymałem się na dłuższą chwilę i zacząłem grzebać w ustawieniach i odkrywam ze Urd zmienił sobie ustawienie cewki na cewkę koncentryczną. Załączam w opcjach tą cewkę, co mam. Jest poprawa klikam PP mając nadzieje ze wszystkie poprzednie problemy były spowodowane tym złym ustawieniem, Ale jednak tak się nie stało, bo od razu wrócił do błędnych ustawień
I na tym zakończyłem oswajanie się z detektorem i tego samego dnia zadzwoniłem do producenta i wysłałem wykrywacz do serwisu opisując wszystkie błędy i wyrażając swoje nie zadowolenie Prosząc jeszcze o dokonanie pewnych zmian w oprogramowaniu
Takich jak zmiana tonów tak by żelazo nie zlewało się z średnim przewodnikiem
Dodanie ID numerycznego
I podbicia audio tak by działało z rozróżnianiem tonowym, bo w pierwszym założeniu podbicie było tylko, jako oddzielna opcja audio
W rozmowie Tel umówiliśmy się ze w razie nie zaakceptowania wykrywacza po tych naprawach odzyskam pieniądze

Po naprawie odbieram detektor i informacje co zostało zmienione
Zmieniona została procedura strojenia do gruntu
PP ma już działać prawidłowo
Częstotliwości audio zmienione żelazo nisko 165Hz średnie przewodniki 550Hz wysokie tak jak było 800Hz
Podbicie audio działa teraz z opcja DI i NB
Pojawiły się tez numerki ID

Wyskoczyłem z detektorem do ogrodu no i bajka w powietrzu kosmos zasięgi z identyfikacją
Strojenie do gruntu bardzo szybkie i klarowne wszystko słychać w trakcie strojenia
No to teraz pora pokopać skoro mam „naprawiony” wykrywacz

I znowu kubeł zimnej wody na głowę URD ma znowu problem z PP zamiast statyka Pinpoit dynamiczny
Stroimy do gruntu niby wszytko działa klik i już nie. Mamy z powrotem grunt fabryczny
Zakopałem aluminiowy krążek 5cm średnicy 0, 5 mm grubości na 30cm Chińczyk łeb urywa na takim sygnale Urd nie zawsze: (
W statyku daje rade, ale ID na takim sygnale jak mamy dostrojony detektor.
W trybach dynamicznych ID nie działa jest to sygnał nie powtarzalny jedno kierunkowy z dużą zwłoka czasową nawet bardzo wolne przemiatanie nie pomaga i sygnał jak dzwon jest nie do wykopania

Stabilność praczy jest żadna!!!!
Co dalej to już wiadomo wykrywacz wędruje z powrotem do Taktyka. I zobaczymy, co warte jest Jego słowo!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 czerwca 2017, 20:27 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Nie masz się co przejmować, odda pieniądze bez łaski. Wszystkie zakupy na odległość objęte są prawem zwrotu w ciagu 14 dni bez podania przyczyny, a Taktyk ma tu g... do gadania. Jak nie odda to wystarczy zgłosić się do rzecznika konsumenta, jest w każdym mieście i on dalej pociągnie sprawę do końca.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 czerwca 2017, 20:27 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

A teraz ja potwierdzę, wykrywacz został mi zaprezentowany, na moim własnym podwórku, gdyż nigdy człowiek nie ma 100% pewności, że sprzęt został dobrze ustawiony. Spędziliśmy chwilę, kasowanie sygnału wiodącego powinno być bardzo szybkie przy ustawieniu SAT 0. Nie jest. Mam porównanie z takimi maszynami jak Spectra V3i - która demonem nie jest. Do wielokrotnie wyśmiewanego Nautilusa... bagatela konstrukcja z początku lat 80tych... oraz Nokty Impact czy Rutusa Altera 71.

Pierwsze wrażenie, urządzenie jest po prostu uszkodzone. Niestety nie, bo było po naprawie jak można przeczytać powyżej...

Ale ok, przejdźmy do separacji obiektów. Powiedzmy kluczyki od samochodu i pęk kluczy od mieszkania. Odległość 20cm. Sprzęt na duże rzeczy, więc ok.

Niestety żadna zmiana parametrów nie wpływa. Sygnał wiodący płynie, ale ok, samo audio nie działa. Coś jest nie tak.

