Teraz jest wtorek, 20 stycznia 2026, 07:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 marca 2009, 16:59 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

FDJ nie rób ze mnie furiata jakiegoś i idioty :) Odpowiedziałem na Twój post a nie koleżanki, post masz wyżej i sobie go przeglądnij, również ten ciut wyżej, w którym piszesz o Gti i odbiegasz od tematu, niech ci czasem "żyłka nie pęknie" przy tym, wyluzuj.
Jeśli chodzi o sprzęt to nie macie czasem wrażenia, że technologicznie sprawa posuwa się powoli a, że tak powiem opakowanie zmienia sie na bardziej atrakcyjne? Tak naprawde osiągi wykrywaczy wiodących producentów od paru dobrych lat nie zaskakują, sa zbliżone. O kupnie tego czy innego decyduje czesto opinia kolegi czy jakaś okazja.
Pozdrawiam, ...FDJ :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 marca 2009, 20:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Panowie po co te nerwy.Zobaczcie ile dzisiaj kosztują Fishery w V.Dzisiaj gdy dolar zaczął lecieć w dół,zrobili takie ceny.W naszym kochanym kraju jak coś się dobrze sprzedaje to trzeba tak podnieść cene żeby przestało się sprzedawać.Na całe szczęście jest jeszcze Proxima i można olać fishery

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 marca 2009, 20:48 
Chorąży
Chorąży

Przyznam szczerze że gdybym miał do wyboru sprzęt na gwarancji (rocznej) za np. 6000tys. i taki sam nowy bez gwarancji za 3000tys. to wybór byłby oczywisty. Jest znikome ryzyko że w ciągu roku coś się totalnie posypie. Po roku gwarancja i tak nie ma znaczenia.
Co do GTI to myślę że nie jest wcale tak beznadziejny na Polską glebę i nie trąca jeszcze archaikiem. Oczywiście każdy może chwalić swoje ale co by nie powiedzieć Garrett jest bardzo uniwersalnym sprzętem z niezłymi osiągami. Może wygląda troszeczkę jak z CHRL :) ale bajerki ma ok.
Generalnie sprzedaż Garrettów mówi sama za siebie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 marca 2009, 22:54 
Główny Administrator
Główny Administrator

Cytuj:
Jeśli chodzi o sprzęt to nie macie czasem wrażenia, że technologicznie sprawa posuwa się powoli a, że tak powiem opakowanie zmienia sie na bardziej atrakcyjne? Tak naprawde osiągi wykrywaczy wiodących producentów od paru dobrych lat nie zaskakują, sa zbliżone

Z wykrywaczami jak z komputerami :) po co nosić domowego PC-ta jak można palmtopik ?
Na każdej z wypraw na jakich byłem posiadacze gti 2500 wymieniali po 5 kompletów baterii duracel a w wykrywaczu, o który pyta koleżanka jeden komplet /4szt/ pracował 2 tygodnie od rana do wieczora. Bardzo częstą wadą gti 2500 jest resetowanie i włącza się tzw "gadajaca baba" i od nowa należy ustawiać wykrywacz.
Wymieniac mogłbym jeszcze długo ale nie o tym jest ten wątek.
Ronin Twój post jest pełen emocji :) bo jesteś bardzo przywiązany do swojego garreta :) nie robię z Ciebie furiata.
FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 marca 2009, 14:11 
Weteran
Weteran

rafal13 napisał(a):
Przyznam szczerze że gdybym miał do wyboru sprzęt na gwarancji (rocznej) za np. 6000tys. i taki sam nowy bez gwarancji za 3000tys. to wybór byłby oczywisty. Jest znikome ryzyko że w ciągu roku coś się totalnie posypie. Po roku gwarancja i tak nie ma znaczenia.

Gwarancja jest na dwa lata - co nie zmienia sensu Twojej wypowiedzi.

111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 marca 2009, 14:20 
Generał Broni
Generał Broni

I chyba nie chodzi Ci o sprzęt za 6 milionów złotych (6000tys.), ani za 3 miliony (3000tys.) - co też nie zmienia sensu Twojej wypowiedzi. ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 marca 2009, 21:04 
Chorąży
Chorąży

Cholera rzeczywiście babol. Oczywiście chodziło o 6tys. i odpowiednio 3tys. co i tak nie zmienia sensu mojej wypowiedzi :)
No dobra. Whites DFX za 3tys. Prawie nie używany, perfekt kondycja. I co? Woli ktoś nowego, nowego za 4,2tys. czy takiego? ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2009, 00:11 
Major
Major

musze sie w końcu wypowiedzieć gdyż chyba mnie krew zaleje !
dzwoni do mnie przedwczoraj koleżanka i pyta jaki wykrywacz kupic dla ojca, mowie ze prosty i dobry bedzie F4 ( ten co posiadam) troszke sie uśmiałem gdyż pare dni temu cena wynosiła 1399 zł ( kiedy ja go kupowałem a było to dosyć dawno kosztował 1299zł ) dziś wchodze z ciekawości na strone vikinga :D 1799 zł :D heh F4 super ;)
Kryzys Dolar :) ceny żadnych towarów ściąganych z USA przed i podczas tzw kryzysu , czy jak to woli słabego czy mocnego dolara chyba sie az tak nie różnią jak wykrywacze w Vikingu
pewnie póki na rynku nie bedzie rownie silnego sprzedawcy jak w.w. sklep, viking bedzie kosił rynek i nasze kieszenie.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2009, 00:26 
Generał Brygady
Generał Brygady

