biesan napisał(a):
Mało osób się wypowiada bo niewiele osób go posiada póki co. Dzisiaj miałem wolne pojechałem z noxem na plażę nad jezioro. Dodam że nie Polska plaża.
I tu nox poległ jak dla mnie, pulltaby biją identycznie jak 2 euro 15-16 a reszta 1€ 50cent,20cent bije jak kapsle. Nie ważne w jakim programie. Można sprawdzać każdy kapsel na innej częstotliwości,wtedy zmienia się lekko id ale jest to dodatkowy czas i staje się to męczące z czasem.
Na codzień nie chodzę po plażach ale tydzień w Międzyzdrojach siedziałem i z nudów pochodziłem trochę.
Pytanie podstawowe - czy używasz "podkowy" - allmetal?
Czy chodzisz w słuchawkach?
Jeśli nie, to pozbawiasz się większości informacji dźwiękowych , które może dostarczyć Ci tryb wielotonowy.
A allmetalu możesz sobie ładnie przyciszyć sygnały poniżej progu dyskryminacji i z jednej strony masz głośne sygnały koloru, a z drugiej nie rozpraszające tło tego co spadło poniżej progu dyskryminacji.
Po kilku godzinach na plaży rozróżniałem 8-9 na 10 kapsli od piwa bez przełączania na pojedynczą częstotliwość.
A co do kopania pulltabów to jeśli uważasz, że nic nie pominiesz nie kopiąc pulltabów obojętnie jakim wykrywaczem, to śmiem twierdzić, że jesteś w dużym błędzie...
Nie znam wykrywacza, który pozwoli ominąć aluminium bez ryzyka pominięcia np. złota.
Może znasz taki wykrywacz?