Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 00:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 listopada 2005, 19:10 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

kvk jest jak najbardziej OK, tak jak napisał Maciej G, były z ukśnikami i bez, ten co masz jest jak najbardziej ORYGINALNY, a te EK 1 "L11" widziałem, ale łatwo poznać że to kopie

Kulig i full, Panowie, dajcie mi choć jeden argument że to kopia, bo jak na razie nie napisaliście nic oprócz tego ze jest w zbyt dobrym stanie !!!!!!
piszcie na pocztę prywatną - PROSZĘ !!!!!

POZDR
P.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 listopada 2005, 23:07 
Podpułkownik
Podpułkownik

Paweł no niestety ale czapka jest kopią polecam ten link z WAF odnośnie twojej czapki ja czym prędzej bym reklamował bo to jest nie fer ze strony sprzedajacego no chyba że on sie nie zna co tez tak może powiedzeć ??? :n :( :n

http://www.wehrmacht-awards.com/forums/ ... p?t=131351

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 listopada 2005, 23:32 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

wiadziałem ten wątek, załozył go Kol. Kuligow z własnaj inicjatywy i mojej prośby, nie znam zbyt dobrze angielski, ale co mozna stwierdzić na podstawie zdjęć, Fullriede miał ją w ręku i jednoznacznie nie powiedział że to kopia, i nikt nie potrafi wytłumaczyć dlaczego tak sądzi,( z tego co zrozumiałem to na forum WA to samo) jedynym tłumaczeniem jest jej dobry, a może wręcz BDB stan, to mnie nie przekonuje, więc zostawcie już ten temat skoro nie macie argumentów, dal mnie jest ona oryginalna i niech tak zostanie, mi to nie przeszkadza ze mam kopię za 400 euro, a co !!! mam gest !!!!! :) .....

temat skonczony

ps. a Fullriede wolał usunąć swoje uwagi (dobrze ze zaznaczył ze to były UWAGI) niz podac konkretne argumenty przeciw niej, których nie ma, bo miał tylko uwagi

(bez obrazy kolego, ale uciekłeś jak szczur z tonącego statku, a psy szczekają dalej - czy jak to określiłeś !!!!!)

Pozdrawiam
P.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 00:24 
Podpułkownik
Podpułkownik

Paweł ja podam od siebie takie argumenty iż czapka nie podoba mi ze względu na sukno które powinno być takie jak przynajmniej w mojej, szycia są nieco inne oraz ich kolor ciekawe co w UV by wyszło :que sam wyglad czapki jest jakiś dziwny chodzi mi o jej wysokość innych fotek nie widziałem z większymi szczegółami !!!

Na forum WAF wypowiedzał sie jeden z kolekcjonerów z 30 letnim starzem spec od m.in nakryć głowy jego opinie są podobno wiarygodne. Ja prawdę mówiac też nie chcialbym tej czapki nie mając 100 % pewności. Ale widze Pawle że źle odbierasz sugestie innych kolekcjonerów, ktorzy niestety ale mają racje ;) Pewnie teraz argumenty sie posypią ????

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 00:44 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

ejjjj Ariks, jak będziesz jechał kiedyś na mazury daj znać, wpadniesz do mnie i zobaczysz ją na żywo, wtedy pogadamy, OK ?? ZAPRASZAM !!!!

I nie dobieram źle żadnych sugestii, ale i Twój argument jest naprawdę powalający, czy jak czapa wyglada jak Twoja, tzn jest wyłechtana to jest oryginalna ??? a moja w pięknym stanie musi byc kopią, bo innego wyjścia nie ma (TAKIE ARGUMENTY SĄ WŁAŚNIE NA W/A), no coż, niech tak zostanie

poraz kolejny dziękuję za opienie, i PROSZĘ !!!!! NIE ZAŚMIECAJCIE MEGO WĄTKU !!!!!! to jest wątek na temat kolekcji a nie forum dyskusyjne, wysłuchałem waszych opini uważnie i wziąłem je sobie jak najbardziej do serca i bardzo DZIĘKUJĘ, ale też i mam swoje zdanie......

zobaczcie sobie lepiej oto ten EK 2 ---- ABSOLUNY RARYTAS ---- okrągła "3", zdjęcia przy swietle sztucznym ale coś tam zawsze widać, ciekawa faktura środka, chropowata- podobna do HISZPANA, nie wiem czy kólko oryginalne, ale czemu nie, skoro medal nietypowy to kólko może też ?????.........

