Teraz jest czwartek, 1 stycznia 2026, 18:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 maja 2006, 18:14 
Podporucznik
Podporucznik

Wybacz Lipek. Śmiem twierdzić, że nie zabłysnąłeś ani tą wypowiedzią ani początkiem poprzedniej.
Rozczarowałeś mnie znów :(

yoo2

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 11:44 
Generał Broni
Generał Broni

yoo2 napisał(a):
Wybacz Lipek. Śmiem twierdzić, że nie zabłysnąłeś ani tą wypowiedzią ani początkiem poprzedniej.
Rozczarowałeś mnie znów :(

yoo2

Widocznie mamy inne poczucie humoru albo nie zrozumiales ironii :skromny :)
Trudno, takie zycie. Ale post SiDa byl chyba jeszcze bardziej pozbawiony sensu. Jakies dziwne insynuacje, nie wiadomo do kogo skierowane. Co sie stao?
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 13:24 
Generał Broni
Generał Broni

Cytuj:
Widocznie mamy inne poczucie humoru albo nie zrozumiales ironii
Trudno, takie zycie. Ale post SiDa byl chyba jeszcze bardziej pozbawiony sensu. Jakies dziwne insynuacje, nie wiadomo do kogo skierowane. Co sie stao?

Post SiD'a jest z sensem natomiast licytowanie się, który ma więcej sensu jest właśnie sensu pozbawione.
A co się stało? Nic nadzwyczajnego się nie stało, Spektrumowisko było, fotki ze spotkania są, zaś chcąc je obejrzeć należy wykazać się odrobiną dobrej woli. Ci, którzy tam byli oraz Ci, którzy te fotki zrobili, zamieścili i jeszcze wiele innych rzeczy dokonali i dokonują zrobili naprawdę dużo!!! Nie wymagajmy nie wiadomo czego.
Trochę dobrej woli i odrobina pokory nie kosztują zbyt wiele a jak wiele mogą dać...
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 08:55 
Specjalista
Specjalista

vincent_vega_69 napisał(a):
Trochę dobrej woli i odrobina pokory nie kosztują zbyt wiele a jak wiele mogą dać...Pozdrawiam

Tak się zastanawiam ile dobrej woli trzeba żeby zamieścić fotki na dwóch forach... Czy komuś kość w dupie by pękła gdyby to zrobił?? Zamiast tego wszczyna się pyskówki i wywleka brudy, których ostatecznym efektem jest fakt że straciliśmy z grona moderatorów konkretnego człowieka. To przykre i mało eleganckie. A wystarczyłoby trochę dobrej woli... :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 11:24 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Landminer - może czytałbyś troszkę dokładniej, to co zostało już napisane (np. przez Indię) ? Ja nie jestem jakimś "wodzem" i nie mogę komuś nakazać by pokazywał swoje fotki w takim to a takim miejscu, jeśli sam tego nie chce. Ewidentnie zapotrzebowanie na foty ze Spektrumowiska jest tak potężne, że warto by coś tu pokazać ;) Niestety, sam nie zrobiłem ani jednego zdjęcia, więc trochę lipa a inni uczestnicy decydują sami co i gdzie publikują.. Tak to już jest z tą demokracją :666

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 14:10 
Specjalista
Specjalista

Po pierwsze czytam wybitnie dokładnie i jakoś to co napisałem nijak się ma do tego co napisała India i inni. Po drugie to nie bardzo rozumiem dlaczego ktoś ma komuś coś kazać? Jakoś ludkowie którzy byli w Dukli bez przymusu wstawiają zdjęcia na forum i nie robią z tego ceregieli. Ewidentnie zapotrzebowanie nie jest tak potężne jak sobie mniemasz, jednak może parę osób chciałoby coś zobaczyć oprócz szumnych opisów i nie koniecznie na forum xlt-kowców. Jak już się onanizujecie nad swoim zlotem na tym forum to wypadałoby, żeby znalazła się jakaś konkretniejsza relacja z niego właśnie ze zdjęciam. To się nazywa: dla dobra wszystkich. I w tym momencie szczerze się dziwię, bo jako moderatorowi na tym forum powinno ci na tym zależeć. Chyba że nie macie się czym pochwalić, albo też sądzicie, że jesteście wybitnie niefotogeniczni...

