Teraz jest piątek, 3 lipca 2026, 04:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 lutego 2006, 01:20 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Slawekdoman, ja podświetlenia używam zaraz po zmroku, albo przed świtem, gdy łażę blisko jakichś zabudowań. W tej chwili używam nakładki z takiej czerwonej folii (od jakiegoś tam eskk- wysyłkowe bzdety), ale gdyby nie to, że już na jedynce mój wyświetlacz świeci jak żarówa, to nie musiałbym nic kombinować- przecież nie będę czekał, aż mi się wyświetlacz wypali. Mój wykrywacz odeślę do naprawy, obiecano mi go naprawić w firmie, w której go kupiłem. Będzie to już druga naprawa gwarancyjna i myślę, że mam prawo o tym pisać. Teraz u nas nawaliło dużo śniegu, to może znajdę chwilę czasu, aby go wysłać. Oczywiście poinformuję, jak sprawa się zakończyła. Mam nadzieję, że będzie to koniec tematu. :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 lutego 2006, 01:40 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ralf,

Po raz kolejny manipulujesz. :bat

Do tej pory nie było żadnej naprawy. Dostałeś nowy wykrywacz.

Teraz też nie będzie. Będzie przeróbka, o ile będzie w ogóle możliwa. Z reszą ja będę rekomedował odmowę przyjęcia reklamacji. Ale decyzja nie należy do mnie.

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 lutego 2006, 02:00 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Sory Proscan, ale nie jesteś stroną- nie od Ciebie kupiłem sprzęt. Odnoszę się do Ciebie grzecznie, oczekuję tego wzamian i wcale nie mam zamiaru się z tobą kłócić, ani w jakikolwiek sposób Ci dokazywać. Ten post też nie był adresowany do Ciebie, a że wdałeś się w dyskusję to jest twoja sprawa. I nie dostałem nowego wykrywacza, tylko wymieniono mi płytkę wewnątrz, ale to dla mnie bez różnicy. A, że rekomendować będziesz odmowę przyjęcia reklamacji, to co ja Ci mogę napisać? Że jestem zły? Smutny? Pewne kwestie na szczęście reguluje prawo i tyle. I myślę, że pora zakończyć tą dyskusję, bo zaczyna zbaczać na złe tory.
Pozdrawiam wszystkich.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 lutego 2006, 02:40 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Rzeczywiście wygląda na to, że wątek uległ wyczerpaniu, ale ponieważ założył go SID niech więc on zdecyduje czy warto już go zamknąć..

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 lutego 2006, 18:29 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam,

ralf08 napisał(a):
I nie dostałem nowego wykrywacza, tylko wymieniono mi płytkę wewnątrz, ale to dla mnie bez różnicy.

Został do Ciebie wysłany White's XLT o numerze seryjnym A93157. Jak się okazało podświetlenie ekranu nie działało w nim za każdym razem, w związku z czym, wykrywacz został wymieniony na drugi - numer seryjny A89522. Podświetlenie w tym wykrywaczu działa tak samo jak w innych XLT i jak pisano powyżej, nie jest to uszkodzenie. Padła propozycja przeróbki wykrywacza, a nie naprawy, w celu przystosowania wyświetlacza do Twoich potrzeb.Odeślij proszę wykrywacz w celu dokonania tej przeróbki, wydaje się, że pogoda temu sprzyja.

Pozdrawiam,

Grzechutor

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 lutego 2006, 20:09 
Specjalista
Specjalista

Wątek można zamknąć jeśli chodzi o mnie. Nie zakładałem go z intencją akurat dyskusji o wyświetlaczu w XLT i proponował bym umieszczanie w nim wszystkich innych problemów z wykrywaczami… aczkolwiek nie darze tego wątku nadmiernym sentymentem i jeżeli dyskusja ma toczyć się w tym samym kierunku co obecnie to rzeczywiście może lepiej zakończyć ja szybciej niż później.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 lutego 2006, 21:12 

Witam!

Myślę, że w sprawie wyświetlacza zostało na razie wszystko powiedziane. Kto jakie ma stanowisko, każdy widzi i kolejne wymiany zdań proszę kierować na priva. Oczywiście do tematu można powrócić gdyby pojawiły się jakieś nowe informacje.

Wątku na razie nie zamykam, licząc na nowe i ciekawe posty :1

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 08:43 
Kapral
Kapral

Co prawda temat jest już bardzo długi ale dołożę jeszcze coś od siebie. Mam XLT od tygodnia i z podświetleniem jest rzeczywiście tak, że u mnie widać różnicę w poziomach oświetlenia jedynie między 2 a 3 potem nie zmienia się już nic - pomińmy to milczeniem, ale znalazłem jeszcze jedną ciekawostkę.
W instrukcji w dziale "Montaż wykrywacza" w punkcie 6 napisano:
"Chwyć wykrywacz za rączkę umieszczając jednocześnie ramię w podłokietniku i przemiataj sondą nad podłogą. Jeżeli wykrywacz nie leży wygodnie, przestaw podłokietnik, odkręcając mocująca go nakrętkę i przesuwając uchwyt w jedną z możliwych do ustawienia pozycji." - podjąłem próbę i bardzo się zdziwiłem. W moim sprzęcie jest tylko jedna "możliwa pozycja" - czyli podłokietnik można odkręcić, ale nie da się go przestawić.
Ciekawe czy inne egzemplarze mają tak samo.