ID cyfrowe także płynie. Zmienia się skokowo i dostajemy odczyty z dokładnością +-20.

Tyle na szybko z tego co widziałem. Jest to na pewno, za krótko, żeby ocenić sprzęt, mogę stwierdzić, że coś jest nie tak.

Może niedopracowane oprogramowanie, może elektronika. Ciężko stwierdzić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 10:54 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Pierwszy URD-1 na rynku i nie działa,nawet po serwisie nie chce działać tak jak powinien.Co ma do powiedzenia Pan Taktyk?
Żądam odpowiedzi :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 12:13 
Plutonowy
Plutonowy

Tak jak wczesniej jedne z uzytkownikow napisal ze oprocz detektora stabilny powinien byc tez konstruktor w tym wypadku jaki widac ani jedno ani drugie nic wspolnego ze stabilnoscia nie ma.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 17:47 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Bzdury i kłamstwa, i nieuczciwe działanie konkurencji ze strony Sheltona. Odniosę się skrótowo za chwile :)

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 18:48 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Niepogrążaj się. Nie jesteś nie byłeś i nie będziesz moją konkurencją z dwóch powodów. Nie sprzedaje tego typu urządzeń z tego segmentu. Dwa Ty sprzedajesz marzenia,wyobrażenia i fikcję. Tym się różnimy. Plus brak ci cywilnej odwagi. Zanim coś napiszesz zastanów się dobrze zanim się pogrążysz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 18:55 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam,

Będzie krótko, bo nie ma mnie w tej chwili w firmie i nie mam czasu na formowe dysputy. Na sprawy formalne będzie odpowiedź formalna.

Jeśli chodzi o URD-1. Nie ma żadnego problemu z pinpointem, nie ma problemu z dostrajaniem się detektora do gruntu. Wcześniej oczywiście była opcja procedury, w której użytkownik musiał wejść w podprogram, dokonać korekcji i wyjść z podprogramu, żeby sprawdzić jak detektor reaguje na grunt – teraz jest w Real time. W przyszłości będzie również automat na bieżąco śledzący grunt.
Detektor nie gubi ustawień gruntu. Nie ma takiej możliwości. Przy jakiejkolwiek zmianie, jak to było wcześniej sugerowane. Bzdury, bzdury, bzdury... Współczynnik korekcji jest zapisywany jak każda inna zmienna w pamięci ram a później w eeprom. Wyłączenie detektora i ponowne włączenie zapisuje dane ponownie w pamięci eeprom do ram , czyli współczynnik gruntu jest ponownie wczytywany i wykorzystany przez program.
Działa poprawnie we wszystkich detektorach, w których oprogramowanie zostało wymienione z ver 1.0 do 2.0.

Pinpoint jest ruchowy z V.C.O podobnie jak w większości detektorów ruchowych. Oczywiście można zrobić żeby był statyczny ale wg. mnie tak jest ok.Stała czasowa nie jest duża. Natomiast namierzanie sondą DD zawsze będzie powodowało pewne problemy, i będzie mniej skuteczne niż w przypadku namierzania sondą koncentryczną. To jest rzecz normalna i dotyczy każdego detektora z sondą typu DD..

Teraz do Pana Andrzeja. Otrzyma Pan odpowiedź drogą formalną, nie na forum. Natomiast odesłał Pan detektor za pobraniem i firma TAKTYK nie będzie za to płacić. Proszę przesłać detektor na serwis gwarancyjny, wcześniej jednak proszę wypełnić formularz zgłoszenia do serwisu, który jest dostępny na stronie www. Pokrywa Pan koszt przesyłki w jedną stronę, do nas. W drugą my. Takie są zasady :)

Teraz w temacie kosmicznych zasięgów URD-1 w powietrzu i żadnych w gruncie. Poniżej zdjęcie Sms od Pana Andrzeja, które pozostawię bez komentarza. Mam tylko pytanie, kiedy Pan kłamał, wtedy czy teraz?
Czy to może jakaś schizofrenia? Wcześniej URD-1 wykrywał szklankę na 1m, a na filmie mówi Pan, że zasięgi jego w gruncie są żadne :)

Załącznik:
psc_today.jpg

Do Shelton. Rozumiem, że wykorzystasz każdą okazję, żeby prowadzić swoją nieuczciwą konkurencje. Uważam, że Pan Andrzej i każdy inny klient może zrobić nawet 10 filmów dziennie i je opublikować ale Ty, sprzedając głównie bułgarskie wykrywacze nie masz do tego prawa, żeby publikować cokolwiek na temat innych detektorów, których nie sprzedajesz, na swoim komercyjnym kanale YT. Aczkolwiek nie wiem czy jest komercyjny ale za chwilę od YT się tego się dowiem. Skoro więc postanowiłeś prowadzić nieuczciwą konkurencje nie mogę być wobec tego faktu obojętny.

