Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 14:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TAKTYK URD-1
PostNapisane: czwartek, 4 października 2018, 19:20 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Shelton napisał(a):
Promocję na Taktyku? Wolne żarty. To jest antyreklama raczej. Gorzej wybrać już nie mogłem. Wątek ma być przestrogą dla innych, zresztą ci inni do mnie piszą, żeby pokazać kim jest Krzysztof Pe.

Promocja, promocja Sheltonku; "zobaczcie jaki jestem uczciwy i wspaniały, to inni są świnie, kupujcie u mnie(co z tego że tandetne tureckie kopie)"

Kreujesz się na wielkiego eksperta i próbujesz doradzać młodszym kolegom, a kompromitujesz się brakiem umiejętności w prostej obsłudze detektora o technice poszukiwań nie pomnę.

I dlatego tak niesmaczny jest twój udział w tej drace, co potwierdzają starsi koledzy.

Sio, sio plomby i śmieci czekają na polu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 4 października 2018, 19:27 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Jesteś żanująco żałosny... nie muszę się reklamować na forum... mam własny sklep i to co piszesz to zwykła hipokryzja, a na dodatek obrażasz ludzi. Oni mają wybór i mogą kupować, gdzie chcą. Słabe to i żałosne. Taktyk nie jest nie był i nie będzie żadną konkurancją. Jak widać jego wiedza w połączeniu z uczciwością - tu się nie śmiać, nie spowodowała, że ma klientów.

Powidziałem ci u mnie nie musisz kupować, zdanie swoje możesz mieć, ale taka anonimowa nagonka jest słaba. Moja personalia znasz ja twoich nie, więc trolujesz do woli po mojej osobie.

Powtórzę, taka żenująca i płaska postawa nie robi na mnie wrażenia. Załóż sobie swój kanał mądra głowo jeden z drugim i publikujcie. Macie dobry start. Taktyk ma, aż 35 subksrybcji ;) Jak tak dalej pójdzie przy moim niskim poziomie i gównianym kanale zostaniecie królami intenetu w dwa miesiące ;)

Widzę, już w czym jest ból. W twoim wypadku są specjalne maści na to. Trzeba wcierać w okolice hemoridów ;)

PS: Biedaku sparafrazuje twój ból: żebyś ty wiedział ile tych tandetnych tureckich kopi się sprzedaje... i pewnie z powodu, że je reklamuje tylko, bo przecież jak by były słabe to by ich nie kupował i każdy oddawał. Biedny człowieku jest zgoła odwrotnie. Czekaj na nowe modele. Może obudzisz się ze snu z tubką w ręku ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 4 października 2018, 20:02 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Michał, szkoda Twojej energii na tych osobników. Oni będą dalej udawać że nie widzą Twoich pytań, jedyne co potrafią to poddawać w wątpliwość Twoją wiedzę. Wg nich jako sprzedawca musisz wiedzieć 100% o każdym sprzęcie i nie masz prawa się pomylić! I musisz mieć profesorską wiedzę techniczną na temat wykrywaczy, inaczej nie masz prawa ich sprzedawać! A jedna Twoja pomyłka to woda na ich młyn, jak widać...mali ludzie, na których szkoda czasu i energii. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 4 października 2018, 21:09 
Moderator
Moderator

Cześć,
Jakobs trochę za mocno jedziesz po Sheltonie. To fakt, jest typowym teoretykiem bez doświadczenia. Potrafi wydać opinie o sprzęcie po dwóch wypadach na jakieś pole za halą pod linią napięcia. Cieszy się jak dziecko jak znajdzie coś na głębokości pinpointera i twierdzi że to mega głębokość (sprzęt na militarkę :roll: ).Sporo mu brakuje ale wydaje się że ma racje odnosząc się wielokrotnie do zarzutów Taktyka. Podkreśla wielokrotnie że Taktyk nie jest z tej planety i należy go omijać jak najdalej. Nie wiem po co w ogóle ta dyskusja. Taktyk sam się zaorał, powinien oddać pieniądze, ale dalej idzie w zaparte. Będzie teraz walczył z komornikiem, nigdy nie powiedział prostego przepraszam. Przestańcie w ogóle z nim dyskutować i zamknijcie temat. Rynek sam reguluje takie sprawy i historia już jest dawno zapomniana.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 października 2018, 06:49 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Makro kopią czego niby. Mx sporta? A nawet jak to co z tego. Przynajmniej działa, i to zaskakująco dobrze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 października 2018, 08:02 
Moderator
Moderator

