Teraz jest sobota, 17 stycznia 2026, 04:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ewolucja do śmietnika?
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 08:21 
Generał Broni
Generał Broni

z wp:
Cytuj:
Wiele znanych faktów biologicznych wskazuje, że teoria ewolucji jest błędna. Wątpliwości budzą nie tylko brakujące ogniwa, ale też m.in. szkodliwość mutacji genów - uważa biolog prof. Maciej Giertych, poseł do Parlamentu Europejskiego.

Coś mi się zdaje że dzieci w polskich szkołach bedą miały inny program niż dzieci w reszcie świata, ciekawe co jeszcze genialnego wymyśli LPR i pis bo samoobrona wydaje mi sie w tej koalicji najnormalniejsza :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 10:25 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Eh Ciemnogród i tyle. Takie stanowisko jakie reprezentuje Giertych nie nadaje sie nawet do poważnej dyskusji. Szkoda słów :n Wstyd

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 10:36 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

a zdawaloby sie ze wyksztalcony czlowiek. Jedyny dobry pomysl, Giertycha, jako ministra edukacji, tak odchodzac o tematu, to te zamkniete placowki dla bandytow. Ale to inna historia. A to to smiech na sali i nic wiecej :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 10:51 
Starszy Sierżant Sztabowy

I on jest profesorem.... :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 11:21 
Generał Brygady
Generał Brygady

Pamietajcie, że to chodzi o sniora rodu Giertychów - imć Macieja... chociaż to zadnej różnicy w zasadzie nie robi :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 12:01 
Porucznik
Porucznik

[BS] Wolf napisał(a):
a zdawaloby sie ze wyksztalcony czlowiek. Jedyny dobry pomysl, Giertycha, jako ministra edukacji, tak odchodzac o tematu, to te zamkniete placowki dla bandytow. Ale to inna historia. A to to smiech na sali i nic wiecej :jump

sadzisz ze to dobry pomysł , ja mysle ze to bedzie tylko wylegarnia kryminalistów , i bedzie miec odwrotny skutek do zamierzonego . :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 13:11 
Major
Major

Koniu, jak będziesz miał dzieci w wieku szkolnym i w klasie trafi się typ tzw. "nadpobudliwy", to wtedy pogadamy. Dziś łatwo Ci się teoretyzuje. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 14:31 
Generał Brygady
Generał Brygady

Zaczynam powoli uczyć w szkole i uwierzcie mi, że część posunieć ministra Giertycha to dobre pomysły. I choć sam jest postacią kontrowersyjną, to warto zwrócić uwagę na następujące pomysły:
1. Gdy ja pobierałem naukę, przerabialiśmy najróżniejsze tematy. Dziś na języku polskim uwaga skupiona jest na tematach, które mogą wzbudzić u ucznia poczucie patriotyzmu. Takie są nakazy z kuratorium.
2. Mundurki w szkołach - świetny pomysł. W każdej klasie są tzw "gwiazdeczki", które muszą się wyróżniać. Nawet nie wiecie, jak bardzo inne osoby w klasie czują się nieśmiało przez tych wiodących prym, również wyglądem. Gdy wszyscy będą wyglądać tak samo, nie będzie wielu problemów.
3. Jeden podręcznik dla wszystkich - wreszcie nie będzie różnic programowych.
Nie znaczy to, że popieram ministra, ale wiele jego pomysłów jest co najmniej niezłych:)
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 14:47 
Generał Broni
Generał Broni

Zapominacie, że to tylko TEORIA ewolucji, a nie prawo. W nauce to kolosalna różnica ;)
Od razu Ciemnogród :n :n Rozumiem, że Koledzy są zwolennikami Jedynie Słusznej Nauki, i każde konkurencyjne teorie są od razu "Ciemnogrodem"? A co jeżeli się okaże, że teoria Darwina to lipa? Macie 100% pewności, że tak nie będzie?
Dlatego radzę się powstrzymać z komentarzami i wyzwiskami, bo potem moze być wstyd :)
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 14:53 
Generał Broni
Generał Broni

Lipek napisał(a):
Zapominacie, że to tylko TEORIA ewolucji, a nie prawo. W nauce to kolosalna różnica ;)

Sęk w tym kolego Lipek, że to co w zamian proponuje nam pan G. to też wcale nie jest prawo, ani nawet teoria - doskonale to wiesz.
W najlepszym razie można to nazwać hipotezą.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 15:06 
Generał Broni
Generał Broni

Oczywiście, że tak. Jednak negowanie tego na starcie tylko dla tego, że mówi to Maciej Giertych, nie swiadczy najlepiej o wygłaszajacym takie rzeczy. Nie znam dokładnie założeń teorii Giertycha, dlatego się nie wypowiadam, czy jest dobra czy nie. Natomiast nie skreślam jej z góry.
Ktoś napisał "i on ma tytuł profesora". Życzę Tobie, żebyś zdobył takie wykształcenie na takich uczelniach jak prof. Giertych.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 16:50 

Nie ważne czy wypowiedziałby to Giertych, jakis biskup czy papież. Jakie są dowody na potwierdzenie ich teorii? Ja nie pojme chyba tego nigdy... Wykształceni ludzie ale uparcie trzymają sie swojego.