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 00:58 
Weteran
Weteran

pawel - ja jestem z mazur, chetnie bym ja obejzal

i szczerze powiem, ze wisi m ito,c zy to kopia, czy oryg. :) to nie moj problem, gdyz nie ja jestem jej wlascicielem :)

ale jak juz powiedzialem, chetnie bym ja obejzal. zeby zdobyc doswiadczenie w zakresie kolekcjonowania niemieckiego umundurowania

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 02:11 
Specjalista
Specjalista

jesli Pawle uwazasz ze kilku kolekcjonerow ze skumulowanym ponad 100 letnim doswiadczeniem w wachaniu i macaniu gratow - to nie jest jakikolwiek argument - to kazdy z odzwiedzajacych mysle sam sobie dopowie koniec tej historii i moral z niej plynacy...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 11:06 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

a morał jest taki:
żaden z nich nie wąchał jej i nie macał, a jeden co to zrobił wycofał się ze wszystkiego, to wlaśnie daje dużo do myslenia,,,,,,

I prosiłem i prosze po raz kolejny, nie piszcie juz nic na ten temat, ponieważ jest już skończony, uwagi proszę kierować na poczte prywatną

ps Frozzer, śmiało wpadaj, skontaktuj sie na poczte, dam ci numer telefonu i sie dogadamy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 11:29 
Porucznik
Porucznik

pawel_oli napisał(a):
a morał jest taki:
żaden z nich nie wąchał jej i nie macał, a jeden co to zrobił wycofał się ze wszystkiego, to wlaśnie daje dużo do myslenia,,,,,,

I prosiłem i prosze po raz kolejny, nie piszcie juz nic na ten temat, ponieważ jest już skończony, uwagi proszę kierować na poczte prywatną

ps Frozzer, śmiało wpadaj, skontaktuj sie na poczte, dam ci numer telefonu i sie dogadamy

Miałem już nic nie pisać - ale "ten jeden wycofał się ze wszystkiego" bo dyskusja z Tobą nie ma sensu - o ile krytykuje się twoje rzeczy. Można tylko nawiązać życzliwy kontakt je chwaląc i podziwiając. To tak jak w szkole podstawowej. Jak jest inaczej - histeria, nerwy, złość....
"Jest oryginalna - bo jest od Winklera" - tak jak "tata powiedział, że jest, bo jest" tekst powalający na kolana naiwnością (piszę to więc na klęczkach :-)

Ta czapka mnie nie przekonuje i nie podoba mi się. Nie dlatego, że mnie na nią nie stać [przelewik na taką mogę zrobić w 2 minuty, bo a) jestem zalogowany u Winklera, b) mam tyle kasy, c) mam konto bankowe w Niemczech co ułatwia sprawę], tylko dlatego, że wygląda nie mintowo/oryginalnie tylko mintowo/nowo. I dlatego jej nie kupię. Zresztą tak jak większość innych - dlatego tyle czasu wiszą one u Winklera (od miesięcy). Śmiem twierdzić, że takie czapki w stanie, który nie budziłby żadnych wątpliwości, poszłyby w 2 tygodnie po tej cenie - nawet jeżeli byłoby ich 25 sztuk. A jeszcze sobię powiszą, zapewne długo. Z powodów wyłuszczonych przeze mnie w tym akapicie.

Moim celem nie jest zepsucie tobie zabawy z zazdrości, bo "ja takiej nie mam a ty masz" - bo jestem ponad to, a taką M43, która będzie oryginalna na bank zdobędę i tak prędzej czy później. Chodziło mi tylko o jakąś sensowną dyskusję w celu zdobycia jakiejś większej wiedzy. No ale fakt, to nie forum dyskusyjne (nie?) tylko ołtarz z niekwestionowanymi oryginałami :1 które trzeba podziwiać, bo jak nie, to się "zaśmieca wątek".
Pozdrawiam
i proszę bez odbioru
Marcin

Ostatnio edytowano środa, 30 listopada 2005, 12:11 przez fullriede, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 11:46 
Pułkownik
Pułkownik

Paweł może podeślij zdjęcia do innego antykwariusza typu H. Weitze (albo ktokolwiek inny poza W.) - wypowie się to będzie powiedzmy jasność.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 12:39 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

nie ma potrzeby, bo nordheid sprzedaje identyczny, wejdz na jjego stronke i zobacz, numer artukuł -20253, jest identyczny
pozdrawiam
P.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 13:50 
Specjalista
Specjalista

fullriede napisał(a):

