Ciacho napisał(a):
Matejko napisał(a):
Proscan zarzuca Rutusowi, że ten ma "ukrytych dealerów" na forach.
No nawet jeśli ma, to co z tego? I tak każdy kupi ten wykrywacz, który będzie chciał kupić. Ludzie mają swój rozum, i nie kierują się tylko "zachwalaniem sprzętu".
Oczywiscie ze masz racje... tyle ze czesc czytelnikow planujac pierwszy zakup wykrywki kieruje sie czym ? opiniami innych uzytkownikow - a jezeli opinie pisze producent i jego dealerzy jest to jest to.... sam sobie dopisz :666 :666 :666 :666 :666 :666 :666
Ciacho. Nie widzisz pewnych detali swojej wypowiedzi...
Pozwól, że Ci je lekko naświetlę.
RUTUS jest polskim producentem, ma dobrą opinię - i czas się z tym pogodzić.
Wiadomo, że zachodnie wykrywacze (White's, Minelab, Garett), też mają dobrą opinię - to oczywiste, bo są zachodnie. :666
Nie można pisać publicznie, że opinie o RUTUSie piszą wyłącznie jego dealerzy i on sam. Ten kto tak pisze, kojarzy mi sie z tonącym i brzytwą.
Jeśli nie moze być konkurencyjny cenowo, to "dowali" inaczej. Poniżej pasa są takie akcje.
Jeszcze z tydzień, i Proscan napisze, że Matejko też jest dealerem RUTUSa - Robi przyklei mi rangę Kwatermistrza, i będę musiał (siłą rzeczy) zająć się handlem wykrywaczami. Chore to jest jakieś. :)
Ludzi którzy mają dobrą opinię o RUTUS-ie jest dużo. Jest to najchętniej kupowany (ze wzgledu na stosunek ceny do jakości) pierwszy (dla poszukiwacza) wykrywacz UNIWERSALNY. Póżniej poszukiwacz sprzedaje RUTUSa, i kupuje zachodni.
I w czym problem? Rutus sprzedał - zarobił. Gość który kupił od Rutusa, zmienił wykrywkę - kupił zachodnią od np. Proscana. Proscan - zarobił.
Ktoś kupił wykrywkę zrobiona przez Rutsa, od gościa który właśnie zmienił wykrywacz. I obydwaj chwalą ten sprzęt - jeden z sentymentu, a drugi jako sprzęt którego obecnie używa.
Co w tym złego?
Przecież nie można wszystkich zadowolonych użytkowników RUTUSA nazywać "ukrytymi dealerami", i prosić o ich listę.
To mi się po prostu w pale nie mieści.... Rozumiem konkurencje, ale niech ona będzie zdrowa - bez "dzikich kaczek".
Spróbuj Ciacho napisać post... Post pod tytułem :" Minelab, White's, czy Rutus?"
Określ kwotę, jaką chcesz wydać na wykrywke.
Poczytaj odpowiedzi. Będą zależne od kwoty jaką zadysponujesz.
Szczerze mówiąc, to innych Kwatermistrzów gryzie właśnie "stosunek ceny do jakości" - nic innego.
Rutus jest dobry, tylko nie każdemu to przez gardło przechodzi. :)
Sam chodzę teraz z PrizmemV, i wiesz co w nim jest lepszego niż w RUTUSIE...?
Jedynie waga i wyważenie. Osiągi są identyczne z RF+, nie zauważyłem różnicy w głębokości wykopów.
Tak więc, sam sobie Tobie odpisałem. :D
Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo :piwo