hasann napisał(a):
musze sie w końcu wypowiedzieć gdyż chyba mnie krew zaleje !
dzwoni do mnie przedwczoraj koleżanka i pyta jaki wykrywacz kupic dla ojca, mowie ze prosty i dobry bedzie F4 ( ten co posiadam) troszke sie uśmiałem gdyż pare dni temu cena wynosiła 1399 zł ( kiedy ja go kupowałem a było to dosyć dawno kosztował 1299zł ) dziś wchodze z ciekawości na strone vikinga :D 1799 zł :D heh F4 super ;)
Kryzys Dolar :) ceny żadnych towarów ściąganych z USA przed i podczas tzw kryzysu , czy jak to woli słabego czy mocnego dolara chyba sie az tak nie różnią jak wykrywacze w Vikingu
pewnie póki na rynku nie bedzie rownie silnego sprzedawcy jak w.w. sklep, viking bedzie kosił rynek i nasze kieszenie.
pozdrawiam

Witam !
Myślę, ża jak tak dalej pójdzie, to drastycznie spadną obroty w/w sklepu - ludziska bedą poszukiwać sprzętu w innych miejscach ( zakupy za granicą, ebay, itp.). Podnoszenie cen w tym tempie może nie wyjśc co niektórych na zdrowie ;)
pozdr
Darglo44

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2009, 01:12 
Specjalista
Specjalista

Trochę zabawnie czyta się te lamenty w tym temacie.
Z jednej strony strasznie martwicie się losem tego sklepu, że spadną mu obroty i w ogóle ;)
Z drugiej nie brakuje specjalistów od rynku, którzy dobrze wiedzą na co może, a na co nie może pozwolić sobie sklep, w danej sytuacji.

Ostatnio, jak ktoś dał ogłoszenie w dziale giełda, na forum mojego osiedla, 2000zł (słownie, dwa tysiące złotych) za wynajem kawalerki wielkości 30m2, to nagle pojawiło sie mnusto osób z sarkazmem pytających, czy z okna widać palmy i ocean, albo co jeszcze wynajmujący dorzuca do mieszkania. Komentarze nic nie wniosły, a rynek sam zweryfikował cenę, która zmalała o, i tu uwaga, 50zł (pięćdziesiąt nie pięćset), czyli ostateczna kwota to 1950zł za wynajem co miesiąc.

Skoro mamy gospodarkę wolnorynkową, to skąd ten lament? Jak dolar był niski, to wszyscy mówili, że teraz to warto ściągać z USA, teraz wszyscy mówią, że ceny tak wysokie, że warto ściągać z USA... a rynek sam weryfikuje, czy kto przetrwa a kogo puści w skarpetkach.

Ja bynajmniej nikogo nie bronię, sam chciałbym za jak najmniej kupić jak najwięcej, tym bardziej, że póki studiów nie skończę, nie cierpię na nadmiar gotówki.

Ale te narzekania, na dodatek nie wiadomo do kogo skierowane, chyba "w powietrze" nie różnią się wiele, niż narzekania, że doba ma tylko 24h. a dzień w zimę jest krótszy.

Przecież wszystkie karty są na stole. Można albo kupić, albo sprowadzić, albo nie kupić i nic nie zrobić, albo samemu założyć konkurencję. Na czym więc trudność polega?
Może na tym, że ma się samemu do siebie żal, że się nie kupiło, kiedy warunki były sprzyjające i teraz ciężko to przed sobą przyznać?

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma - powiedział Żołnierz Armii Czerwonej ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2009, 13:14 
Major
Major

Święta prawda SiD... Ale jesteśmy już takim narodem, który sobie ponarzekać lubi... Jakoś we krwi to mamy :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2009, 14:59 
Generał Broni
Generał Broni

Ja tam uważam że jakby można założyć konkurencję to już dawno takowa by powstała a że jest jak jest znaczy że nie można ;)

Fakt że mamy wolny i nieprzymuszony wybór - źródeł pozyskania jest sporo :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2009, 15:10 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Tanie wykrywacze mieliśmy i już mieć nie będziemy bo drugiej takiej akcji w najbliższym czasie na złotówce nikt nie przeprowadzi (spekulacyjne wzmocnienie złotego a potem jego gwałtowna dewaluacja). :) A jeśli chodzi o konkurencję to ceny w Kelyco sa juz identyczne jak te w Polsce w sklepie V...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 16 marca 2009, 20:21 
Plutonowy
Plutonowy

damiano napisał(a):
Ja tam uważam że jakby można założyć konkurencję to już dawno takowa by powstała a że jest jak jest znaczy że nie można ;)

Fakt że mamy wolny i nieprzymuszony wybór - źródeł pozyskania jest sporo :1

Masz racje sklep V...ng ma wylacznosc na handel pewnymi markami zachodnich wykrywaczy na terenie Polski,tak wiec jakby nie patrzyc jest monopolista. :1

pozdrawiam .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 marca 2009, 00:53 
Porucznik
Porucznik

Jak tak dalej będzie ,ciekawe co będzie .
o ich cenach szkoda gadać := ,trzeba kupować w innym miejscu,a i do rabatów są bardziej przychylni.
Identycznie jak w sklepie Zł. R z C.scope ceny mają wyssane :dupa ..................! A jest to argumentowane,symboliką i zamiłowaniem (chyba tylko do kasy) i innymi pierdołowatymi gadkami :n

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]