Miałem już nic nie pisać - ale "ten jeden wycofał się ze wszystkiego" bo dyskusja z Tobą nie ma sensu - o ile krytykuje się twoje rzeczy. Można tylko nawiązać życzliwy kontakt je chwaląc i podziwiając. To tak jak w szkole podstawowej. Jak jest inaczej - histeria, nerwy, złość....
"Jest oryginalna - bo jest od Winklera" - tak jak "tata powiedział, że jest, bo jest" tekst powalający na kolana naiwnością (piszę to więc na klęczkach :-)

Ta czapka mnie nie przekonuje i nie podoba mi się. Nie dlatego, że mnie na nią nie stać [przelewik na taką mogę zrobić w 2 minuty, bo a) jestem zalogowany u Winklera, b) mam tyle kasy, c) mam konto bankowe w Niemczech co ułatwia sprawę], tylko dlatego, że wygląda nie mintowo/oryginalnie tylko mintowo/nowo. I dlatego jej nie kupię. Zresztą tak jak większość innych - dlatego tyle czasu wiszą one u Winklera (od miesięcy). Śmiem twierdzić, że takie czapki w stanie, który nie budziłby żadnych wątpliwości, poszłyby w 2 tygodnie po tej cenie - nawet jeżeli byłoby ich 25 sztuk. A jeszcze sobię powiszą, zapewne długo. Z powodów wyłuszczonych przeze mnie w tym akapicie.

Moim celem nie jest zepsucie tobie zabawy z zazdrości, bo "ja takiej nie mam a ty masz" - bo jestem ponad to, a taką M43, która będzie oryginalna na bank zdobędę i tak prędzej czy później. Chodziło mi tylko o jakąś sensowną dyskusję w celu zdobycia jakiejś większej wiedzy. No ale fakt, to nie forum dyskusyjne (nie?) tylko ołtarz z niekwestionowanymi oryginałami :1 które trzeba podziwiać, bo jak nie, to się "zaśmieca wątek".
Pozdrawiam
i proszę bez odbioru
Marcin

AMEN

co do podziwiania fantow - to krotko je tutaj mozna podziwiac.. bo zaraz laduja na allegro - to ja juz wole je tam podziwiac :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 14:34 
Podpułkownik
Podpułkownik

Pawle ''wpadać'' nie będe i zaśmiecać ci wątku skoro to nie forum dyskusyjne ???????? :zygi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 15:08 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

i jak dotąd nie dowiedzialem sie dlaczego to kopia, zakopię ja w ziemi i wyciągne za rok, zrobię fotki i wystawię na forum, wtedy to nie wyjdziecie z podziwu, hehehehe,
:jump JAKI PIĘĘĘĘĘKNY ORYGINAŁ,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 grudnia 2005, 19:08 
Podporucznik
Podporucznik

Witam,
pewnie znów spowoduje burzę w nocniku ale musze powiedzieć Ci Pawle,że ta Twoja czapka niestety jest kopią!! Na niemieckim forum, na którym wypowiada się masa ekspertów od mundurówki III Rzeszy, niedawno poruszany był temat tychże czapek od Kai'a Winklera. Wszystkie wyglądają tak samo, stempel z numerem "57" lub jednym i tym samym numerem RBNr. i wszystkie mają dokładnie takie same ślady zużycia. Kolekcjonerom niemieckim nie podabają sie właśnie ślady zużycia, materiał oraz ta sama numeracja stempli. Do wątku wtrąciłem również o Twoim przypadku, gdyż prezentowane czapki były właśnie od Winklera. Rada od wszystkich była tylko jedna - dzwonic do Winklera i żądać zwrotu pieniędzy lub rządania prawdziwego oryginału. Na takie kopie można się naciąć, gdyż na prawdę są dobrze zrobione i wyglądają na pierwszy rzut oka ślicznie. Ale Ty nie możesz stawac okoniem jeśli większośc osób uważa Twój zakup za kopię, uważam,że powinieneś wręcz podziękować chłopakom za pomoc i zapierniczać do telefonu i dzwonić do Kai'a w sprawie wymiany!!! Do tylko dobra rada. Twoja kolekcja generalnie rzecz biorąc jest na prawdę świetna ... tylko ta czapka ... Dla porównania dam zdjecia fotek, na które nabrało się kilku początkujących zbieraczy z Niemiec (wszystkie od teg samego producenta kopii).

Pozdrawiam
Monsun

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]