Teraz jest sobota, 28 czerwca 2025, 22:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 100  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chcą cenzurować i zmieniać naszą historię.
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 07:33 
Specjalista
Specjalista

nomennescio napisał(a):
Cytuj:
I po co te złośliwości? Rozumiem, że zabolało, że gość pokazał klasę, której tobie brakuje.

zaraz, sam napisales:
Cytuj:
o Konfederacji mam raczej marne zdanie

Zrozum wreszcie, że każdy ma prawo do oceny. Ja mam marne zdanie o Konfederacji, fundamentalnie nie zgadzam się z PiS- em. Ktoś inny ma marne zdanie o KO, fundamentalnie nie zgadza się z Lewicą. Ktoś uważa, że Tusk źle rządzi, ja uważam, że Kaczyński źle rządził i to jest OK. Każdy ma prawo do subiektywnej oceny. Natomiast chamskie, prostackie, świadczące o braku kultury jest oblewanie innych ludzi pomyjami, wyzwiskami typu złodziej, gauleiter, agent, kaczor, ruska onuca itp. To jest mowa nienawiści. Nienawiść zamyka drogą do jakiegokolwiek porozumienia.
Dlatego właśnie gest Mentzena doceniam. Tak powinno być, że mamy różne poglądy, ale jesteśmy ludźmi, Polakami i powinniśmy ze sobą rozmawiać, wypić piwo, a nie wściekle na siebie ujadać.
Od lat do rady miasta głosuję na kandydata PiS-u, rozmawiamy, podajemy sobie ręce. Raz on pomoże w jakiej sprawie dla osiedla, raz ja mu w czymś pomogę. Niedawno razem walczyliśmy o ekrany przy drodze. Nie ma powodu żebym z nim piwa nie wypił. Tak powinno być. Rozmowa buduje, a nienawiść rujnuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 12:06 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

zdzicho napisał(a):
sharpe napisał(a):
zdzicho napisał(a):
Ty nawet nie potrafisz poprawnie napisać nazwiska jednego z kandydatów.
[...] ale nie oblewałem ich pomyjami, nie przekręcałem nazwisk, nie pomawiałem o paskudne rzeczy.

zaraz zaraz, a to nie ty nagminnie piszesz maciarewicz? :lol:

Sprawdziłem w forumowej wyszukiwarce, tutaj;
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=Maciarewicz&author=zdzicho
Ani razu nie napisałem w tekście tego nazwiska z malej litery, a wspomniałem o tym człowieku 17 razy. Tylko 1 raz zapisując zdjęcie wpisałem z małej litery nazwisko jako nazwę pliku. male literki i mogłem nie zauważyć.
Tak więc sharpe jesteś kłamczuch
I teraz pytanie, stać Cię na napisanie przepraszam?

ty chlopie jestes normalny? tu nie chodzi o wielka litere, tylko przekrecanie nazwiska - to jest macierewicz a nie maciarewicz. teraz mozesz przeprosic, czekam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 12:28 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Zaczyna się, helmuty zaś podnoszą łby, pewnie chcą IV Rzeszy :666 :n :n :n :n

Kanclerz Niemiec zagroził Węgrom i Słowacji odebraniem funduszy unijnych: ....https://is.gd/NYrLDc
Cytuj:
Kanclerz Niemiec Friedrich Merz powiedział, że jeśli obecne nastawienie Słowacji i Węgier się nie zmieni, to UE nie uniknie z nimi konfliktu. - Nie możemy pozwolić, by decyzje całej UE zależały od jakiejś małej mniejszości - oświadczył i zagroził pozbawieniem Słowacji funduszy unijnych, jeśli nadal nie będzie ona prowadzić polityki zgodnej z polityką UE.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 13:55 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

"Wbij sobie do głowy, ze prawdziwy patriotyzm, to również szacunek dla instytucji Państwa Polskiego, dla osób pełniących najwyższe stanowiska w naszym kraju..."

Za poprzedniej komuny też byłeś takim patriotą?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 15:47 
Kapitan
Kapitan

Z tym patriotyzmem do kraju zgodzę się w pełni tylko co robić z tymi co na własny kraj do obcych instytucji donoszą?

