Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 09:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Rutus First-Opinie
PostNapisane: wtorek, 28 listopada 2006, 19:10 
Porucznik
Porucznik

Witam,chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć o tym wykrywaczu ,czy jest dobry na militarke i na drobnice itp.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 28 listopada 2006, 19:14 
Generał Broni
Generał Broni

Wyszukiwarka na tym forum na hasło "Rutus First" i ograniczeniem do działu "Detektory, magnetometry, radary" wyrzuciła mi 78 wątków.
Przeczytałeś je chociaż?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: wtorek, 28 listopada 2006, 19:24 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

First ma już swoje lata.. ale jak popatrzysz z czym biega Hazras i co wyciąga z ziemi..
Pozdrawiam
Darek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 28 listopada 2006, 23:10 
Podporucznik
Podporucznik

A tam Hazras, od razu Hazras :jump

Model już dosyć długo nie produkowany ( a raczej skladany). Jeżeli chodzi o militarke (bo do tego jest bardziej przeznaczony) to na prawde jest bardzo dobry, przy czym wykrywacz bardzo mocny i trwały. Na drobnice sprawuje się dosyć dobrze, wpadło dosyć fantów, guziczki monetki itp, aczkolwiek jakoś mi tu nie dyma ta cewka, okrągłe to takie i pełne hehe. Ale jednak czegoś mi w nim brakuje. No jeżeli chodzi o ergonomie to mi (nie wiem jak innym) niezbyt pasuje kształt i położenie el. boxu'u. Przy położeniu na ziemi trzeba uważać na śrubki bo u mnie łątwo je zabrudzić no i często musze je leciutko odkręcać w celu przeczyszczenia. Broń boże jeszcze by podrdzewiały. Dosyć wielkim plusem w RF jest pinpoint, jak dla mnie dobrze sie sprawdza. Ogólnie jak miał bym ją ocenić w skali do 10 pkt. to dał bym jej te 7,5 pkt. max. Ale na prawdę uważam że wykrywacz jest dobry i przyjazny jeżęli chodzi o drobnice i militarke oczywiście :1 W przyszłości (około maja przyszłego roku) zamierzam kupić nowy sprzęt, dylemat z jego kpnem pozostaje, bo co rush jakijśinny sprzęcik mi na oko wpada. Ostatnio nawet Rutus Solaris :luv
PS. I najważniejsze, jeżeli chcesz kupić ten sprzęcik. Zapomniałem dodać. Lepiej żebyś załapał okazje na ostatnią wersję Firsta. Jest to wersja na 4 ogniwa AA (paluszki chamtchue :jump ) z 4 pokrętłami. 4 pokrętło to dodatkowa opcja manualnego dostrojenia do gruntu, ale jak na razie nie była mi potrzebna. Tak czy inaczej lepiej upatrzyć ową wersję. Możesz i kupić jednaz pierwszych wersji, ale o ile pamiętam to byłą ona zasilana 12 ogniwami AA Więc chyba lepiej byłoby zainwestować w akumulatorki o podobnej pojemności. I to by byo na tyle, jak byś miał jakiejś pytania to pisz proszę ja ciebie bardzo. Z chęcią odpowiem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 listopada 2006, 06:08 
Lew morski

ja mialem pierwsza wersje - stary typ cewki troche sie wzbudzal, koszmarnie reagowal na kamienie,slabym punktem bylo mocowanie cewki do wysiegnika,klopotliwa wymiana baterii(wersja z motylkami) ale wspominam go z sentymentem, prosty w obsludze. Co do militarki wszyscy mowia, ze tylko statyk- pewnie maja racje, ale ja wole chodzic w dynamicznym - "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! tak zaczynalem a i czasem jakis drobiazg wpadnie,takze zastanow sie czy chcesz na militarke ten sprzet bo mi sie wydaje bardziej uniwersalny a osiagi glebokosciowe ma srednie (nastepne wersje duzo lepiej).PZDR

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 listopada 2006, 20:09 
Porucznik
Porucznik

Dzięki za odpowiedzi :piwo Chyba jednak zakupie sobie Smętka :luv

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]