Teraz jest sobota, 13 września 2025, 20:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 maja 2004, 13:48 
Lew morski

Onyx i piwo a to dobre :lol: albo jeszcze nie ujawniles wszystkich talentow????

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 maja 2004, 13:53 
Generał Brygady
Generał Brygady

no ej piwo było w ".." miałem na mysli herbate:D

pozdro.. -=onyx=-

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 maja 2004, 18:13 
Pułkownik
Pułkownik

OnyX oby się tamtym sku*** nogi podwinęły. Wyrazy współczucia, że spotkałeś ich.
:mg:
Bardzo mi się spodobała postawa poszukiwaczy z forum i pomysł ze zrzutką. W jedności siła! W sumie to każdego z nas może spotkać "coś" takiego jak horda dzikich "dresów-pałkarzy". Mam nadzieję, że wktrótce OnyX wyruszy znowu w las z nową wykrywką i będzie się cieszył fantami :)

Pzdr. KLOKI

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 maja 2004, 20:19 
Podpułkownik
Podpułkownik

Ja tam na razie problemów nie miałem ale jakby co to nadstawię drugiego policzka. Tylko potem trzeba dołek zakopać żeby drapieżniki się nie dostały bo to niehumanitarnie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 maja 2004, 21:47 
Generał Broni
Generał Broni

No nie to już przechodzi moje pojęcie! Po programie (chyba w TVN "pod napięciem") robionym o "dresiarzach" na pasie startowym na Zaspie myślałem że moja nienawiść nie ma granic. Krew mnie zalewała jak to dresy ze stoickim spokojem opowiadały jak to "zabierają"(tak oni nie kradną, oni zabierają, bądź biorą sobie!!!) różne rzeczy studentom, bo oni też chcą mieć(sam studentem jestem i wieczorami jak wracam to stres mnie łapie na widok każdej 3- lub więcej osób liczącej grupy). A tutaj już nawet z nudów poszukiwaczy atakują. Z takimi ludźmi po dobroci nie można rozmawiać, są na to za głupi i tylko się przez to rozbestwiają. Ja bym proponował chadzać na poszukiwania w potencjalne niebezpieczne miejsca większą ekipą np. 5 osób, wtedy tak łatwo nie podskoczą. Kravmaga i inne techniki walki fajne są wprawdzie, ale "Nec Herkules kontra plures..." Polecam zato akcesoria obronne w stylu gazów łzawiących i pałek teleskopowych- przynajmniej ma się kilka sekund przewagi przy ucieczce. Wprawdzie ja bym w nich z łańcuchem i maczetą z resoru napier***** ale gaz i pałkę można legalnie mieć i razie czego nie ma potem takich kłopotów z policją. Saperka też jest dobra tylko bez przesady od razu na sztorc nią kłuć. Naprawdę można krzywdę zrobić, nawet zabić. Podczas I wojny światowej do walk wręcz w okopach używano właśnie saperek, bo były od bagnetów skuteczniejsze- powodowały rozleglejsze obrażenia i przy uderzeniu mogły żebra łamać. Jeżeli już to uderzyć na płask- napastnika się na pewno ogłuszy ale ran dużych się nie zada.
OnyX, wyrażam moje głębokie wyrazy współczucia, nie mam już słów by wyrażać moje uczucia!

Drechów należy:
:bat :mg: :gil :szu i do :666 z nimi, niech się :mad:

Ostatnio edytowano środa, 26 maja 2004, 23:04 przez Polak, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 maja 2004, 22:59 
Chorąży
Chorąży

NO QURWA .....

Ostatnio edytowano wtorek, 1 grudnia 2009, 17:42 przez RushnikNS, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 maja 2004, 23:40 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Polak napisał(a):
Polecam zato akcesoria obronne w stylu gazów łzawiących i pałek teleskopowych- przynajmniej ma się kilka sekund przewagi przy ucieczce. Wprawdzie ja bym w nich z łańcuchem i maczetą z resoru napier***** ale gaz i pałkę można legalnie mieć

Byc moze zmienilo sie cos od czasu, gdy ostatnim razem sprawdzalem, ale o ile wiem, palka teleskopowa jest w Polsce nielegalna. Jesli sie myle, prosze mnie poprawic; zwlaszcza zdanie Inki bardzo by mnie tutaj interesowalo.