A tak już prywatnie - wiesz może czasami warto inteligentnie spojrzeć na sprawę, a nie tylko przez pryzmat swoich interesów. Tyle że niestety do pewnych spraw trzeba mieć jeszcze klasę, której zwyczajnie nie posiadasz, czego efektem był smród na internie i sposób w jaki poleciał Szary Wilk.
Z łaski swojej nie odpisuj mi już bo mam cię głęboko w dupie. Kenny złożył już rezygnację, ja za chwilę zrobię to samo - nie mam zamiaru przebywać wśród takich "niezależnych" moderatorów, którzy widzą tylko koniec własnego fiuta! :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 17:42 
Specjalista
Specjalista

Jak już było powiedziane, część uczestników forum XLT, nie jest zarejestrowanych na forum PS. Jak również było powiedziane, znaczna część uczestników zlotu nie jest zarejestrowana na forum PS. Ci ludzie nie znają forum PS, ani jego uczestników, wiec nie mają potrzeby umieszczania zdjęć ze zlotu, w gronie którego nie znają, a może nawet nie wiedzą, że istnieje. W takim wypadku nie ma dobrej odpowiedzi na pytanie "Tak się zastanawiam ile dobrej woli trzeba żeby zamieścić fotki na dwóch forach..." bo to nie chodzi o dobrą wolę. Oni po prostu nie znają tego forum ani jego uczestników. Nie istnieje żadna deklaracja mówiąca, że rejestrując się na forum XLT masz obowiązek rejestracji i udziału w forum PS. Nie widzę, też powodu dlaczego miało by to być wskazane. Również fakt iż Van Worden jest moderatorem na forum PS nie wiąże się z dodatkowymi obowiązkami dotyczących innych for internetowych. Nie rozumiem czemu jedno forum ma być powiązane z drugim i miało by nakładać na Vana dodatkowe obowiązki na których ma mu rzekomo "zależeć". Van jest tu moderatorem ponieważ wśród niezależnych poszukiwaczy niepowiązanych z dealerami ma ogromne doświadczenie w temacie sprzętu poszukiwawczego, a wiem co mówię bo znam go osobiście, a nie przez pryzmat forum. Ma utrzymywać porządek w dziale "Detektory, magnetometry, radary" oraz służyć dobrą radą w kwestiach technicznych. I tu jest koniec. Ne wiem na jakiej podstawie Landminer wyciągasz tak daleko idące wnioski na temat osoby Ci nie znanej.

Reszta tekstu Landminera jest wulgarna i nie niesie w sobie żadnej treści poza prowokacją i wyzywaniem ludzi będących na zlocie, którzy nawet nie czytają tego forum i Bóg wie czemu zasłużyli sobie na określenie ich "onanistami".

Z niewiadomych przyczyn całe oskarżenie wobec Vana i forum XLT jest tak przedstawione, jakoby użytkownicy forum XLT byli jednocześnie użytkownikami forum PS, tylko ukrywali to i nie chcieli podzielić się swoimi fotkami i doświadczeniami. Ewentualnie jeżeli jakiś odszczepieniec nie należący do forum PS się trafi to Van powinien koniecznie nakłonić go do rejestracji. Przecież to WY, drodzy użytkownicy PS jesteście ciekawi co się stało na zlocie i prosicie o zdjęcia a nie forum XLT się obraziło i nie chce dać fotek. Tamci użytkownicy nawet nie wiedzą, że tu taka kłótnia o to dochodzi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 18:31 
Specjalista
Specjalista

Po pierwsze, jak sam piszesz - część uczestników i część xlt-kowców - czyli jednak ktoś tu jest i nie wierzę że nikt zdjęć nie robił.
Po drugie - jeśli już nikt nie chce czegoś robić to po co dwie strony wspominek? Albo jest to post czysto informacyjny i po resztę odsyła się wszystkich gdzieś indziej, albo daje się relację rzetelną.
Po trzecie - jeśli tak dobrze znasz VW to miej się na baczności bo po tym co ten człowiek ostatnio wyczyniał na internie założę się o skrzynkę piwa że jest w stanie dla własnych interesów sprzedać każdego! I właśnie dał się wybitnie tam poznać!
Po czwarte - czy ja napisałem o kimś że jest onanistą? Czytaj dokładnie - napisałem o onanizowaniu się nad tematem, a to spora różnica.
Po piąte - reszta mojego tekstu nie jest prowokacją tylko własnym zdaniem wyrażonym publicznie o VW po tym w jaki sposób zachował się w stosunku do Szarego Wilka, FDJ-a, Kennego i jeszcze kilku osób - jak mu ktoś twarzy za to nie obije to będzie miał grube szczęście.
Po szóste - nie mam już zamiaru dyskutować na ten temat. Od jutra nie jestem moderatorem i nawet taki VW może mieć swoje 5 minut chwały jak mi bana wsadzi - choć właściwie to już ma - 3 moderatorów w dwa dni - GRATULACJE!