Węgrom za obecne łamanie prawa należą się sankcje, oni po prostu przez pomyłkę odłączyli się od RWPG i poszli w kierunku zachodniej cywilizacji.
56 rok był dla nich wielką pomyłką.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 17:36 
Specjalista
Specjalista

sharpe
Po kolei.
Jeden mądrala o specjalnie przekreca nazwisko kandydata na "czjkosky", więc mu zwracam uwagę.
Ty sie wcinasz, ze nie jestem lepszy co piszę "maciarewicz".
Zrozumiałem, że mi insynuujesz pisanie nazwiska z małej litery. Sprawdziłem i okazalo sie, ze zawsze piszę z dużej.
Stąd napisałem, że kłamiesz. Ty teraz wyjaśniasz, że nie chodzilo o małą literę, a o to ze nazwisko brzmi Macierewicz, a nie Maciarewicz jak dotad pisałem. Tu mnie zaskoczyłeś, bo byłem przekonany, że piszę poprawnie :oops: Odtąd będę pisał tak jak należy. Niezrozumielismy się, ale oczywiscie za kłamczucha przepraszam.
Najśmieszniejsze jest to, że mi zwracasz uwage na nieprawidłową pisownię i slusznie, a sam piszesz nazwisko z małej litery. Nadto przekręcenie jednej litery z niewiedzy, a specjalne przekręcenie nazwiska, to chyba jest różnica?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 18:28 
Specjalista
Specjalista

prostozsadu napisał(a):
"Wbij sobie do głowy, ze prawdziwy patriotyzm, to również szacunek dla instytucji Państwa Polskiego, dla osób pełniących najwyższe stanowiska w naszym kraju..."

:o To ciekawe, bo ja znam tylko jedna komunę- jak nazwano okres rządów w Polsce w latach 1944-89.
Ty znasz inne komuny?
Po drugie, pewnie nie doczytałeś, ale ja piszę o ludziach wybranych na najwyższe stanowiska w państwie w rezultacie wyborów w wolnej Polsce od 1990 roku.
Naród wybiera, wola ludu jest święta. Skoro tak, to ludzi wybranych przez naród do pełnienia najwyższych stanowisk należy szanować, a nie opluwać. Można w kraju demokratycznym z decyzjami Prezydenta, Premiera się nie zgadzać, można głośno krytykować, bo po to mamy wolność słowa, ale wolność słowa nie pozwala na obrzucaniu innych pomyjami.
Przeszukaj forum i znajdź jeden przykład kiedy Kaczyńskiego, Dudę wyzwałem od najgorszych, nie znajdziesz.
Zadając to pytanie zaświadczasz, że nie wiesz co oznacza słowo patriota jak zresztą większość wrzeszczących o Ojczyźnie i patriotyzmie.
Patriotyzm, to miłość do kraju w którym się urodziłem i mieszkam, szacunek i pomoc dla sąsiadów, uczciwa praca, dbałość o język polski, zachowanie polskich tradycji i obyczajów, troska o kulturę, Wychowanie dzieci na dobrych Polaków. Pamięć o historii, chwała bohaterom, którzy za Polskę zginęli bez względu na barwy polityczne. Dbanie o środowisko i wiele innych cech składających się na pojęcie patriotyzmu. Takim patriotą staram się być i tobie polecam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 19:06 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

zdzicho napisał(a):
sharpe
Po kolei.
Jeden mądrala o specjalnie przekreca nazwisko kandydata na "czjkosky", więc mu zwracam uwagę.
Ty sie wcinasz, ze nie jestem lepszy co piszę "maciarewicz".
Zrozumiałem, że mi insynuujesz pisanie nazwiska z małej litery. Sprawdziłem i okazalo sie, ze zawsze piszę z dużej.
Stąd napisałem, że kłamiesz. Ty teraz wyjaśniasz, że nie chodzilo o małą literę, a o to ze nazwisko brzmi Macierewicz, a nie Maciarewicz jak dotad pisałem. Tu mnie zaskoczyłeś, bo byłem przekonany, że piszę poprawnie :oops: Odtąd będę pisał tak jak należy. Niezrozumielismy się, ale oczywiscie za kłamczucha przepraszam.
Najśmieszniejsze jest to, że mi zwracasz uwage na nieprawidłową pisownię i slusznie, a sam piszesz nazwisko z małej litery. Nadto przekręcenie jednej litery z niewiedzy, a specjalne przekręcenie nazwiska, to chyba jest różnica?

sorry, ale ciezko uwierzyc, zebys nie znal poprawnego nazwiska antoniego macierewicza - bardziej wyglada na specjalne dzialania, bo wiecie, maciora hehehe :roll:

gdy pisze posty z komputera to bez wielkich liter, polskich znakow diaktrytycznych bo tak mi wygodnie, tyle.

piszesz na oglnodostepnym forum, wiec sie nie wcinam, po prostu nie lubie hipokryzji, a tak to wygladalo, gdy twierdzisz ze nie przekrecasz nazwisk etc, a w oczywisty sposob to robisz.

zdzicho napisał(a):
Niezrozumielismy się, ale oczywiscie za kłamczucha przepraszam.

