Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 03:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 22:21 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam !!
Powiem Wam, że poczytałem i nie wiem o co w tym wszystkim chodzi - a kiedy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi zazwyczaj o pieniądze...

Proscan zarzuca Rutusowi, że ten ma "ukrytych dealerów" na forach.
No nawet jeśli ma, to co z tego? I tak każdy kupi ten wykrywacz, który będzie chciał kupić. Ludzie mają swój rozum, i nie kierują się tylko "zachwalaniem sprzętu".

Ciacho, jak zwykle wiesza na Rutusie tyle, ile tylko można - to akurat jest w "standardowym pakiecie czytelnika forum PS".
Jeśli czytelnik zechce poczytać o RUTUS-ie, to na pewno poczyta też posty Ciacho. :luv (I moje... :roll: )

Najbardziej dziwi mnie w tym wszystkim fakt, że Proscan sam poprosił o zamknięcie wątku.
Cytuj:
Dla mnie niniejszy wątek był do śmietnika po tym wpisie. Widocznie VW się zagapił i wyszło takie coś, co teraz czytamy (i piszemy)

Na co VW odpisał, zamykając wątek.
Cytuj:
Proscan - masz rację, zagapiłem się ......Teraz panowie, basta tych z bolesci wypisywanych dziwnych treści, bo niczego więcej się już nie dowiemy a temat został wyczerpany

Po czym Proscan zakłada nowy temat, pisząc.:
Cytuj:
Ponieważ VW zablokował wątek: viewtopic.php?t=31331 na którym nie dostałem zadawalającej odpowiedzi i chciałem tutaj dopytać p. Arka Rutynę, czy znany mu jest niejaki Resty?

O co tu chodzi ? Bo nie kumam...
Mam wrażenie, że sam nie wiesz, czego chcesz, Proscan...
Najpierw postulujesz za zamknięciem tematu , póżniej zakładasz nowy - gryzie Cię coś, czy jak? :)

Jeszcze Wam Panowie powiem, że sprzęt to nie wszystko. Potrzeba jeszcze trochę farta.
Ja, na przykład będąc dziś na wykopkach, częściej używałem cewki mojego White's-a do podnoszenia gałęzi choinek w poszukiwaniu maślaków, niż do szukania metalowych przedmiotów. :luv I autorytatywnie stwierdzam, że mój PrizmV spełnił dziś swoje zadanie - chwała mu za to. :D
Nie zapominajcie, że łażenie z wykrywką to hobby. Przynajmniej ja, tak to traktuję.

Kiedy czytam takie "gorzkie żale", to bebechy mi się przewracają.

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 22:26 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

"Po drugie wiem,ze kolega norbi był zawiedziony i niezadowolony z wykrywacza "cyklop2" - produkowanego przez firmę "start system" - którego byłem TYLKO i WYŁĄCZNIE projektantem (projektować a produkować i sprzedawać to dwie różne rzeczy)bo wykonawca moze żle wykonać nawet najlepiej zaprojektowane urządzenie. "

Nic się w tej materii nie zmieniło od tych kilku lat. Nijak to jakoś nie pasuje do dzisiejszego problemu.

pozdrawiam .

[/img]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 22:34 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

i tu sie Pan Panie Arku myli - uwazam Rutusa sa baaardzo dobry detektor, ktory ma przy tym bardzo dobro cene.
chodzi mi jednak, jak sie Pan domysla o cos innego...
pozdr!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 22:39 
Major
Major

Kreciks ,troszku jesteś jak Stiwi Łonder.
Wykrywki nie majesz ,a będziesz pouczał ;)

No to jak to kurna jest? Z Tobą? :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 23:32 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ciacho :
Gdybym założył forum przy mojej stronie - to już widzę co byś wypisywał. Każdy głos pozytywny byłby "obśmiany i wygwizdany ". Między innymi przez Ciebie. A mozesz mi wierzyć że w tym dziwnym kraju jest wiele osób które mając porównanie z wykrywaczami zachodnimi chwali także mój sprzęt. Wiem że Tobie się to w głowie nie mieści ale tak jest. Ktoś założył "oddolnie" forum o Rutusach - niezależnie od mojej osoby i mojej strony - przez kilkadziesiat minut byłem nawet moderatorem - ale z opisanych wyżej przyczyn szybko zrezygnowałem.
Norbi : ok. wiem o co chodzi.

pozdrawiam .