Przy okazji pozdrawiam wszystkich XLT-kowców na tym forum :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 19:47 
Specjalista
Specjalista

Ad. Po pierwsze) Tak się składa, że zdjęć, z wyjątkiem mnie nikt z forum PS (o którym wiem) nie robił. Wśród moich zdjęć są głównie zdjęcia prywatne moje i mojej narzeczonej, oraz kilka zdjęć wszystkich osób. Jak do tej pory, choć może wydawać się to dziwne, nie miałem czasu zająć się wrzucaniem zdjęć na forum. Nie wiem co osoby nie zarejestrowane tu sobie tego życzą, natomiast mogę wrzucić fotki fantów do działu znaleziska. Tylko nie wiem co to ma wspólnego z Vanem.

Ad. Po drugie) Te dwie strony o których mówisz, to nie są wspominki tylko informacje udzielone przez Vana (wszyscy byli zaproszeni, w tym chyba nie ma nic złego) oraz odpowiedzi na pytania innych i informacja o zakończeniu zlotu. Jak by nie było w 70% są to wypowiedzi ludzi z forum PS więc siłą rzeczy nie jest to onanizowanie się tematem. Do czasu poruszenia tematu zdjęć cały temat trzymał się merytorycznych informacji na temat zlotu.

Ad. Po trzecie) Nie wiem co działo się na internie, a skoro nie wiem to nie będę się na ten temat wypowiadał. Natomiast co do mojej znajomości Vana pozwól, że to tylko mój problem. Jakoś nie dziele twoich poglądów i niech tak zostanie.

Ad. Po czwarte) Może i jest różnica, natomiast pokaż mi o które wypowiedzi chodzi z tym onanizowaniem, bo ja ich zwyczajnie nie widzę, tak jak piszę w Po drugie. Jak pokażesz to przyznam Ci racje, tymczasem nie wiem o czym piszesz.

Ad. Po piąte) Wyrażasz swoje publiczne zdanie, podpierając się czymś co jest tajne i nikt nie może sprawdzić Twoich argumentów. To jest dopiero nieładne. Na dodatek dopisujesz coś na kształt groźby, chociaż będziesz pewnie zaprzeczał, i czemu to ma służyć?

Ad. Po szóste) Wszystko o czym piszesz przeczy temu co można zaobserwować (i w przeciwieństwie do Twoich tajnych argumentów może zrobić to każdy forumowicz). Mianowicie: Van nie lubi dawać banów i jeszcze nie zauważyłem, żeby kiedykolwiek wlepił komuś kartkę. Van wszystkich zaprosił na zlot i każdy mógł przyjechać zobaczyć wszystko naocznie. I ostatecznie ciekaw jestem czemu cała złość o nie zamieszczanie fotek na forum PS skupiła się na Vanie? Przecież to nie on robił zdjęcia, więc czemu ona miałby je zamieszczać? Albo czemu miałby o tym decydować, czy w ogóle co on ma z tym wspólnego? Bo zwyczajnie nie rozumiem jakie są zarzuty wobec niego postawione, skoro całe piekło wzięło się z tego, że kilka osób obraziło się, z niewiadomych przyczyn na Vana, ze nikt zdjęć z forum XLT nie zamieszcza? To jakaś paranoja jest, przecież to gołym okiem widać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 20:08 
Specjalista
Specjalista

SiD napisał(a):
Ad. Po piąte) Wyrażasz swoje publiczne zdanie, podpierając się czymś co jest tajne i nikt nie może sprawdzić Twoich argumentów. To jest dopiero nieładne. Na dodatek dopisujesz coś na kształt groźby, chociaż będziesz pewnie zaprzeczał, i czemu to ma służyć?

Ale moze sie pod tym podpisac. I to nie jedna osoba.

Na poczadek powiem tylko ze nie jest to prowokacja i ze zdjecia VW interesuja mnie tyle co zeszloroczny snieg. Dalsza czesc tego tekstu jest otwartym listem do Landminera.