Pozdrawiam. Wickus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 09:37 
Major
Major

U mnie w podłokietniku są trzy pary otworów i zmiana jego położenia nie sprawia problemów. Oddalone są od siebie 1" (25.4mm). Przecież w każdej chwili można sobie przewiercić. Cóż to za problem?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 10:11 
Kapral
Kapral

Problem to nie jest - chodzi tylko o to, że tak poważnemu producentowi trafiają się jednak niedoróbki a przy tak wysokiej cenie sprzętum wydawało by się, że wszystko powinno być idealnie.

Pozdrawiam. Wickus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 10:40 
Specjalista
Specjalista

W pełni zgadzam się z Wickusem! XLT jest produkowany od 10 lat (mieli czas aby go dopracować), jest kosztownym wykrywaczem i jeszcze do niedawna był najwyższym modelem dostępnym w firmie Whites! To do czegoś zobowiązuje! Jak byś się czuł Mrand, gdybyś kupił najwyższy model samochodu, np. BMW M5 i okazało by się, że aby wyregulować fotel nie wystarczy jak mówi instrukcja przestawić go używając elektroniki pokładowej, tylko musisz wziąć go na warsztat i wywiercić nowe dziury w podłodze. Pewnie, że możesz to zrobić, ale chyba nie po to zakupiłeś jeden z najdroższych samochodów?! W najwyższej klasie sprzętu liczy się również prestiż, ale nie ten wśród kolegów czy na ulicy tylko dotyczący traktowania przez producenta oraz jakości (pod każdym możliwym względem – również użytych materiałów). A to co opisuje Wickus jest dalekie od prestiżu high endowego modelu wykrywacza – powiem więcej jest niezgodne z opisem i wykrywacz (gdyby Wickus chciał zawracać sobie tym głowę) powinien być bezpłatnie wymieniony na nowy.

Nie piszę tego z powodu jakiejś mojej wrodzonej zgryźliwości i czepiania się szczegółów – choć tak to może wyglądać. Chodzi mi o fakt szanowania klienta przez producenta. Klient i producent zawierają umowę a klient płaci za nią słono. Czy jest jakikolwiek rozsądny powód czemu klient miałby się cieszyć czy zgodzi na odstępstwa od tej umowy, szczególnie kiedy te odstępstwa działają na jego niekorzyść?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 12:28 

Witam!

Sprawdziłem w swoim (nigdy wcześniej mnie to nie zainteresowało :skromny ) i też mam jedną dziurkę :666

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2006, 23:36 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam,

Odświeżam wątek. Tak jak napisałem, zmienił nieco kierunek i zamiast o dealerach i gwarancjach, rozpętała się dyskusja nad tym co jest sprzedawane przez Whitesa u nas w Polsce.

Postanowiłem jeszcze raz zapytać u źródła, zgłaszając podnoszone wątpliwości czy aby do Polski nie są wciskane jakieś wybrakowane sprzęty. Odpisał mi George McRae z White's Electronics UK Ltd:

Cytuj:
With regard to your query about the detector sent to various parts of the world, I can refute that quite categorically and state that all detectors, no matter which country they are sent to are exactly the same. I have heard rumours of this nature before and you are perfectly entitled to quote me directly on the TH Forum on this respect.

... kategorycznie zaprzeczam [by do Polski były wysyłane inne bądź modyfikowane detektory] i zapewniam, że wszystkie wykrywacze są identyczne, niezależnie do jakiego kraju są wysyłane. Sam słyszałem tego typu pogłoski i ma Pan pełne nasze upoważnienie by zacytować niniejszą odpowiedź na forum poszukiwaczy skarbów.

Zapytałem jeszcze (bo sam miałem takie zapytanie) dlaczego na ich stronie TM 808 wygląda inaczej niż na stronie polskiego dystrybutora (to w nawiązaniu do podejrzeń, ze dostajemy coś innego niż inni).

Oto odpowiedź:

Cytuj:
I have looked at our website regarding the TM808 and agree entirely that the picture is not the TM808 but the older version TM800 and I simply don't know how this has happened but I have asked our website compiler to change it immediately. The unit we sell and have been selling for the past 5 or 6 years is the TM808 which is manufactured by White's themselves as opposed to the TM800 which was manufactured by an outside supplier.

Zajrzałem na naszą stronę i faktycznie, ma Pan rację, że jest tam zdjęcie TM 800, czyli poprzednika modelu TM808. Nie wiem jak to się stało, ale natychmiast skontaktowałem się z naszym webmasterem by to niezwłocznie skorygować. Detektory które od 5 czy 6 lat sprzedajemy są modelami TM808 produkowanymi całkowicie przez Whitesa, w przeciwieństwie do Tm800, które były dostarczane przez firmę zewnętrzną.

Poruszyłem ponownie kwestię regulacji podświetlenia. Usłyszałem podobne wyjaśnienia jak poprzednio, z tym że oprócz modułów LCD zmieniano także przetwornice. Otrzymałem instrukcje jak dokonać ewentualnych przeróbek, by regulacja była bardziej wyraźna.

:pa

proscan

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]