Teraz jest sobota, 28 czerwca 2025, 15:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 100  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chcą cenzurować i zmieniać naszą historię.
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 20:27 
Generał Broni
Generał Broni

zdzicho napisał(a):
My na zachodzie Polski nie boimy się imigrantów, bo sami jesteśmy dziećmi imigrantów. Nasi rodzice i dziadkowie przyjechali tutaj z syberyjskich łagrów i niemieckich obozów koncentracyjnych, uciekali przed Ukraińcami, wracali z belgijskich i francuskich kopalń. opuszczali ukochane Wilno i Lwów.

Twoi rodzice i dziadkowie w grobach się przewracają kiedy porównujesz ich do subsaharyjskich gwałcicieli z nożami w zębach, którzy srają na ulicach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 20:28 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Wy żyjecie przeszłością, wierzycie w cuda. My żyjemy przyszłością i wierzymy w pracę.

i wszyscy jestescie zwolennikami otwartych granic, ktore przekraczacie tylko latajac na wakacje.
Niektorzy z tych zwolennikow swiata bez granic wlasnej dzielnicy nie opuszcza a jak wejdzie idea "miast pietnastominutowych" to moze i ulicy nie opuszcza juz.

Reszty nie skomentuje bo to zwykle szczucie.. Jak mozna obrazac ludzi za to, ze urodzili sie na wsie w jakims zadupkowiu a jednak w Ojczyznie.. Czy ktos sie nabija z Urodzonych za Uralem, na Syberii?

Zal..
Jest tak, ze o demokracji kazdy pieknie mowi ale przelknac jej owocu juz zwyczajnie wielu nie jest w stanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 20:43 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
:roll: Tusk i jego żenująca, prostacka małostkowość, nawet nie potrafi pogratulować Nawrockiemu wygranej: :lol: :666 :n :n
Cytuj:
Jakkolwiek nie ocenialibyśmy zwycięskiego kandydata, wypada uznać jego wybór I POGRATULOWAĆ JEGO WYBORCOM

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 20:50 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Do jesieni.
A może tylko do żniw.
Już biorą się za krawaty, to nie potrwa długo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 20:51 
Moderator
Moderator

Dziwisz sie rudemu, przeciez on sie szybciej udławi niz pogratuluje :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 21:10 
Specjalista
Specjalista

Cytuj:
Argo tylko ze teraz tymi swoimi pretensjami mozesz sie zwyczajnie podetrzec

Jakimi pretensjami? :o Stwierdziłem fakt. Ja nie mam żadnych pretensji, bo jak wiele razy pisałem wola ludu jest święta.
Wyraźnie napisałem, że skoro wygraliście, to;
Cytuj:
Teraz wy pokażcie co potraficie. Wywalcie z kraju wszystkich tęczowych, zmuście kobiety do rodzenia, wyjdźcie z UE i zbudujcie bogata Polskę. Powodzenia!

No i nie wiem jak u was, ale my używamy papieru toaletowego, to tak na temat jakości dyskusji
Cytuj:
nomennescio: Elity raz jeszcze dostaly sygnal, ze nie lataja po tej samej orbicie co zwykli ludzie. Nie maja z nimi nic wspolnego poza tym, ze ci ostatni na nich placa.

Czyli mamy 10 mln "elit" i 10 mln " zwykłych" ludzi. Ciekawe spostrzeżenie.
Cytuj:
bjar_1: Twoi rodzice i dziadkowie w grobach się przewracają kiedy porównujesz ich do subsaharyjskich gwałcicieli z nożami w zębach, którzy srają na ulicach.