Tak czytam ten wątek i nic a nic z niego nie trybię. Jest facet, który sprzedał drugiemu detektor. Okazało się, że detektor nie działa tak jak trzeba, kupujący chciał go zwrócić, a sprzedający nie chciał go przyjąć i oddać pieniędzy. Wobec tego kupujący pozwał sprzedającego do sądu, a ten nakazał zwrot kasy. Póki co zwrot jednak nie nastąpił. Czy tak? Czy to znaczy, że ten egzemplarz detektora był wadliwy czy model? Czy były testy innych egzemplarzy tego modelu? O co chodzi z tym honorem? Z tego co rozumiem sprzedający nie poczuwał się, że musi oddać ale sąd uznał że musi. To teraz czekać tylko na zwrot lub windykację przez komornika.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 października 2018, 09:03 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Panowie ja "świezak" w tej dyscyplinie -kiedys patrząc na Was jak na obrazek,czytając Wasze wpisy otwieram szeroko oczy ze zdumienia................ :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 października 2018, 09:26 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Nietajenko napisał(a):
Tak czytam ten wątek i nic a nic z niego nie trybię. Jest facet, który sprzedał drugiemu detektor. Okazało się, że detektor nie działa tak jak trzeba, kupujący chciał go zwrócić, a sprzedający nie chciał go przyjąć i oddać pieniędzy. Wobec tego kupujący pozwał sprzedającego do sądu, a ten nakazał zwrot kasy. Póki co zwrot jednak nie nastąpił. Czy tak? Czy to znaczy, że ten egzemplarz detektora był wadliwy czy model? Czy były testy innych egzemplarzy tego modelu? O co chodzi z tym honorem? Z tego co rozumiem sprzedający nie poczuwał się, że musi oddać ale sąd uznał że musi. To teraz czekać tylko na zwrot lub windykację przez komornika.

Egzemplarz był zwracany i naprawiany, przerabiany czy tuningowany. Pan sprzedający stwierdził, że wszystko jest ok, i niestety nie było. Wady typu gubienie danych sondy, wracanie - samoistne do ustawień fabrycznych, duże wartości parametru SAT. Wszystko masz na filmie. Sprzedający schował głowę w piasek i zamilkł. Mówić krótko miał to gdzieś. Wszystko masz w filmach:

https://www.youtube.com/watch?v=gAK1N5ejHG8

W opisie pod nim jest wklejony link do pierwszej części z kompletnym opisem sytuacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 października 2018, 09:37 
Moderator
Moderator

Czyli to chodziło o ten konkretny egzemplarz detektora, który pomimo prób naprawy naprawić się nie udało, czy tak? Skoro tak to sprawa nie dotyczy modelu detektora. Skoro nie udało się go naprawić to może wymiana na nowy, taki sam przyniosłaby pożądany skutek?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 października 2018, 09:39 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Sprzedający uznał, że urządzenie jest sprawne i bład polega na obsłudze, mimo wcześniejszej naprawy. Brak kontaktu, ze sprzedającym, brak chęci dogadania. Brak zwrotu pieniędzy. Chamskie wypowiedzi i brak szacunku ze strony sprzedającego. Jak jednym słowem określić tego człowieka?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 października 2018, 09:48 
Moderator
Moderator

Najwidoczniej zapisy umowy pomiędzy stronami nie były dość wystarczające, bądź strony inaczej je interpretowały. Całe szczęście w polskim stanie prawnym każda tego typu umowa funkcjonuje w reżimie Kodeksu Cywilnego, a spory można rozwiązywać w sądzie. Tak stało się, jak rozumiem, również w tym przypadku. Należy się tylko cieszyć. Sprzedawca też wie że się w tym przypadku pomylił. Sprawa zakończona. Co do poczucia honoru to nie doszukiwałbym się tego przymiotu w kontaktach biznesowych. Tu możemy mieć raczej do czynienia z rzetelnością lub jej brakiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 października 2018, 09:50 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