Ma tytuł profesora, i to dendrologii, więc tym bardziej nie potrafie zrozumiec jego toku myślenia. O biologie chyba się otarł i jakieś podstawy wiedzy na temat ewolucji posiada.
Przykro mi również że taka osoba reprezentuje nas w parlamencie europejskim.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 17:03 
Moderator
Moderator

Roman89 napisał(a):
Nie ważne czy wypowiedziałby to Giertych, jakis biskup czy papież. Jakie są dowody na potwierdzenie ich teorii? Ja nie pojme chyba tego nigdy... Wykształceni ludzie ale uparcie trzymają sie swojego.

Dowcip polega na tym ze obecnie i biskupi i papiez sklaniaja sie do przebiegu wypadkow sugerowanych przez Darwina, zapoznalem sie kiedys dosc przypadkowo z pomyslami do ktorych sie przyznaje Giertych senior i jak dla mnie sie to kupy nie trzyma, ewolucja tez jest teoria. ale jak dla mnie tlumaczy najbardziej logicznie rozwoj zycia na ziemi ........... po prostu ze wszystkich teorii ktore usiluja to wytlumaczyc ma najmniej dziur, bo ze je ma to oczywiste ..... ale to temat na inna dyskusje, jesli ktos kiedys cos nowego odkryje wtedy przyjdzie czas ja zweryfikowac, na razie jednak jest najbardziej prawdopodobna.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 października 2006, 19:15 
Porucznik
Porucznik

Mrand napisał(a):
Koniu, jak będziesz miał dzieci w wieku szkolnym i w klasie trafi się typ tzw. "nadpobudliwy", to wtedy pogadamy. Dziś łatwo Ci się teoretyzuje. Pozdrawiam
Mrand

Rozumiem ciebie sam niedawno zakonczyłem edukacje szkolną i mam jako tako obraz tego co w szkołach sie dzieje , jednak rozwiazanie które proponuje Pan Giertych nie rozwiąze problemu . Spowoduje ze wiele młodych ludzi którzy jak kazdy popełnili jakiś w zyciu bląd zostaną wysłani do szkoł ktore mają latke kryminalnych , to przekresli ich dalsze zycie i szanse zmiany/wybicia sie .

Co do ujednolicenia podreczników jestem ZA! to absurd ze każda klasa w tej samej szkole ma inny podrecznik .

Mundurki sa dla mnie zbedne faktem jest ze jesli ktoś ma pieniadze a raczej bogatych rodziców i sie z tym obnosi bedzie to robił nadal jak nie przez ubior to przez coś innego . Bedzie miał najlepszą komórkę , biżuterię itd Lanserstwa nie wyrwaisz ze szkoł .

Ja mysle ze szkoły w Polsce sa takie jakie sa z wielu czynników ale też przez grono pedagogiczne.Wielu nauczycieli po prostu nie radzi sobie ze swoją pracą nie nadają sie , tylko ze inaczej jak w innych dziedzinach trudno jest to udowodnic i kogoś zwolnić . Istotne też jest to ze zawod ten jest mocno zfeminizowany. Chlopcy nie mają autorytetu w nauczycielu który jest kobietą a także nie szanują go tak jak meżczyzne . Bo wiele razy widziałem sytuacje kiedy np : twoch prawie dorosłych facetów sie biło a nauczycielka przerażona bała sie zareagować . Zresztą dziewczyny sa też bardzej faforyzowane co jest zauważalne i czesto baaarrrrdddzoooo wkurzające . Choć nie twierdze ze kobieta nie potrafi wzbudzać autorytetu do dziś pamietam panią SZ i te jej zimne oczy brrrry :666
Zmiany sa potrzebne ale te jakie proponuje minister powstały tylko z myslą o wyborcach obawiam sie ze nie zostały głeboko przemyslane i jesli zostaną wprowadzone nic nie zmienią . Pozdrawiam Koniu

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 października 2006, 20:10 
Porucznik
Porucznik

Coś mi się widzi, że Maciej G. będzie chciał aby w szkołach uczono teorii Macieja G., że człowiek pochodzi od konia, tylko jak wytłumaczy od kogo pochodzi koń. Co prawda życie wyszło z wody, kaczka jest stworzeniem wodno-ladowym, ale nie jest podobna do konia aby być jego przodkiem.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]