Niemożliwe, bo w mojej rodzinie stosujemy kremacje. Przestań oglądać horrory i poczytaj polskie kroniki policyjne ilu Polaków biega z maczetami i nożami. Dziadek mi opowiadał, że w latach 20 i 30 we Francji rodowici Francuzi nazywali Polaków "pole sale" / brudny Polak/ i on mnie nauczył, że w każdym trzeba widzieć człowieka.Ale rozumiem, że się w tej sprawie nie dogadamy, bo ty każdego obcokrajowca widzisz z nożem gotowego do gwałtu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 21:14 
Specjalista
Specjalista

Argo napisał(a):

Ty natomiast z pewnością byś pogratulował Trzaskowskiemu. Już to widzę :hahaha

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 21:22 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Mało pisze ale skomlenie mapkami typów takich jak Zdzicho, i 2 godzinne poniżenie tęczowego. No bezcenne. I jako nie pisior, raczej ludowiec(ale nie dzisiejszy psl bo jak Witos na nich patrzy to się w grobie przewraca) widzę jednak światełko w tunelu. W 1920 do walki z bolszeikami szedł naród. Tak teraz z tęczowym bolszewizmem tą runde wygrał naród

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 21:38 
Moderator
Moderator

zdzicho napisał(a):
Argo napisał(a):

Ty natomiast z pewnością byś pogratulował Trzaskowskiemu. Już to widzę :hahaha

mam ten komfort ze nie musze bo nie jestem premierem, ale skoro rudy i jego banda strasznie wciskali wszystkim dookoła głodne kawałki o potrzebie pojednania to teraz maja niepowtarzalna okazje wprowadzic to w zycie :lol:
Cytuj:
Dziadek mi opowiadał, że w latach 20 i 30 we Francji rodowici Francuzi nazywali Polaków "pole sale" / brudny Polak/ i on mnie nauczył, że w każdym trzeba widzieć człowieka.Ale rozumiem, że się w tej sprawie nie dogadamy, bo ty każdego obcokrajowca widzisz z nożem gotowego do gwałtu.

Tobie dziadek opowiadal o Francji a ja tych agresywnych islamow w metrze paryskim widzialem na zywo, tym sie roznimy, ty powtarzasz jakies legendy ludowe z przed stu lat które ludziom dzis zwisaja zwiedłym kalafiorem, bo wyobraż sobie ze nawet "rezerwat" jezdzi za granice i ma okazje zobaczyc co sie tam odpierdziela, ...we Francji bywam turystycznie od lat 90-tych i widze degrengoladę jaka sobie oni zafundowali sciagajac do siebie pol Afryki i cala Algierie ...oni popełnili cholerny bład, mu nie musimy tego powtarzac u siebie, bo widzimy czym sie to konczy - kiedys Bejrut Paryzem Bliskiego Wschodu, dzis Paryz Bejrutem bliskiego zachodu :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 21:53 
Pułkownik
Pułkownik

wszystko od zawsze zalatwial Narod bo "Panstwo" to Dom i Rodzina Narodu.

zdzicho

Cytuj:
Czyli mamy 10 mln "elit" i 10 mln " zwykłych" ludzi. Ciekawe spostrzeżenie.

skad ten wniosek?
wtracajac tu elity mialem na mysli te obecne kwiki, te odbieranie praw do myslenia i decydowania innym a nawet w najsmielszych snach nie pomyslalem, ze na Trzaskowskiego glosowaly tylko elity.

Dla przypomnienia, oficjalnie wszystko zaczelo sie tak:

"Karol Nawrocki "jest postacią wyjątkową, wybijającą się z innych.
Niezwykły zmysł organizacyjny, energia, połączenie niezwykłej troski o pamięć dla wiary i tradycji polskiej dla ich bohaterów. [...] Nie mam najmniejszych wątpliwości, że człowiek z Gdańska potrafi połączyć Polskę ludzi młodych"