Cytuj:
Saperka też jest dobra tylko bez przesady od razu na sztorc nią kłuć. Naprawdę można krzywdę zrobić, nawet zabić.

Polaku Ty moj drogi, rozumiem, ze rowniez i Ciebie krew zalewa czytajac przezycia Onyxa. Okay, nie Ciebie jednego. Lecz przemysl prosze, iz:
a) klucie saperka to raczej dowcip - saperka nie rapier.
b) jedno musi byc Ci (czytaj broniacemu sie) jasne: jesli decydujesz sie uzycie przedmiotow a la saperka, chako, etc, musisz byc swiadom, ze w razie przegranej (a przy relacji 5 : 1 jest taka praktycznie gwarantowana) nie wyjdziesz tylko i wylacznie z podbitym okiem, lecz bedziesz narazony na agresje x-krotnie wieksza niz w przypadku Onyxa, gdzie banda bezmozgowych jednostek czujacych sie w silnie w grupie chciala "tylko" udowodnic swoja zle rozumiana meskosc i odwage.
c) "Naprawdę można krzywdę zrobić, nawet zabić". No wlasnie. Jesli faktycznie doszloby do zgonu, nawet "jednego z brzydkich", konsekwencje bylyby dla Onyxa nader nieprzyjemne. Nie zrozum mnie zle, jestem pierwszy, ktory twierdzi, iz trzeba tak ostro jak tylko mozliwe kontratakowac i isc na calego. Jasne. Lecz z glowa. Jesli w gre wchodzi z jednej strony podbite oko, a z drugiej dlugi cykl rozpraw sadowych z niezbyt jasno do oszacowania wyrokiem o "uzycie tepego przedmiotu w celu uratowania zycia wykrywaczowi metali w cenie zl 600), to wybralbym ze zgrzytem zebow opcje nr. 1.

Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 maja 2004, 01:16 
Kapitan Petersen

Onyx, jutro coś wyślę.

A co do samoobrony... ja nie noszę saperki, lecz łopatę - zawsze to metrowej długosci dźwignia. Niech bydło w dresach do mnie nawet nie podchodzi...

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 maja 2004, 02:46 
Podporucznik
Podporucznik

Witam
jak widze bojowe nastroje panują. Tylko jedna mała prośba
nie uogólniajcie (chyba dobrze napisałem???),nie kazdy
człowiek w dresie to od razu bandyta. Po prostu chodząc po
mieście nie chce dostać po łbie od jakiegoś poszukiwacza,tylko
dlatego,że nosze dresy.Jak pisałem wczesniej,chodze w nich,bo
są wygodne i lubię sobie w nich smigać. Dlatego mała prośba
jak kiedyś spotkacie na mieście człowieka w dresach nie bijcie
go od razu,bo to moge być ja,no,ale jeżeli zdarzy się to ups
będą problemy (niektórzy wiedzą dlaczego) bo mogą się naciąć.
Aha wszyscy mówia dresiarze,a kim jest dresiarz?? Każdy kto nosi
dresy?? czyli biegając sobie po parku w dresach też się jest
dresiarzem?? a wyskakujac z domu na moment do sklepu
w dresach jest się już dresiarzem,czy jeszcze nie??
Nie chodzi,mi o to,że bronie jakiejś chołoty, jakbym był
w gdańsku, na pewno,bez walki w obronie Onyxa by się nie
obyło,no ale Panowie nie uogólniajcie (?), bo tak samo
jakby powiedziec,że każdy poszukiwacz niszczy stanowiska
archeologiczne.

