prostozsadu napisał(a):
"Wbij sobie do głowy, ze prawdziwy patriotyzm, to również szacunek dla instytucji Państwa Polskiego, dla osób pełniących najwyższe stanowiska w naszym kraju..."
Za poprzedniej komuny też byłeś takim patriotą?
:o To ciekawe, bo ja znam tylko jedna komunę- jak nazwano okres rządów w Polsce w latach 1944-89.
Ty znasz inne komuny?
Po drugie, pewnie nie doczytałeś, ale ja piszę o ludziach wybranych na najwyższe stanowiska w państwie w rezultacie wyborów w wolnej Polsce od 1990 roku.
Naród wybiera, wola ludu jest święta. Skoro tak, to ludzi wybranych przez naród do pełnienia najwyższych stanowisk należy szanować, a nie opluwać. Można w kraju demokratycznym z decyzjami Prezydenta, Premiera się nie zgadzać, można głośno krytykować, bo po to mamy wolność słowa, ale wolność słowa nie pozwala na obrzucaniu innych pomyjami.
Przeszukaj forum i znajdź jeden przykład kiedy Kaczyńskiego, Dudę wyzwałem od najgorszych, nie znajdziesz.
Zadając to pytanie zaświadczasz, że nie wiesz co oznacza słowo patriota jak zresztą większość wrzeszczących o Ojczyźnie i patriotyzmie.
Patriotyzm, to miłość do kraju w którym się urodziłem i mieszkam, szacunek i pomoc dla sąsiadów, uczciwa praca, dbałość o język polski, zachowanie polskich tradycji i obyczajów, troska o kulturę, Wychowanie dzieci na dobrych Polaków. Pamięć o historii, chwała bohaterom, którzy za Polskę zginęli bez względu na barwy polityczne. Dbanie o środowisko i wiele innych cech składających się na pojęcie patriotyzmu. Takim patriotą staram się być i tobie polecam.