I sorry. Ale masz poważny problem wzrokowy jeśli twierdzisz, że sztyca URD-1 jest identyczna do tej, którą zastosowano w GM. Popatrz chłopie jeszcze raz i oceń czy włókno węglowe, pierścienie zaciskowe są identyczne. Zanim GM zastosowało sztyce teleskopową było 10 innych firm, które to zrobiły ponieważ jest to samo narzucające się kompaktowe rozwiązanie. I jeśli jeszcze raz dojdziesz do tych samych wniosków to się poważnie zastanów, bo najprawdopodobniej masz poważną wadę wzroku..

Dziękuje za uwagę i bez odbioru....

TAKTYK

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 18:58 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Shelton napisał(a):
Niepogrążaj się. Nie jesteś nie byłeś i nie będziesz moją konkurencją z dwóch powodów. Nie sprzedaje tego typu urządzeń z tego segmentu. Dwa Ty sprzedajesz marzenia,wyobrażenia i fikcję. Tym się różnimy. Plus brak ci cywilnej odwagi. Zanim coś napiszesz zastanów się dobrze zanim się pogrążysz.

Prowadzisz nieuczciwą konkurencję sprzedając detektory, których jesteś dystrybutorem, równocześnie recenzując inne marki, których nie masz w swojej ofercie. To jest nieuczciwa konkurencja. Za chwile się o tym przekonasz :)

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 19:07 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Miałeś szansę ustosunkować się do tego filmu który dostałeś do obejrzenia. Miałeś się ustosunkować. Przekazaleś informację że masz to gdzieś.

Co do filmu to wypowiada się właściciel.

Radził bym Ci oddać pieniądze, bo klient ma do tego prawo. Co do sądu gospodarczego przeczytaj post powyżej. Nie wiesz nawet o czym mówisz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 19:10 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

I na koniec ciekawostka. Kolega od Twojego sprzętu sam się do mnie udał i sam mnie odszukal. Nic nie dzieje się bez przyczyny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 19:23 
Moderator
Moderator

Tak w sumie to sprawa pomiędzy kupującym a sprzedającym , jeśli się nie dogadają to pewnie sprawa trafi do sądu . Jako moderator staram się zawsze być bezstronny , bardzo dobrze że problem z UDR został zasygnalizowany jednak nie rozumie do czego dążysz Schelton - postami nie zmusisz do określonego zachowania . Nie wiem czy można kogoś zmusić do ustosunkowania się do twojego filmu - to nie sąd ani komisja śledcza a ty chyba tu nie jesteś stroną ? więc chyba robisz to dla fame czy z chęci zaistnienia a może po prostu Taktyka nie lubisz . Panowie powinni dojść do porozumienia sami a jeśli się nie da to skierować sprawę do sądu . Wątpię czy ciągnięcie tej dyskusji prowadzi do czegoś sensownego .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 19:28 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Shelton wszystko może, tak mu się przynajmniej wydaje :)

Dobra zmykam. Bawcie się w tym wątku dobrze:) Jak wrócę z projektu to dołożę wszelkich starań, żeby dokończyć zaplanowane filmy z URD-1, żeby rozwiać wątpliwości aczkolwiek jest tak jak pisałem wcześniej , URD-1 powstał dla klienta instytucjonalnego, z którym najlepiej mi się zawsze współpracowało. Jeśli chodzi o main stream, to mam jednak mieszane uczucia. Bo co mam pomyśleć kiedy o 8.00 rano dzwoni do mnie Saper i mówi, że jest jakiś film, który nakręcił Shelton i mam się z nim skontaktować i podaje mi tajny link ;) Tylko Po co? Jak sobie nakręcił to niech publikuje... A klika godzin po publikacji filmu użytkownik YT cziko wrzuca linki do tego filmu na moim kanale YT, pod filmami instruktażowymi..

TAKTYK

Ostatnio edytowano środa, 7 czerwca 2017, 19:46 przez Taktyk, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]