Pozdrawiam

P.S: Onyx jeśli wyslę pieniądze na ten adres,co napisałeś,to
nie będzie problemów??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 maja 2004, 08:22 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

NIestety Palka teleskopowa jest zabroniona. Tzw "baton" .PZDR

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 maja 2004, 11:28 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

(.)

Ostatnio edytowano czwartek, 1 maja 2008, 09:58 przez świeżynka, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 maja 2004, 12:46 
Moderator
Moderator

Cze.
wlasnie wrocilem z wypadu-gdzie o malo nie skasowano nam autka-wyskoczylo dwu,obczajka i do fury.dobrze ze Saper byl akurat w poblizu bo conajmniej szyby by nie bylo.Wyszedl z krzaczorow widzac akcje,z saperka w lapie- to goscie w bok.
Zaluje ze nie widzialem tego bo by sie cwele sparzyli .....

Co do upustu na Rutusa to "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! dostaniesz-jeszcze dzis pogadam z Arkiem R.

druga propozycja-SLAZACY-robimy sciepe /wyraz gwarowy slaski-skladka po polsku/ na Onyxa -za tydzien na gieldzie w Bytomiu zbieram i wyslemy Ci sadze conieco.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 maja 2004, 15:53 
Weteran
Weteran

Cytuj:
...W pojedynkę nie mają żadnych szans - w grupie są strasznie mocni...
...duża część ludzi, stanowią większość spotykanych na ulicy napastników (np. menele, małolaty, dresiarze)! Będąc "solo" (w pojedynkę) to szare myszki nie uderzą nikogo, bo się boją: konsekwencji, rzekomych kolegów pobitego - także innych "zagrożeń": zwykle przegrywają; są okradani, bici i poniżani. Oddają dobrowolnie pieniądze. Dobrze czują się (i są "silni") jedynie w grupie, często wtedy wyładowują swoje frustracje, np. zaczepiają i biją słabszych. Po napotkaniu zdecydowanego i agresywnego przeciwnika zwykle szybko uciekają, szukają wsparcia w grupie. Nie mają charakteru, nie potrafią walczyć, nie przetrwają. Stąd wynika ich przewaga liczebna - a to nic trudnego pobić nawet dobrego zawodnika w 3-4 osoby...

:hmmm

http://sus.univ.szczecin.pl/~maciejs/ta ... walki.html
@all: Onyxa trzeba inaczej podbudować a nie systemem typu "..oj jaki ty biedny, masz tu cukierka.." :idea

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 maja 2004, 18:02 
"Spammerus maximus"

Szkodnik napisał(a):
Aha wszyscy mówia dresiarze,a kim jest dresiarz?? Każdy kto nosi
dresy?? czyli biegając sobie po parku w dresach też się jest
dresiarzem?? a wyskakujac z domu na moment do sklepu
w dresach jest się już dresiarzem,czy jeszcze nie??
Nie chodzi,mi o to,że bronie jakiejś chołoty, jakbym był
w gdańsku, na pewno,bez walki w obronie Onyxa by się nie
obyło,no ale Panowie nie uogólniajcie (?), bo tak samo
jakby powiedziec,że każdy poszukiwacz niszczy stanowiska
archeologiczne.

Pozdrawiam

Szkodniku, bycie dresiarzem to nie kwestia ubrania a raczej stanu umysłu. Dresiarzem można być chodząc w "normalnych" ciuchach.
NIestety w naszym pięknym kraju panuje stereotyp że w dresach i z ogoloną głową chodzą menty społeczne; przeważnie tak jest ale w taki sposób ubierają się też studenci. Dużo studentów goli łeb na zero bo tak wygodniej; inna sprawa że niektórym ta fryzura pasuje (niestety ja się do nich nie zaliczam) a innym nie.
Pozdrawiam dresiarzy (ale nie tych mentalnych)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 maja 2004, 18:52 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Sie masz ONYX

wysłałem dziś pare zeta na konto co podałeś
mam nadzieje że sie uzbiera co nie co
jak to się mówi: "ziarko do ziarka ..."

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]