PS ' Ciacho to Kreciks ? :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 23:43 
Generał Broni
Generał Broni

Witam!
Panie Arku, proszę się nie przejmować takimi głosami jak Ciacha. Nie wiem z czego wynika jego nienawiść do Rutusów (może to coś z dzieciństwa ;) ), ale na tym forum nikt chyba nie traktuje jego opinii o Rutusach poważnie.
Ciacho-jesteś fachowcem w swojej dziedzinie (monetach) jakich ze świecą szukać. I nie mówię tego złośliwie. Po co ciągle szkalujesz wykrywacze Rutusa? Czy miałeś je w ręku przez dłuższy czas? Podziel się z nami, co Ci się w nich nie podoba.
Wykrywacze Rutusa to alternatywa dla bardzo duzego grona poszukiwaczy wobec drogiego, zachodniego sprzętu. Nie mówię tu o dilerach zachodnich wykrywek, bo to co wyczyniają z cenami w głowie się nie mieści (przynajmniej niektórzy). Proponuję zajrzeć na angielskiego e-baya i porównać ceny. Można się zdziwić.
Tak więc proponuję stonować trochę głosy krytyki, bo nikt nie jest doskonały ani w 100% kryształowy.
A jak słusznie zauważył Rob_k, w tym dziale ostatnio więcej jest przepychanek producentów i dilerów niż merytorycznej dyskusji. Aż tak źle idzie sprzedaż?
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 23:58 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ciacho napisał(a):
Matejko napisał(a):
Proscan zarzuca Rutusowi, że ten ma "ukrytych dealerów" na forach.
No nawet jeśli ma, to co z tego? I tak każdy kupi ten wykrywacz, który będzie chciał kupić. Ludzie mają swój rozum, i nie kierują się tylko "zachwalaniem sprzętu".

Oczywiscie ze masz racje... tyle ze czesc czytelnikow planujac pierwszy zakup wykrywki kieruje sie czym ? opiniami innych uzytkownikow - a jezeli opinie pisze producent i jego dealerzy jest to jest to.... sam sobie dopisz :666 :666 :666 :666 :666 :666 :666

Ciacho. Nie widzisz pewnych detali swojej wypowiedzi...
Pozwól, że Ci je lekko naświetlę.

RUTUS jest polskim producentem, ma dobrą opinię - i czas się z tym pogodzić.
Wiadomo, że zachodnie wykrywacze (White's, Minelab, Garett), też mają dobrą opinię - to oczywiste, bo są zachodnie. :666

Nie można pisać publicznie, że opinie o RUTUSie piszą wyłącznie jego dealerzy i on sam. Ten kto tak pisze, kojarzy mi sie z tonącym i brzytwą.
Jeśli nie moze być konkurencyjny cenowo, to "dowali" inaczej. Poniżej pasa są takie akcje.
Jeszcze z tydzień, i Proscan napisze, że Matejko też jest dealerem RUTUSa - Robi przyklei mi rangę Kwatermistrza, i będę musiał (siłą rzeczy) zająć się handlem wykrywaczami. Chore to jest jakieś. :)
Ludzi którzy mają dobrą opinię o RUTUS-ie jest dużo. Jest to najchętniej kupowany (ze wzgledu na stosunek ceny do jakości) pierwszy (dla poszukiwacza) wykrywacz UNIWERSALNY. Póżniej poszukiwacz sprzedaje RUTUSa, i kupuje zachodni.
I w czym problem? Rutus sprzedał - zarobił. Gość który kupił od Rutusa, zmienił wykrywkę - kupił zachodnią od np. Proscana. Proscan - zarobił.
Ktoś kupił wykrywkę zrobiona przez Rutsa, od gościa który właśnie zmienił wykrywacz. I obydwaj chwalą ten sprzęt - jeden z sentymentu, a drugi jako sprzęt którego obecnie używa.
Co w tym złego?
Przecież nie można wszystkich zadowolonych użytkowników RUTUSA nazywać "ukrytymi dealerami", i prosić o ich listę.
To mi się po prostu w pale nie mieści.... Rozumiem konkurencje, ale niech ona będzie zdrowa - bez "dzikich kaczek".

