Teraz jest poniedziałek, 10 sierpnia 2026, 04:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: 4459-wymiana
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2007, 10:42 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

topograficzna Messtischblatt 4459,4657,4658,4659,4660,4661 ( w wysokiej rozdzielczosci) -lub przynajmniej jedna z nich wymienie na [B] bądz od 3653 do 3662 lub od 3757 do 3762 lub od 3854 do 3863 lub od 3954 do 3963 lub od 4054 do 4063 wszystkie mapy sa w wysokiej rozdzielczosci i ( skali 1:25000)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2007, 10:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

[B]Cos pokreciłem -chodziło mi o to ze wzamian za mapy topograficzna Messtischblatt 4459,4657,4658,4659,4660,4661 ( w wysokiej rozdzielczosci oddam (wymienie na) od 3653 do 3662 lub od 3757 do 3762 lub od 3854 do 3863 lub od 3954 do 3963 lub od 4054 do 4063 wszystkie mapy sa w wysokiej rozdzielczosci i ( skali 1:25000)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 grudnia 2007, 12:37 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

a moze inne mapy chcecie za wymiane ale tylko polska zchodnia-pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 grudnia 2007, 21:53 
Sierżant
Sierżant

Widzę że masz parę ciekawych arkuszy messtischblatów, a może zamiast żądać czegoś w zamian przekazałbyś je do AMZP? :1 No chyba że to messy z "Topmapy" czyli jedno bitowe tify, i co z tego że 400dpi. Kicha nie skan :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 grudnia 2007, 23:11 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Ja tez jestem za bezinteresowna wymiana, Ty dasz darmo to i ktos inny cos podesle, wlasnie tak sie zebralo ponad 25Giga map na ftpie,
trzymanie map tylko dla siebie nie ma sensu, jak ktos naprawde bedzie je potrzebowal to i tak je zdobedzie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 grudnia 2007, 09:15 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Drodzy koledzy mam biblioteke w ktorej jest ponad,no duzo map,za ktore zapłaciłem ciezkie pieniadze liczac po 15-20 zł za sztuke i poswieciłem 2 lata na ich skapletowanie-dlaczego mam przekazac co kolwiek za free i ktos moim kosztem ma miec fraide czy wy jestescie tacy rozrzutnie i tez byscie oddali co kolwiek za darmo rozumiem 1 no 2,3 sztuki ale dlaczego wiecej. Wymiana czemu nie??? [B] Messtischblatt 4459,4657,4658,4659,4660,4661 szukam takich w wysokiej rozdzielczosci -wymienie na inne -pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 grudnia 2007, 23:02 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

boysss napisał(a):
Drodzy koledzy mam biblioteke w ktorej jest ponad,no duzo map,za ktore zapłaciłem ciezkie pieniadze liczac po 15-20 zł za sztuke i poswieciłem 2 lata na ich skapletowanie-dlaczego mam przekazac co kolwiek za free i ktos moim kosztem ma miec fraide czy wy jestescie tacy rozrzutnie i tez byscie oddali co kolwiek za darmo rozumiem 1 no 2,3 sztuki ale dlaczego wiecej. Wymiana czemu nie??? [B] Messtischblatt 4459,4657,4658,4659,4660,4661 szukam takich w wysokiej rozdzielczosci -wymienie na inne -pozdrawiam :)

rozumiem Twoj punkt widzenia, ale chyba wiekszosc osob w tym forum go nie podziela, inaczej nadal bylibysmy zdani na laske topmap i podobnych "biznesmenow".
Skoro juz zaplaciles za mapy i za ich skanowanie, to czemu sie nie podzielic tymi skanami? (jeszcze potrafie zrozumiec, ze sa arkusze, gdzie reczne bazgroly (historyczne) zwiekszaja szanse na znalezienie "fantow"), ale reszta?
Pewnie, sa "pasozytnicy" majacy frajde za darmo, a wrecz Twoim kosztem, jak piszesz, ale wiekszosc ludzi w pewnym momencie z tego wyrasta i zaczynaja tez cos dokladac, powiekszajac pule, i tak sie to kreci.
Ogolnie ciezko jest funkcjonowac, stosujac scisle rozliczenia handlowe na kazdym kroku.

btw, moglbym wymienic sie z Toba na oryginaly map, ale wiesz, te ktore bym dostal, przy najblizszej okazji trafilyby pod skaner, a dalej... ;)

n.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 stycznia 2008, 16:09 
Sierżant
Sierżant

Kolega Boysss na chwile uniósł się honorem i wysłał jedną mapę do AMZP. A odgrażał się że wyśle trzy, może nawet pięć jak będzie miał dobry humor. Ciekawe ile map ściągną z AMZP? ;) Pewnie wszystkie jakie tam są. :) Bo mapy w internecie pojawiają się znikąd, i nikt nie wkłada w to pracy, ani własnych pieniędzy. Bo przecież wiadomo od zawsze... internet jest po to żeby było w nim wszystko i za darmo. A jak czegoś nie ma to dopiero jest lament. I na dodatek nie bardzo wiadomo do kogo mieć pretensje :) No bo jak to możliwe żeby jakiś map nie było w internecie? ;) Przecież należą się, jak psu buda :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 stycznia 2008, 20:15 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

golabpoznan słuchaj synu wysyłałem kilka razy nie poradze ze serwer jest zapchany po zatym nie musze sie tłumaczyc a jak masz poroblem zawsze mozesz kupic na TOP_MAP-ie a i jeszcze jedno AMZP nie było jeszcze w necie kiedy miałem swoje mapy i nie rzycze sobie insynuacji ze sciagam jakies mapy typu wszystkie a wysyłac bede jak bede chciał i miał wolny czas a nie wtedy kiedy ty chcesz ROZUMIESZ -pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 stycznia 2008, 00:03 
Generał Broni
Generał Broni

Może odbiegnę od tematu ale moim zdaniem fora internetowe są po to aby się dzielić.
Odejdę nieco od map czy skanów za pieniądze - na tym forum są podawane informacje bezcenne np. w temacie identyfikacji znalezisk i przykładowo detektorów.
Użytkownicy bardziej doświadczeni spędzili na poszukiwaniach bądź w terenie mnóstwo nieprzeliczalnego na środki finansowe czasu i nerwów żebyśmy ci którzy są zieloni mieli lżej.
Czy oni żądają za to zapłaty :que
Jak wycenić godziny spędzone w terenie na testach,dostrajaniu,poznawaniu detektora czy kolejne godziny spędzone przy monitorze wyszukując interesujących stron z identyfikacją np.odznaczeń,hełmów,bagnetów :que
Powtórzę się - to jest bezcenne :1
My zwykli userzy mamy to za darmo i nikt nie liczy zużytych baterii,spalonej benzyny,zużycia prądu i zszarganych nerwów...
Na porady doświadczonych userów też czyhają lenie co chcą mieć wszystko za darmochę i bez wysiłku - niektórym nawet się opcji 'szukaj' nie chce użyć pomimo że wszystko czego potrzebują opisane setki razy...
Zapytam czy oni nam nie pomagają :que
Pomagają i to bardzo chętnie nie żądając żadnej gratyfikacji tłumacząc się że oni żeby się tego dowiedzieć spędzili 20h z wykrywaczem w terenie i spalili 10l paliwa dojeżdżając na miejsce 'treningowe' :1
Uważam że musimy sobie pomagać w ten czy inny sposób ale nie za pieniądze tylko bezinteresownie - tworzymy pewnego rodzaju społeczność więc ja teraz pomogę innym a inni kiedyś pomogą mnie i co do tego nie mam żadnych wątpliwości :1

Koniec :offf

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]