:za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 19:43 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Natomiast chamskie, prostackie, świadczące o braku kultury jest oblewanie innych ludzi pomyjami, wyzwiskami typu złodziej, gauleiter, agent, kaczor, ruska onuca itp. To jest mowa nienawiści.

Gdzie to wyczytales w moim poscie, pod ktorym taki komentarz zamiesciles? Zeby bylo jasne, twoja opinia o mnie nic dla mnie nie znaczy a wrecz im gorsza tym lepiej, bo kazdego zaangazowanego w przemysl pogardy partyjnej ktory to obserwowalem w przestrzeni publicznej od poczatku rzadow PiS az do ostatnich wyborow parlamentarnych uwazam za dzikusa intelektualno - spolecznego (i bez znaczenia sa tutaj tytulu i dyplomy) a ty na tym forum w tym zdziczeniu celujesz (pomimo, ze nie uzywasz slow obrazliwyich, piszesz nazwiska duza litera i takie tam blablabla)
Jestes najbardziej aktywnym z tutejszych "pisozercow" a ta nazwa nie pojawila sie przypadkowo i bez przyczyny. Wystarczy przesledzic twoje komentarze okraszone politycznymi wstawkami oderwanymi od tematu aby uznac cie conajmniej za stalkera politycznego. Wielokrotnie i nagminie pomimo zwracania uwagi rownales wyborcow PiS z politykami obciazajac wyborcow za domniemane jak dotychczas wykroczenia politykow.
Mozesz sie stroic w liturgiczne szaty ja biore pod uwage przeslanie a nie maniery...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 21:10 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Jeden pisożerca już odpuścił, pewnie teraz odgania się od terroryzujących Warszawę gruzińskich, czeczeńskich i ukraińskich gangów. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 23:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

zdzicho napisał(a):
prostozsadu napisał(a):

:o To ciekawe, bo ja znam tylko jedna komunę- jak nazwano okres rządów w Polsce w latach 1944-89.
Ty znasz inne komuny?
Po drugie, pewnie nie doczytałeś, ale ja piszę o ludziach wybranych na najwyższe stanowiska w państwie w rezultacie wyborów w wolnej Polsce od 1990 roku.
Naród wybiera, wola ludu jest święta. Skoro tak, to ludzi wybranych przez naród do pełnienia najwyższych stanowisk należy szanować, a nie opluwać. Można w kraju demokratycznym z decyzjami Prezydenta, Premiera się nie zgadzać, można głośno krytykować, bo po to mamy wolność słowa, ale wolność słowa nie pozwala na obrzucaniu innych pomyjami.
Przeszukaj forum i znajdź jeden przykład kiedy Kaczyńskiego, Dudę wyzwałem od najgorszych, nie znajdziesz.
Zadając to pytanie zaświadczasz, że nie wiesz co oznacza słowo patriota jak zresztą większość wrzeszczących o Ojczyźnie i patriotyzmie.
Patriotyzm, to miłość do kraju w którym się urodziłem i mieszkam, szacunek i pomoc dla sąsiadów, uczciwa praca, dbałość o język polski, zachowanie polskich tradycji i obyczajów, troska o kulturę, Wychowanie dzieci na dobrych Polaków. Pamięć o historii, chwała bohaterom, którzy za Polskę zginęli bez względu na barwy polityczne. Dbanie o środowisko i wiele innych cech składających się na pojęcie patriotyzmu. Takim patriotą staram się być i tobie polecam.

