Cytuj:
Ja wiem franuś, że ty masz fobię antyniemiecką wynikająca z braku wiedzy historycznej i nie zamierzam z tobą dyskutować
Pamiętaj jednak, ze nie ma kraju na świecie, który czynił wyłącznie dobro. Historia nie jest czarno - biała. W historii Polski mamy takich Niemców jak Hitler i takich jak Georg Buchelt dobrodziej Zielonej Góry, takich jak Bismarck i takich jak Wit Stwosz - twórca ołtarza mariackiego z którego jesteśmy dumni. Podobnie z Rosją gdzie z jednej strony tacy ludzie jak Stalin, a z drugiej rosyjski gen. Sokrat Starynkiewicz, który pod koniec XIX zbudował pierwszą w Warszawie kanalizację miasta i jednocześnie jedną z najnowocześniejszych w Europie. Na historię stosunków miedzy państwami należy patrzeć całościowo, a nie wybiórczo pod kątem aktualnych celów propagandy. W przeciwnym wypadku dochodzi do absurdów typu; niemieckie wiatraki są złe, ale tysiące używanych mercedesów, BMW, volkswagenów, którymi jeżdżą tysiące "prawdziwych' Polaków, to dobre i to łącznie z prezydentem, który właśnie wybrał sobie nową limuzynę BMW z serii 7 Protection
Co te brednie relatywizmu historyczno-moralnego maja wspolnego z tekstem z wyborczej ja sie pytam po raz kolejny na tym forum? Poza internacjonalistycznym przeslaniem blakajacym sie prawie w kazdej twojej wypowiedzi tego typu (wyziera smutny brak poczucia tozsamosci) nijak nie dotknales tematu sygnalizowanego w wyborczej.
Napiszwyraznie skoro tak uwazasz, ze powinnismy byuc wdzieczni Niemcom i Rosji za wojny i rozbiory bo jako Polska zyskalismy na nich. A nie smiec na forum.