a nieoficjalnie Kaczor z Butaprenem, Jojem i kilkoma innymi zakonnikami kupili kilka kapeluszy, w ktorych szukali az w koncu go wyciagneli ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 22:12 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kij w szprychy lewactwa.
I to nie tylko w skali krajowej rozpatrywany.
To mały kijek w szprychach lewactwa jewropejskiego.
To bardzo ważne bo przybliża nieuchronny koniec tego nowotworu.
Oby tak dalej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 22:40 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Skoro od normalnych ludzi do przekroczenia granicy wymaga sie paszportu, wizy i innych dokumentow to jakim prawem najezdzcow ktorzy wdzieraja sie poza przejscaiami granicznymi wpuszcza sie do kraju. Kazdego kto nielegalnie przekroczyl granice deportowac bez zadnego przyjmowania wnioskow azylowych. To nie sa zadni migranci, to jest inwazja to sa agresorzy.
Gdyby od poczatku konsekwentnie deportowano kazdego kto nielegalnie przekroczyl granice juz dawno problemu by nie bylo - rozeszlo by sie w krajach pochodzenia najezdzcow, ze nie warto placic za przemyt bo i tak za miesiac jest sie spowrotem.
A wpuszczanie najezdzow to robienie interesu mafiom przemycajacym najezdzcow.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 22:50 
Specjalista
Specjalista

nomennescio napisał(a):
wszystko od zawsze zalatwial Narod bo "Panstwo" to Dom i Rodzina Narodu.

:brawo :brawo, a dodam jeszcze, to co pisze od dawna, że wola ludu jest święta.
Tak mnie tylko ciekawi, czy też byś tak napisał gdyby to Trzaskowski wygrał, ale OK.
W rodzinie ludzie mają różne poglądy, różne sposoby na życie. Skoro tak, to dlaczego mi tego odmawiasz i mnie oblewasz pomyjami- patrz podpis? Dlaczego premiera polskiego rządu nazywacie tak jak nazywacie? Proponuję, aby każdy zaczął od siebie.
Cytuj:
skad ten wniosek

Z twojego pisania.
Cytuj:
wtracajac tu elity mialem na mysli te obecne kwiki,

Masz taką przypadłość, że kwiki dostrzegasz tylko u drugiej strony. Zerknij na pisowskie kwiki
Ty to napisałeś;
Cytuj:
nieoficjalnie Kaczor z Butaprenem, Jojem i kilkoma innymi zakonnikami kupili kilka kapeluszy, w ktorych szukali az w koncu go wyciagneli ;)

a inni dodają, że gotowi byli głosować na świnkę morską, byle nie na Trzaskowskiego. I się dziwisz, że część społeczeństwa nie może się nadziwić, kto został ojcem narodu?
To tak jakby ciężko chory powiedział, że woli aby go operował kowal byle nie chirurg niemiecki albo arabski.
Naprawdę wśród tych 10,6 mln ludzi nie było nikogo godniejszego tego urzędu, o nieposzlakowanej opinii?
Gdzie prestiż stanowiska, godność państwa? Świnka morska ma uosabiać Majestat Rzeczpospolitej. Po takich tekstach jak szanować prezydenta? Ja jestem państwowcem i przez kadencje nie nazwę go inaczej niż Nawrocki, ale za wielu nie ręczę, bo dajecie przykład wyzywając premiera. Ale OK wasz wybór i wasza odpowiedzialność

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 23:07 
Specjalista
Specjalista

Argo napisał(a):
mam ten komfort ze nie musze bo nie jestem premierem, ale skoro rudy i jego banda

A premier musi? Ty z wyzwiskami to kwintesencja pojednania :n

Cytuj:
ludziom dzis zwisaja zwiedłym kalafiorem,

Tobie tak, ale ludziom, których to dotyczyło nie.
Cytuj:
bo wyobraż sobie ze nawet "rezerwat" jezdzi za granice ...we Francji bywam turystycznie od lat 90-tych

Bardzo dobrze. Wyjeżdżajcie jak najczęściej. Ja też tam jestem od lat 90-tych turystycznie, rodzinnie. Francja, to nie tylko duże miasta. Odwiedzaj prowincję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 23:17 
Generał Broni
Generał Broni

zdzicho napisał(a):
inni dodają, że gotowi byli głosować na świnkę morską, byle nie na Trzaskowskiego

Kto i gdzie tak napisał?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 100  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]