To nie jest odpowiedź na moje pytanie.
Pytałem tylko czy za poprzedniej komuny również byłeś takim patriotą.
Odpowiedzi nie oczekuję, tak tylko zapytałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2025, 06:02 
Generał Broni
Generał Broni

zdzicho napisał :
,,Po drugie, pewnie nie doczytałeś, ale ja piszę o ludziach wybranych na najwyższe stanowiska w państwie w rezultacie wyborów w wolnej Polsce od 1990 roku.
Naród wybiera, wola ludu jest święta. Skoro tak, to ludzi wybranych przez naród do pełnienia najwyższych stanowisk należy szanować, a nie opluwać. Można w kraju demokratycznym z decyzjami Prezydenta, Premiera się nie zgadzać, można głośno krytykować, bo po to mamy wolność słowa, ale wolność słowa nie pozwala na obrzucaniu innych pomyjami."
Te wolne wybory od 1990 roku to jednak trochę przesada.Niżej fragment dotyczący jednych z tych wyborów , kiedy człowiek z zewnątrz mógł pokonać TW ,,Bolka" , jakoś widzę podobieństwo z obecnymi. Pewnie prawdę o obecnych poznamy za kilkadziesiąt lat.

W trakcie kampanii wyborczej UOP i Krzysztof Kozłowski (ówczesny minister spraw wewnętrznych w rządzie Mazowieckiego) oskarżyli go o to, że ma związek z Libią (krajem wiązanym wówczas z terroryzmem) oraz z Kolumbią (gdzie silne były wpływy handlarzy narkotyków) – oskarżenia okazały się fałszywe[4][5]. Tuż przed końcem kampanii wyborczej Telewizja Polska podała, że stosuje on przemoc wobec żony – po wyborach telewizja przegrała prawomocnie proces o pomówienie. „Gazeta Wyborcza” opublikowała opinię psychologa Andrzeja Samsona, że Stanisław Tymiński jest chory psychicznie[6]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2025, 08:21 
Specjalista
Specjalista

sharpe
Mi też ciężko uwierzyć, że przez lata źle pisałem nazwisko tego gościa. Nie ma tu żadnej hipokryzji. Nie odnoszę się w ten sposób do ludzi, nawet do tych, których nie szanuję. Określenie "maciora' do tego człowieka jest bez sensu, bo to facet, a maciora, to płeć żeńska. Prostaków posługujących się takim językiem nie brakuje po obu stronach barykady. Nie podoba mi się to, ale co ja mogę za wyjątkiem krytyki?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2025, 08:29 
Specjalista
Specjalista

prostozsadu
A ja się grzecznie zapytałem o jaką komunę ci chodzi, bo znam tylko jedną, a ty piszesz o jakiejś poprzedniej.
Gdybyś np. zapytał, czy za komuny byłem patriotą, to bym odpowiedział.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2025, 08:59 
Specjalista
Specjalista

nomennescio
Jako obywatel mam prawo do krytyki i ty też masz takie prawo.
Różnica między nami polega na tym, że ja krytykują działania poprzedniej, pisowskiej władzy. Ty też masz pełne prawo do krytyki działań obecnej władzy, a pomyjami oblewasz ludzi tej władzy i tych, którzy PIS krytykują. To co w moim podpisie, to przecież twoja i tobie podobnym " zasługa".
Wam pisowcom lekko przechodzą prze usta wyzwiska, wszystkich nazywacie agentami. Czy jest coś bardziej paskudnego niż nazwanie rodaka obcym agentem? Dla was. to jak splunąć. Wyzwiska uniemożliwiają jakiekolwiek rozmowy, porozumienie.
Przemysł pogardy, to sprawka PiSu. To Kaczyński stojąc razem z komuszym prokuratorem Piotrowiczem, z komuszym sędzią Kryże i komuszym agentem Kujdą wrzeszczał na wiecu, ze on stoi tam gdzie Solidarność, a Bujak, Frasyniuk, Lis, Niesiołowski, którzy spędzili lata w komuszych więzieniach, byli internowani, stoją tam gdzie ZOMO. To pisowska TV przez 8 lat, każdego dnia robiła z Tuska złodzieja, agenta, obwiniała Tuska za własne niedołęstwo i pokazywała go jak diabła.
Załącznik:
Tusk.jpg

Możesz stawać na uszach, ale pisowskiego przemysłu pogardy nie przesłonisz. Ludzie pamiętają. Teraz pis zbiera owoce tego co zasiał. Teraz piszesz o przemyśle pogardy, ale przez poprzednie lata ci nie przeszkadzało?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 100  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]