Proscan – nie rozumiem Twojej logiki. Nawet jak już będę miał swój wykrywacz to nie będzie to Cibola (przynajmniej w najbliższych miesiącach) ani tym bardziej nie będę miał x-terry do porównania z czymkolwiek. Innymi słowy nie wiem czemu interesuje Cię akurat fakt, iż nie mam żadnego wykrywacza w związku z tym, że piszę o takich których i tak mieć (do porównania) nie będę?! Poza tym i tak większość kupujących opiera się głównie na testach w powietrzu i ich zasięgach, które sam robiłeś, chociaż wiesz, że są tylko orientacyjne. Szanuję Ciebie Proscan i Twoje doświadczenie które jest pewnie jednym z największych na tym forum. Natomiast nie rozumiem czemu opieranie się na opiniach cudzych jest złe. Łatwo zorientować się, że nie jest możliwe, żeby osobiście przetestować wszystkie wykrywacze i porównać je. Gdyby ktoś zdecydował się na nauczenie się kilkunastu wykrywaczy w terenie i spędził by co najmniej rok z każdym z nich tylko po to, żeby wybrać ten właściwy, to taki ktoś chyba w ogóle nie powinien zajmować się poszukiwaniem jak takim tylko testowaniem bo to mu daje więcej radość. Podsumowując ta przydługą wypowiedź, zawsze korzystamy z opinii innych, w mniejszym lub większym stopniu. Jeśli chcesz wiedzieć, dobra opinia na temat Ciboli w stosunku do X-terry zaczerpnięta została z tego forum:
http://www.findmall.com/
i oczywiście nie powstało na bazie jednego postu. Nie zacytuję również konkretnych postów ponieważ opinie te znalazłem w ramach swoich własnych poszukiwań w temacie wykrywaczy i odnotowałem w pamięci, ale nie kopiowałem żadnych linków i odnalezienie tych konkretnych postów zajęło by mi wiele godzin i nie służyło by tak naprawdę niczemu konkretnemu.
Pozdrawiam
SiD