boysss napisał(a):
Drodzy koledzy mam biblioteke w ktorej jest ponad,no duzo map,za ktore zapłaciłem ciezkie pieniadze liczac po 15-20 zł za sztuke i poswieciłem 2 lata na ich skapletowanie-dlaczego mam przekazac co kolwiek za free i ktos moim kosztem ma miec fraide czy wy jestescie tacy rozrzutnie i tez byscie oddali co kolwiek za darmo rozumiem 1 no 2,3 sztuki ale dlaczego wiecej. Wymiana czemu nie??? [B] Messtischblatt 4459,4657,4658,4659,4660,4661 szukam takich w wysokiej rozdzielczosci -wymienie na inne -pozdrawiam :)
rozumiem Twoj punkt widzenia, ale chyba wiekszosc osob w tym forum go nie podziela, inaczej nadal bylibysmy zdani na laske topmap i podobnych "biznesmenow".
Skoro juz zaplaciles za mapy i za ich skanowanie, to czemu sie nie podzielic tymi skanami? (jeszcze potrafie zrozumiec, ze sa arkusze, gdzie reczne bazgroly (historyczne) zwiekszaja szanse na znalezienie "fantow"), ale reszta?
Pewnie, sa "pasozytnicy" majacy frajde za darmo, a wrecz Twoim kosztem, jak piszesz, ale wiekszosc ludzi w pewnym momencie z tego wyrasta i zaczynaja tez cos dokladac, powiekszajac pule, i tak sie to kreci.
Ogolnie ciezko jest funkcjonowac, stosujac scisle rozliczenia handlowe na kazdym kroku.
btw, moglbym wymienic sie z Toba na oryginaly map, ale wiesz, te ktore bym dostal, przy najblizszej okazji trafilyby pod skaner, a dalej... ;)
n.