Landminer
Uwazam ze :
Nie ma sensu spalac sie nad czlowiekiem pokroju Von cos tam. Niech buduje sobie opinie technicznego guru ktora byc moze przejdzie ale chyba tylko w srodowisku dzieci i mlodziezy. Niech wierza ze to co wie kazdy czlowiek ktory ma dostep do netu i posiadal wiecej niz 1 detektor w zyciu jest wiedza ogromna. :luv Niech buduje sobie fora z informacjami ktorych w internecie jest na peczki i niech sobie robi zloty ku budowaniu swojego internetowego imagu. W rzeczywistym swiecie ten image pada w przedbiegach.
Najlepsze swiadectwo o sobie dal ostatnio na internie i dalsza polemika z nim uwazam za uwlaczajaca mojej godnosci.
Bylaby to zreszta zwykla strata czasu poniewaz "polemika" z tym czlowiekiem na niewygodne mu kwestie spotyka sie zawsze z jednakowa forma odpowiedzi : napasc, ublizanie i nazywanie nieznanego mu srodowiska poszukiwaczy skarbow ktore tworzy to forum :" grupa wzajemnej adoracji" i "organem wywierajacym nacisk". Nacisk oczwiscie na niego. Bo kazde odmienne od jego zdanie jest wywieraniem nacisku. Nie mowie ze to jest zla taktyka w koncu skrajne grupy mniejszosci seksualnych skutecznie ja stosuja na swoich.....paradach :luv
Wiec niech sobie leczy kompleksy w internetowym swiecie ;)
Pozdrawiam

Ostatnio edytowano środa, 17 maja 2006, 20:34 przez Szary Wilk, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 20:15 
Generał Broni
Generał Broni

Mam nadzieję, że mój post nie będzie kolejnym postem do tzw. pyskówki.
Uważan Landminer (z całym szacunkiem dla Twojej wiedzy i pomocy jakiej udzieliłeś i udzielasz Forumowiczom - m.in. mnie), że w swojej wypowiedzi nie jesteś obiektywny i jest ona raczej wynikiem emocji. Może się mylę ale tak to wygląda.
Pozdrawiam Wszystkich :za
ps. NIE KŁÓĆMY SIĘ !!!! JESTEŚMY DOROŚLI !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 20:37 
Specjalista
Specjalista

Jak sam przyznałeś wszystkie nieporozumienia toczyły się na internie, czyli tak naprawdę nie może podpisać tam wiele osób w postaci zwykłych forumowiczów, a jedynie najwyżej kilku moderatorów. Forum jest dla forumowiczów a nie dla moderatorów o ile się nie mylę.

Wszystkie krytyczne wypowiedzi o budowaniu jakiegoś wizerunku guru w śród nastolatków bija po oczach frustracją i chęcią przekonania się do swoich własnych racji. Tak się składa, że na zlocie były osoby głównie z ponad 10-cio letnim stażem w poszukiwaniach, nierzadko jeszcze większym, w średniej wieku oscylującej około 35 - 40 lat.. Natomiast mówiąc o zlocie, zrobionym tylko dla imagu Vana jest obrazą dla wszystkich kilkunastu osób które były na zlocie i pomimo deszczu bawiły się świetnie. Jeżeli nie jesteś w stanie zrozumieć, że brało w tym udział trochę więcej osób niż tylko Van i Ja i, że wszyscy bawili się wyśmienicie to przykro mi ale Twoja nienawiść przesłania Ci cały świat i jakakolwiek dyskusja mija się z celem.

Wszystkie argumenty są rozpaczliwą próbą przekonania i przekrzyczenia. Myślę, że każdy rozsądnie myślący forumowicz, tak jak zrobił to India, po doczytaniu do tego miejsca będzie umiał doskonale wyciągnąć w nioski co i jak. Temat można śmiało zamknąć. Myślę, że takich zarzutów i argumentów jak wpisujesz tu Ty Szary Wilku i Landminerze nie trzeba się obawiać. Są niegroźne i żenujące.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 23:02 
Weteran
Weteran

SiD napisał(a):
Temat można śmiało zamknąć. Myślę, że takich zarzutów i argumentów jak wpisujesz tu Ty Szary Wilku i Landminerze nie trzeba się obawiać. Są niegroźne i żenujące.

