Witam,
Odświeżam wątek. Tak jak napisałem, zmienił nieco kierunek i zamiast o dealerach i gwarancjach, rozpętała się dyskusja nad tym co jest sprzedawane przez Whitesa u nas w Polsce.
Postanowiłem jeszcze raz zapytać u źródła, zgłaszając podnoszone wątpliwości czy aby do Polski nie są wciskane jakieś wybrakowane sprzęty. Odpisał mi George McRae z White's Electronics UK Ltd:
Cytuj:
With regard to your query about the detector sent to various parts of the world, I can refute that quite categorically and state that all detectors, no matter which country they are sent to are exactly the same. I have heard rumours of this nature before and you are perfectly entitled to quote me directly on the TH Forum on this respect.
... kategorycznie zaprzeczam [by do Polski były wysyłane inne bądź modyfikowane detektory] i zapewniam, że wszystkie wykrywacze są identyczne, niezależnie do jakiego kraju są wysyłane. Sam słyszałem tego typu pogłoski i ma Pan pełne nasze upoważnienie by zacytować niniejszą odpowiedź na forum poszukiwaczy skarbów.Zapytałem jeszcze (bo sam miałem takie zapytanie) dlaczego na ich stronie TM 808 wygląda inaczej niż na stronie polskiego dystrybutora (to w nawiązaniu do podejrzeń, ze dostajemy coś innego niż inni).
Oto odpowiedź:
Cytuj:
I have looked at our website regarding the TM808 and agree entirely that the picture is not the TM808 but the older version TM800 and I simply don't know how this has happened but I have asked our website compiler to change it immediately. The unit we sell and have been selling for the past 5 or 6 years is the TM808 which is manufactured by White's themselves as opposed to the TM800 which was manufactured by an outside supplier.
Zajrzałem na naszą stronę i faktycznie, ma Pan rację, że jest tam zdjęcie TM 800, czyli poprzednika modelu TM808. Nie wiem jak to się stało, ale natychmiast skontaktowałem się z naszym webmasterem by to niezwłocznie skorygować. Detektory które od 5 czy 6 lat sprzedajemy są modelami TM808 produkowanymi całkowicie przez Whitesa, w przeciwieństwie do Tm800, które były dostarczane przez firmę zewnętrzną.
Poruszyłem ponownie kwestię regulacji podświetlenia. Usłyszałem podobne wyjaśnienia jak poprzednio, z tym że oprócz modułów LCD zmieniano także przetwornice. Otrzymałem instrukcje jak dokonać ewentualnych przeróbek, by regulacja była bardziej wyraźna.
:pa
proscan