Spróbuj Ciacho napisać post... Post pod tytułem :" Minelab, White's, czy Rutus?"
Określ kwotę, jaką chcesz wydać na wykrywke.
Poczytaj odpowiedzi. Będą zależne od kwoty jaką zadysponujesz.
Szczerze mówiąc, to innych Kwatermistrzów gryzie właśnie "stosunek ceny do jakości" - nic innego.
Rutus jest dobry, tylko nie każdemu to przez gardło przechodzi. :)
Sam chodzę teraz z PrizmemV, i wiesz co w nim jest lepszego niż w RUTUSIE...?
Jedynie waga i wyważenie. Osiągi są identyczne z RF+, nie zauważyłem różnicy w głębokości wykopów.

Tak więc, sam sobie Tobie odpisałem. :D

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 00:28 
Moderator
Moderator

Smieszy mnie juz to ciagle naskakiwanie na Rutusa ktore w sumie wychodzi na plus-gdyz jest to swietna reklama.

Zwlaszcza w kontekscie zalozenia watku przez taka slawe jak Proscan-Piotrze tu bez urazy.

Jesli ktos chce liste dealerow-jest do wgladu na stronie firmowej Rutusa-ale skoro WYMAGACIE jej i tu-prosze,nam "naganiaczom" to na reke-sprzedaz wzrosnie :)

Ale nie wierze w to-admin ja zdejmie...niestety.

teraz do Ciacha-wytlumacz nam ,prosze skad sie bierze twoj antagonizm do Rutusow? Wszyscy mowia o pieniadzach ...ale ty nie jestes zadna konkurencja... Wiec???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 00:29 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam ponownie !

" Jeszcze z tydzień, i Proscan napisze, że Matejko też jest dealerem RUTUSa - Robi przyklei mi rangę Kwatermistrza, i będę musiał (siłą rzeczy) zająć się handlem wykrywaczami. Chore to jest jakieś. Fajnie "

Najlepsze podsumowanie dzisiejszego zamieszania.

pozdrawiam .

PS' Ciacho - tym razem bez złosliwości , z czystej ciekawości - może po prostu porozmawiamy priv ? najlepiej telefonicznie ? może jeśli NA POZIOMIE porozmawiamy to przestaniemy sie żreć na forum?

Tym razem pozdrawiam .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 00:37 
Moderator
Moderator

Dystrybutor:

JMS Bytom tel 888677536 e-mail: jms-bytom@wp.pl

Nicki na forach:
poszukiwanieskarbow: jms-bytom
obliczahistorii:jms-bytom
odkrywca: JMS /bywam tam raz na dwa-trzy m-ce/

Z Allegro i e-bay tez podawac?-prawie takie same

hehehehe......

ps.coniektorzy sadza ze zarabiamy fortuny na wykrywaczach...niestety prawda jest taka ze trzeba sie utrzymywac z czegos innego.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 00:57 
Moderator
Moderator

Znając życie temat ucichnie i będzie teoretyczny "kompromis" do następnego tematu. Jedyna rada to publicznie rozstrzelać wszystkich producentów, dilerów oraz wszystkich co mają związek z handlem detektorami w polsce. Przynajmniej będzie święty spokój. Pozamykać fora pobanować wszystkich co się udzielają w tematach detektorów, bo czuję się jak w czasach żelaznej kurtyny wyścig zbrojeń, podkładanie świń, oskarżanie się nawzajem, oraz siatka dywersyjno-dilerowsko-szpiegowska.....paranoja , niech w Polce będzie ciemnota....... :bond