Wy byście chcieli wszystko zamykać :666
A może niech wątek trwa - czego tu się bać ? :cop
Pozdrawiam :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 23:15 
Generał Broni
Generał Broni

Szkoda, że w tzw. "Liście otwartym do..." pisze się o innych. Rozumiem, że niektórzy czują niechęć do innych, jednak nieznanych sobie osób obrażać NIE MOŻNA !!! (zwłaszcza bez powodu!) Ta uwaga tyczy się do Szarego Wilka. TEGO SIĘ PO NIM NIE SPODZIEWAŁEM (czytałem wiele Twoich postów i zawsze były wyważone). Osobiście uważam, że Van Worden nie zasłużył sobie na te wszystkie epitety, które padły pod jego adresem i podziwiam Go za powstrzymywanie się przed odpowiedziami na nie. To świadczy o wielkiej klasie. Niestety, brak jej niektórym. Mętne i w pół słowach zarzucanie komuś na forum publicznym czegoś, co publiczne nie jest źle świadczy o Zarzucającym. Takie sprawy załatwia się korespondencją prywatną czy też takąż rozmową.
Podsumowując: Pójdę śladem Van Wordena i więcej głosu w tym temacie nie zabiorę.
Pozdrawiam Wszystkich :piwo :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 23:57 
Główny Administrator
Główny Administrator

vincent_vega_69 napisał(a):
Podsumowując: Pójdę śladem Van Wordena i więcej głosu w tym temacie nie zabiorę.

Raczej nie śladem AVW tylko wg instrukcji :)

Nie ma się co dziwić reakcji Wilka Kennego i Landminera jeżeli obrzucani sa błotem za kulisami a na forum ogólnym kolega VW udaje gościa z klasą. Nawiasem mówiac drodzy koledzy i uczestnicy obu for jesteście nieźle manipulowani, a poniższego tekstu /cytat ze strony xlt/ nie pozostawię bez reakcji. Jest to zachowanie obliczone na odwrócenie uwagi gdzie VW wszystkie swoje poczynania podpisuje XLT /podpis, żarty prima aprilisowe, nazwa zlotu itp/ nazywając siebie "niezależnym" użytkownikiem bezczelnie i po chamsku insynuuje, że jakoby ja przewodzę jakiejś forumowej grupie nacisku działajacej z inspiracji jakiegoś dealera !!!! Van Worden idź do egzorcysty bo na lekarza za późno !!!

Jak pisałem cytat ze strony xlt:

Witam!
W chwili obecnej, na forum poszukiwanieskarbow.com trwa poważna awantura i nagonka na mnie i na forum XLT
viewtopic.php?t=24107&start=24
Pretekstem było Spektrumowisko a jej celem jest osłabienie pozycji tego forum i usunięcie mnie z funkcji moderatora działu "Detektory" na forum PS. Inspiratorem jest FDJ -ot i grupa ludzi skupiona wokół niego a za nimi stoi być może któryś z dilerów, któremu nie podoba się "niezależność" moderatora.
W związku z tą sytuacją, proszę wszystkich członków forum XLT, którzy jednocześnie udzielają się na forum PS o unikanie prowokacji i odpowiadanie na zaczepki jedynie w sposób spokojny i merytoryczny.
Prowodyrom chodzi bowiem o podniesienie temperatury konflktu i w ten sposób o wymuszenie korzystnych dla siebie decyzji u administratora PS.
Nasze forum jest na szczęście wolne od tego typu sytuacji (i takim pozostanie!), ale nie mam zamiaru dawać satysfakcji grupie pieniaczy i oszczerców.
Pozdrawiam
VW

Gdyby chodziło o wymuszenie jakis decyzji na administratorze to postawili by ultimatum że albo oni albo ty VW. Nie zrobili tego tylko odeszli a ty jak zrobiłeś ?

Dodam jeszcze, powołując się na Robiego, że to własnie ja promowałem VW na moderatora działu Detektory więc po co te brednie pisze ?

ps. Jako moderator działu wyprawy i kontakty ciesze się ze wszelkich inicjatyw integrujacych poszukiwaczy a mój post, byc może w nienajlepszym tonie, miał na celu zwrócenie uwagi, że wykorzystując stronę PS wypadałoby zamieścić chociaz link do zdjęć. Dziwnym zbiegiem okoliczności strona xlt przed zlotem nie wymagała logowania a po zlocie tak. India i pozostali powołujacy sie na inne fora nie maja racji gdyz na podanych przez nich stronach jak i na naszej wejście do galerii nie wymaga rejestracji !!!
Nie chcecie to nie zamieszczajcie tu swoich zdjęć myslałem jednak, że wzbogacą to forum ale jak widać myliłem się.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]