I tak powinno być niestety nie jest. Mimo zapewnień brak chęć rozwiązania - rozliczenia sprawy, co więcej bezszczelne odzywki i chamskie traktowanie nie tylko mojej osoby. To jest kwestia honoru i godnośći.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 października 2018, 10:49 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Wg mnie tu nie chodzi o to, że ten konkretny egzemplarz tak ma. Wadliwy jest cały model, projekt od przysłowiowej deski kreślarskiej, stąd to całe zachowanie Pana Taktyka. Skoro było kilka prób naprawy, tj. dostosowania do używalności, a te skończyły się totalnym fiaskiem śmiem stwierdzić, że Pan Taktyk doskonale wie iż tego sprzętu nie da się naprawić z powodu szeregu błędów technicznych jak i wymiana na inny egzemplarz nic nie pomoże. Osobiście myślę, że Taktyk jest dobrym fachowcem, że ma pojęcie o tym co robi, a błędy w projektach bardzo często się zdarzają ale trzeba wiedzieć jak do nich dotrzeć i je wyeliminować w fazie projektu. Robi się egzemplarze testowe (kilka sztuk) rozsyła się je do zaprzyjaźnionych testerów w całym kraju lub nawet po za kraj, w zależności dogadania się z nimi robią testy za free lub z odpłatnością jakąś i zgłaszają wszystko co zauważą niepokojącego w działaniu maszyny. Wtedy firma nanosi poprawki w sofcie - jeśli to wystarcza, lub w elektronice jeśli poprawki softu nie dają rezultatów. Takie testy nazywają się testami alfa, przechodzą je wszystkie projekty szanowanych się producentów. W tym przypadku Taktyk się pospieszył zapewne w celach ekonomicznych testując sam lub przez jakiegoś amatora który zwracał uwagę tylko na zasięgi... i wyszło to co wyszło. Oczywiście to co napisałem wyżej nie usprawiedliwia Taktyka w kwestii reklamacji. Bezwzględnie Taktyk powinien dostosować się do żądań kupującego.. czyli jak kupujący stwierdził, że chce zwrotu kasy bez zająknięcia i chamskich odzywek Taktyk powinien przyjąć sprzęt i oddać kasę.

Do Pana Taktyka. Powiem szczerze. Przeczytałem wszystkie Twoje i innych wypowiedzi, te teraźniejsze i z przeszłości. Masz chłopie potencjał, jesteś w stanie stworzyć naprawdę dobry detektor w technologii PI (z dyskryminacją wielkościową) ale zauważ, że sam osobiście w większym stopniu dokładasz się do tego by ten czy inny projekt padł na pysk. Kiedyś chciałeś mi przysłać detektor (nie URD-1, ten poprzedni projekt, który jak widać również nie przetrwał) do przetestowania, zupełnie za free (dzięki za zaufanie), odmówiłem (nie będę opisywał tu okoliczności i dlaczego zrezygnowałem, nie istotne). Nie wierzę w to, że ktokolwiek z forum tego czy innego, odmówiłby Ci prośby o wytestowanie maszyny w fazie projektu w celu usunięcia błędów. Wystarczyłoby byś stworzył temat o nowym projekcie w którym między innymi poinformowałbyś, że będą 3, 4 egzemplarze testowe i chętni zgłaszać się na PW lub jeśli nie tak to mógłbyś zwracać się bezpośrednio do ludzi których uważasz za kompetentnych do testowania Twojej maszyny. Proponuję Ci wszystko przemyśleć, zastosować się do decyzji niestety już sądu, wsadzić dumę w spodnie, przyjąć wszystkie żale na klatę. Myślę, że jeszcze wszystko da się opanować i naprawić. Uwierz mi ludzie nie chcą Cię skasować, daję rękę, że każdy przychylnie Cię potraktuje. Kluczem w tym wszystkim będzie Twoja osobista reakcja na zaistniałe w ostatnim czasie tematy - ...nie wypada mi tu pisać co powinieneś zrobić, czasami warto ;) Życzę powodzenia.

To tyle z mojej strony na tę chwilę.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 października 2018, 11:17 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Taka była moja propozycja i Andrzeja, że mimo wad przetestujemy i wszystko się poprawi. Niestety kolega uniósł się dumą, bo on błędów nie popełnia. Nie pierwszy i nie ostatni raz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 października 2018, 11:45 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ponieważ 95% wątku moim zdaniem jest do wyrzucenia z racji, że są to ciągłe powtórzenia i offtopy chciałbym lekko skonkludować.
Czytając, można się łatwo zorientować kim jest Taktyk oraz Pragus, jakie zależności między nimi występują i co z tego wynika.
Za żadne skarby nie mogę pojąć co tu robi Shelton, jaką odgrywa rolę i co ma ostatecznie na celu. Występuje jako "dobry człowiek"?
Wątpię. Zachowuje się jak rozwścieczony szerszeń i już mam szczerze dosyć jego brzęczenia.

LUDZIE, OGARNIJCIE SIE! Załatwcie swoje sprawy po męsku i nie róbcie z poważnego forum magla III kategorii, oraz nie wynoście waszych
smrodów na fora o zasięgu światowym (Geotech) bo to po prostu gówniarzeria.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]