Mrand napisał(a):
Koniu, jak będziesz miał dzieci w wieku szkolnym i w klasie trafi się typ tzw. "nadpobudliwy", to wtedy pogadamy. Dziś łatwo Ci się teoretyzuje. Pozdrawiam
Mrand
Rozumiem ciebie sam niedawno zakonczyłem edukacje szkolną i mam jako tako obraz tego co w szkołach sie dzieje , jednak rozwiazanie które proponuje Pan Giertych nie rozwiąze problemu . Spowoduje ze wiele młodych ludzi którzy jak kazdy popełnili jakiś w zyciu bląd zostaną wysłani do szkoł ktore mają latke kryminalnych , to przekresli ich dalsze zycie i szanse zmiany/wybicia sie .
Co do ujednolicenia podreczników jestem ZA! to absurd ze każda klasa w tej samej szkole ma inny podrecznik .
Mundurki sa dla mnie zbedne faktem jest ze jesli ktoś ma pieniadze a raczej bogatych rodziców i sie z tym obnosi bedzie to robił nadal jak nie przez ubior to przez coś innego . Bedzie miał najlepszą komórkę , biżuterię itd Lanserstwa nie wyrwaisz ze szkoł .
Ja mysle ze szkoły w
Polsce sa takie jakie sa z wielu czynników ale też przez grono pedagogiczne.Wielu nauczycieli po prostu nie radzi sobie ze swoją pracą nie nadają sie , tylko ze inaczej jak w innych dziedzinach trudno jest to udowodnic i kogoś zwolnić . Istotne też jest to ze zawod ten jest mocno zfeminizowany. Chlopcy nie mają autorytetu w nauczycielu który jest kobietą a także nie szanują go tak jak meżczyzne . Bo wiele razy widziałem sytuacje kiedy np : twoch prawie dorosłych facetów sie biło a nauczycielka przerażona bała sie zareagować . Zresztą dziewczyny sa też bardzej faforyzowane co jest zauważalne i czesto baaarrrrdddzoooo wkurzające . Choć nie twierdze ze kobieta nie potrafi wzbudzać autorytetu do dziś pamietam panią SZ i te jej zimne oczy brrrry :666
Zmiany sa potrzebne ale te jakie proponuje minister powstały tylko z myslą o wyborcach obawiam sie ze nie zostały głeboko przemyslane i jesli zostaną wprowadzone nic nie zmienią . Pozdrawiam Koniu