Z drugiej strony patrząc, chyba jedynym sprzętem o którego nie toczył się jeszcze bój jest Jabel - chyba sobie go kupię ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 01:51 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Chciałbym wrócić do kolegi Resty od którego wątek się zaczął(Restego znam i byłem z nim wiele razy w terenie) :
Kwatermistrza miał od pierwszego wątku więc nie ukrywał że sprzętem handluje.
Opinie o Rutusie wystawił dobrą - bo jest jego użytkownikiem i jest z niego zadowolony . Ja nie jestem i nie byłem nigdy użytkownikiem Rutusa !!! Ale byłem na wielu wspólnych wypadach "operatorami ;)" Fiesta+ i Solaria widziałem efekty – które są bardzo dobre . Mogły te osoby mieć po prostu Szczęście za każdym razem - czyż nie ? ;) .

Poza tym z tego co wiem Rutusy sprzedają się dobrze i może konkurencja zazdrości owej wysokiej prowizji – a może by zaczęła wykorzystywać swoją energię do negocjować z producentami zagranicznych detektorów: niech coś dorzucą ;) ?. Zamiast robić Reklamę RUTUSOWI . No tak - ale czy nasi Dealerzy mają taką siłę przebicia aby stawiać warunki korporacją ??

Pozdrawiam
Konrad

P.S. ja też jestem z Łodzi czy to coś złego ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 08:18 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Jedyna rada to stosowanie się dealerów do regulaminu forum, a nie jego nagminne łamanie. A tam jest napisane, że każdy dealer powinien na "dzień dobry" się do mnie zgłosić, dostał by metkę kwatermistrza i nie ma sprawy. A tak to lewizna jest i smród po tym pozostaje... :no Takie rzeczy zawsze z czasem wyjdą więc po co się ukrywać? Czy łatka kwatermistrza to brzemię?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 10:20 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Do Robiego:
Przecież od kiedy się tylko zarejestrowałem mam range kwatermistrza,Odkrywca tego nie wymagał,a co do utrudnień to ta łatka ma ich wiele zwłaszcza w ogłoszeniach giełdy ,pisałem o tym do ciebie rano, nie mozna odpowiadać na ogłoszenia , a z ogłoszeniem nie zwiazanym ze sprzedażą wykrywaczy trzeba się zwrócić najpierw do ciebie , wystawić gdzie indziej i ty dopiero zamieszczasz to ogłoszenie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 13:06 
Specjalista
Specjalista

Niestety, w obliczu tego tematu, tego co napisał prezesszczepan oraz wielu innych oskarżeń dotyczących kwatermistrzów (np. sugerowania mi sprzedawania na forum wykrywaczy testowych za co żaden z oskarżycieli nie miał zwyczajnie odwagi przeprosić) oznaczenie kwatermistrza to jest brzemię.
Piszę to już po fakcie, gdyż w danym momencie nie jestem w żaden sposób z żadnym dystrybutorem powiązany. W dalszym Ciągu mam kwatermistrza ponieważ nie jestem jeszcze w 100% pewien czy już taki stan rzeczy pozostanie. Prawdopodobnie wyjaśnię to lada dzień, ale nie to jest tu istotne.

Owy temat pokazuje wyraźnie, że forumwoicze nie są zdolni do normalnej dyskusji gdy mowa o dystrybutorach. Dotyczy to ZARÓWNO samych dystrybutorów ALE TAKŻE zwykłych forumowiczów. Choć temat zaczął się w miarę wyważony sposób przeistoczył się jak zwykle wielką przepychankę, również o dziwo między osobami teoretycznie tym wcale nie zainteresowanymi.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]